Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Vijf tips voor het verlagen van de energierekening deze winter

Vijf tips voor het verlagen van de energierekening deze winter

Vijf tips voor het verlagen van de energierekening deze winter

Wil jij komende winter grip houden op je energierekening? Lees in dit blog wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw energierekening behapbaar blijft. Het verlagen van je energierekening is niet alleen slim voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door bewuster met energie om te gaan, bespaar je geld en verminder je de uitstoot van schadelijke stoffen. Dit draagt bij aan een duurzamere wereld en helpt klimaatverandering tegen te gaan. 

Tip 1: Sluit een dynamisch energiecontract af

Op de lange termijn zijn dynamische energieprijzen doorgaans de meest kosteneffectieve optie voor consumenten en tevens de veiligste keuze voor energieleveranciers. Vaste en variabele prijzen zijn gebaseerd op dynamische tarieven, maar omvatten extra kosten voor rente en risico. Hoewel het vastzetten van prijzen op het juiste moment gunstig kan zijn, blijkt op de lange termijn een dynamisch prijsmodel vaak economisch voordeliger. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om voordeliger energie in te kopen.

Tip 2: Investeer in energiezuinge apparaten

Investeer in energiezuinige apparaten met een hoog energielabel. Moderne apparaten zijn vaak ontworpen met efficiëntere technologieën, waardoor ze minder elektriciteit verbruiken. Let bij de aanschaf van nieuwe apparaten op het energielabel en kies voor A+++-modellen.

Tip 3: Gebruik energie op daluurmomenten

Wanneer je gebruikmaakt van een dynamisch energiecontract heb je de mogelijkheid om stroom te gebruiken wanneer het goedkoop is, dit zijn zogehete ‘dalmomenten’. Deze dalmomenten zijn periodes waarin de energieprijzen op hun laagst zijn. Wanneer je een dynamisch energiecontract afsluit heb je altijd inzicht in de actuele energieprijzen. Inspelen op deze dalmomenten kan dus zeer gunstig zijn om de energiekosten te reduceren. Zo is het handig om je elektrische auto op te laden wanneer de zon schijnt en daarmee kosten te besparen op het laden, of wanneer het stroomnet niet zwaar is belast.

Tip 4: Maak een verduurzamingsslag in je huis

Zorg voor goede woningisolatie. Goede isolatie zorgt ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en dat het in de zomer koel blijft. Controleer de isolatie van muren, vloeren, ramen en deuren. Investeer indien nodig in het verbeteren van de isolatie, want het kan op de lange termijn aanzienlijke energiebesparingen opleveren.

Tip 5: Schakel apparaten uit wanneer ze niet worden gebruikt

Schakel elektronische apparaten volledig uit wanneer ze niet in gebruik zijn. Veel apparaten verbruiken nog steeds energie in de stand-by modus. Gebruik ook stekkerdozen met een aan/uit-schakelaar om meerdere apparaten tegelijkertijd uit te schakelen wanneer ze niet worden gebruikt. 

Conclusie

Met deze vijf tips kun jij ervoor zorgen dat de energiekosten niet te hoog oplopen deze winter door slimme keuzes te maken. Kies voor een dynamisch energiecontract, investeer in energiezuinige apparaten, benut daluurmomenten, verbeter huisisolatie en schakel ongebruikte apparaten uit.

Vijf tips voor het verlagen van de energierekening deze winter

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

01-03-2024 - Van rommel naar rust: het belang van orde op kantoor
Je weet het misschien maar al te goed. Een geordend en opgeruimd kantoor is een van de fijnste plekken om aan het werk te gaan. Want net zoals bij een opgeruimd huis, zorgt een opgeruimd kantoor voor
Lees meer

26-02-2024 - Een bedrijfsfilm laten maken: De weg naar succes
Een bedrijfsfilm laten maken moet natuurlijk goed gebeuren. Je wilt positieve reacties, dat het verhaal blijft hangen bij de doelgroep en dat er over gesproken wordt. Maar wat maakt jouw bedrijfs
Lees meer

17-02-2024 - De Beste Online Betalingsproviders Voor Uw Bedrijf
Het vinden van de juiste betalingsprovider is cruciaal voor het succes van uw bedrijf in dit digitale tijdperk. Of u nu een start-up heeft waarmee u naamsbekendheid probeert te krijgen of  e
Lees meer

13-02-2024 - De sleutel tot succes: het vinden van passend interim manage
Het vinden van een passend interim management team kan cruciaal zijn voor het succes van jouw bedrijf. Of je nu te maken hebt met een tijdelijke afwezigheid van een of meerdere belangrijke medewerkers
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap