Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / De Meeste Dromen Zijn Geen Bedrog!

De Meeste Dromen Zijn Geen Bedrog!

Streef Jij Je Dromen Na? Een Korte Motivatie

Dromen, dingen "die je ooit eens gedaan wilt hebben" in je leven, zijn vaak ervaringen die zich buiten onze comfort zone bevinden. Buiten onze veilige omgeving, buiten de bekende rekensommen van: "Als ik A doe, weet ik zeker dat ik B eruit krijg, want zo doe ik het al jaren."

Dromen zijn ver weg, in de toekomst. We leven er naar toe, ze houden ons staande en gaande, en vaak vergeten we ze achterna te streven. En dat is jammer, want dromen doen we niet voor niets: het zijn onze meest vurige wensen die naar ons roepen, ons bijna smeken om antwoord. En wanneer je het enkel bij dromen laat, komt er een dag waarop het te laat is om ze na te jagen.

Dat is het moment waarop dromen niet meer naar je roepen, je hart niet meer sneller doen kloppen van blijdschap en spanning, maar dat ze aan je gaan knagen.

"Had ik maar..."

Om dat te voorkomen, zeg ik: streef je dromen na! Hoe gek ze ook klinken, hoe raar anderen je er ook om aankijken, het zijn JOUW dromen en ze zijn er niet voor niets!

Zelf wilde ik jarenlang panda's gaan verzorgen in China. Dat laatste moest wel, want tsja, die dieren komen nergens anders voor op de wereld.

Mijn droom begon met een kleine fluisterstem en begon steeds harder te roepen. Tot ik hem niet meer kon of wilde negeren. En ja, ook ik werd voor gek verklaard. Ook tegen mij werd gezegd dat ik het "toch nooit ging doen" of "het niet aandurfde".

Hoewel die stemmen (en mijn innerlijke bangmakers) me er jaren van hebben weerhouden in het vliegtuig te springen, heb ik diezelfde stemmen uiteindelijk gebruikt als extra motivatie om het gewoon te doen.

Hoe lekker is het om anderen hun ongelijk te bewijzen!? Nou, niet zo lekker als je droom in werkelijkheid zien veranderen! Die vrouw met die panda op schoot? Dat ben ik! Op een van de gelukkigste momenten van mijn leven.

Je dromen heb je. Ze zijn er niet voor niets, ze zijn een leidraad voor een gelukkig en spannend leven. En ook al lijken je dromen zover buiten je comfort zone te liggen dat je ervan bent overtuigd ze nooit waar te kunnen maken: begin eens met een paar kleine pasjes in de juiste richting. Je zult zien dat je meer kunt dan jij (of wie dan ook) denkt.

En dat je op een dag bijna als vanzelf je droom bereikt. Voor het te laat is.

Dus doe jezelf een plezier en begin te lopen. In de richting van je droom.

________________________________________________________________________

Samantha Spijkers is een positivity blogger en Life & Loopbaancoach. Kijk op www.spijkerscoaching.nl voor meer informatie over coaching en meer artikelen die zij heeft geschreven.

De Meeste Dromen Zijn Geen Bedrog!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

18-07-2019 - Holland's Got Talent - Waar Ben Jij Goed In?
Iedereen kan iets. Ja echt, iedereen kan iets, heeft ergens aanleg voor of is sneller met een bepaalde kwaliteit ontwikkelen. Jij dus ook! Het hoeft niet altijd iets "groots" te zijn, of iets opvalle
Lees meer

05-07-2019 - Shame On You!
Paul Morand zei: 'Schaamte is niet altijd besef van het kwaad dat wij doen, vaak is ze besef van het kwaad dat men ons aandoet.' Mooier kun je het eigenlijk niet verwoorden. Want echte sch
Lees meer

15-06-2019 - Zie Je Het Allemaal Niet Meer Zitten?
Iedereen kent wel dat gevoel van in een sleur zitten. Je staat op, je doet je ding en 's avonds kruip je weer in je bed. Elke dag lijkt op de dag ervoor. Soms trappen onze hersenen er nog in als we h
Lees meer

09-05-2019 - Welke Fasen Van Uit Je Comfort Zone Komen Zijn Er?
Naast life en loopbaan coach ben ik ook trotse bloeddonor. Ik doe het altijd met veel liefde, maar eigenlijk ook met net zoveel tegenzin. Begrijp me niet verkeerd: ik ben niet bang van naalden. Ik vi
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap