Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 5 duurzame tips voor ondernemers

5 duurzame tips voor ondernemers

5 duurzame tips voor ondernemers

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. En ook als ondernemer kun je je steentje bijdragen aan een beter milieu. Elke kleine verbetering draagt bij daarbij aan een duurzamere onderneming. En dat kunnen ook hele kleine dingetjes zijn waarvan je zelf misschien denkt dat het niet zoveel uitmaakt. Vaak bespaar je er vaak ook nog eens flink wat geld mee. Zo heb je dus dubbel voordeel van je duurzame ondernemerschap. Vandaag vertellen we je wat je als ondernemer kunt doen om je carbon footprint te verbeteren.

Energieverbruik

Een groot deel van je carbon footprint als ondernemer wordt bepaald door je energieverbruik. En dat begint bij heel simpele dingen zoals een oplader die de hele dag in het stopcontact zit, je printer die de hele dag aanstaat en ga zo maar door. Houd in de winter de warmte binnen en sluit deuren en ramen. Doe het licht uit wanneer je vertrekt of plaats een automatische lichtschakelaar met sensor. En ook met thermostaatknoppen kun je veel gas besparen in de winter. Dat is niet alleen maar goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een flink lagere energierekening.

Reizen met OV

De auto helemaal de deur uit is voor de meeste ondernemers een te grote stap. Maar vraag je gewoon bij elke afspraak buiten de deur even af of je dit ook met de fiets of het OV zou kunnen doen. Zelfs al doe je dit maar een paar keer per jaar, dan maakt dit al verschil. Bovendien scheelt dit vaak ook flink in de kosten. De auto is met de dure benzine en bijtelling meestal geen goedkope optie. Probeer ook om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Ook meetings kun je tegenwoordig ook prima vanuit huis doen via Skype of Zoom. En qua auto kies je natuurlijk voor een elektrische of zeer zuinige auto.

Kantoorbenodigdheden

Kies voor je kantoorbenodigdheden (en andere spullen) bij voorkeur een duurzame leverancier of gerecycled materiaal. En natuurlijk bewaar je zelf dozen, enveloppen en inpakmateriaal om het weer opnieuw te gebruiken. Probeer zo min mogelijk te printen en print altijd dubbelzijdig met een Ecofont. Papier dat je niet meer nodig hebt, breng je naar de papierbak of je bewaart het als kladpapier.

Natuurlijk scheid je al je afval en kies je voor oplaadbare batterijen die je met een batterijen-lader weer oplaadt. Richt je werkruimte in met gerecyclede en natuurlijke, duurzame materialen. Bekijk ook hoe de materialen die je koopt zijn verpakt. Heeft de leverancier geprobeerd om zo min mogelijk plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken?

Apparatuur

Ook de keuze van je apparatuur is een belangrijk onderdeel van je duurzaamheid. Kies altijd apparaten uit met een laag verbruik en van een duurzame leverancier. Zorg er voor dat je alleen stroom gebruikt, wanneer je een apparaat ook echt gebruikt en zet een screensaver op je pc. Zet apparaten nooit op stand by maar zet ze altijd uit. Ook een stekkerdoos met een aan/uit knop kan daarbij helpen. Maak gebruik van waterbesparende kranen en spoelbakken in je toiletruimte.

5 duurzame tips voor ondernemers

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

24-02-2021 - 5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aank
Er zijn een aantal essentieel redenen waarom kopers tijdens het aanschaffen van een nieuwe woning altijd vóór de aankoop een bouwtechnische keuring moeten uitvoeren. Het kopen van een ni
Lees meer

10-12-2020 - Hoe wordt het WK darten georganiseerd?
Het PDC World Darts Championship 2021 is alweer het 28ste WK dat door de PDC georganiseerd wordt. Het WK darten begint op 15 december en wordt gehouden in Londen in Alexandra Palace. Op 30 november is
Lees meer

07-12-2020 - Hoe kan een payment service provider jouw onderneming helpen
Als webshopeigenaar is het zaak om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe makkelijker jij het voor hen maakt, des te groter de kans dat zij een product bestellen. En terugkomen naar je w
Lees meer

11-11-2020 - Dit zijn de grootste voordelen van een online boekhoudprogra
Online boekhouden wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. We zien namelijk dat meer en meer ondernemers de overstap maken van offline boekhoudsoftware naar online boekhouden. Wanneer jij n
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap