Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 5 tips voor startende ondernemers

5 tips voor startende ondernemers

5 tips voor startende ondernemers

Je gaat voor jezelf beginnen. Leuk en spannend tegelijk. Want een eigen bedrijf zet je niet zomaar even op. Het vraagt het nodige denk- en regelwerk om een vliegende start te kunnen maken. Hoe ga je te werk? Waar moet je allemaal aan denken? Hier volgen vijf handige tips voor startende ondernemers op een rij.

1. Focus

Er is geen absolute succesformule voor ondernemers. Wat voor je beste vriend werkt, werkt voor jou misschien wel helemaal niet. Richt je daarom op je eigen droom. Waarom start je een eigen bedrijf, wat wil je doen en wie wil je bereiken? Van alles wat doen is een valkuil. Focus is de boodschap.

2. Droom groots

Je ambities mogen groots zijn. Je begint niet voor niets voor jezelf. Je wilt iets bereiken. Je wil niet doen wat alle anderen doen, je wil het beter of anders doen. Maak het jezelf dus niet te makkelijk. Droom je grootste droom en knip de weg er naar toe op in kleinere, haalbare stappen om er te komen. Stel jezelf daarbij concrete en meetbare doelen. Op die manier geef je op een gestructureerde manier richting aan de koers voor je bedrijf voor de komende drie tot vijf jaar.

3. Ken de markt

Jij hebt je mooie droom, maar het moet natuurlijk ook realistisch zijn. Onderzoek daarom van tevoren goed of er wel markt is voor wat jij wil doen. Waag je je in een bestaande markt? Dan doe je er goed aan om helder te maken wat jou onderscheidt en uniek maakt. Heb jij een gat in de markt ontdekt? Dat is fantastisch. Het betekent alleen wel dat je die markt nog moet zien te creëren. En dat zal tijd, geld en energie kosten.

4. Pas op jezelf

Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen. Bedenk van tevoren wat je nodig hebt om gezond en veilig te kunnen ondernemen. Heb je een passende zorgverzekering? Hoe ga je pensioen opbouwen? Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt wordt? Het zijn misschien een hoop zaken om over na te denken. Maar een aanvullende zorgverzekering kan zomaar het verschil maken, als je bepaalde risico's loopt bij de uitoefening van je beroep. Denk bijvoorbeeld aan een zelfstandig sportinstructeur. 

5. De eerste klant

Het gaat bijna beginnen. Je maakt een afspraak bij de Kamer van Koophandel en loopt de deur uit als zelfstandig ondernemer. Hoe kom je aan opdrachtgevers en hoe hou je je bestaande contacten blij en tevreden? Zeker voor startende ondernemers, is het erg belangrijk om voldoende tijd te besteden aan acquisitie. Het is misschien niet het leukste werk, het zal je wel leuk werk opleveren. Klaar voor de start? Ga ervoor!

5 tips voor startende ondernemers

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

24-02-2021 - 5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aank
Er zijn een aantal essentieel redenen waarom kopers tijdens het aanschaffen van een nieuwe woning altijd vóór de aankoop een bouwtechnische keuring moeten uitvoeren. Het kopen van een ni
Lees meer

10-12-2020 - Hoe wordt het WK darten georganiseerd?
Het PDC World Darts Championship 2021 is alweer het 28ste WK dat door de PDC georganiseerd wordt. Het WK darten begint op 15 december en wordt gehouden in Londen in Alexandra Palace. Op 30 november is
Lees meer

07-12-2020 - Hoe kan een payment service provider jouw onderneming helpen
Als webshopeigenaar is het zaak om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe makkelijker jij het voor hen maakt, des te groter de kans dat zij een product bestellen. En terugkomen naar je w
Lees meer

11-11-2020 - Dit zijn de grootste voordelen van een online boekhoudprogra
Online boekhouden wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. We zien namelijk dat meer en meer ondernemers de overstap maken van offline boekhoudsoftware naar online boekhouden. Wanneer jij n
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap