Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / De Meeste Dromen Zijn Geen Bedrog!

De Meeste Dromen Zijn Geen Bedrog!

Streef Jij Je Dromen Na? Een Korte Motivatie

Dromen, dingen "die je ooit eens gedaan wilt hebben" in je leven, zijn vaak ervaringen die zich buiten onze comfort zone bevinden. Buiten onze veilige omgeving, buiten de bekende rekensommen van: "Als ik A doe, weet ik zeker dat ik B eruit krijg, want zo doe ik het al jaren."

Dromen zijn ver weg, in de toekomst. We leven er naar toe, ze houden ons staande en gaande, en vaak vergeten we ze achterna te streven. En dat is jammer, want dromen doen we niet voor niets: het zijn onze meest vurige wensen die naar ons roepen, ons bijna smeken om antwoord. En wanneer je het enkel bij dromen laat, komt er een dag waarop het te laat is om ze na te jagen.

Dat is het moment waarop dromen niet meer naar je roepen, je hart niet meer sneller doen kloppen van blijdschap en spanning, maar dat ze aan je gaan knagen.

"Had ik maar..."

Om dat te voorkomen, zeg ik: streef je dromen na! Hoe gek ze ook klinken, hoe raar anderen je er ook om aankijken, het zijn JOUW dromen en ze zijn er niet voor niets!

Zelf wilde ik jarenlang panda's gaan verzorgen in China. Dat laatste moest wel, want tsja, die dieren komen nergens anders voor op de wereld.

Mijn droom begon met een kleine fluisterstem en begon steeds harder te roepen. Tot ik hem niet meer kon of wilde negeren. En ja, ook ik werd voor gek verklaard. Ook tegen mij werd gezegd dat ik het "toch nooit ging doen" of "het niet aandurfde".

Hoewel die stemmen (en mijn innerlijke bangmakers) me er jaren van hebben weerhouden in het vliegtuig te springen, heb ik diezelfde stemmen uiteindelijk gebruikt als extra motivatie om het gewoon te doen.

Hoe lekker is het om anderen hun ongelijk te bewijzen!? Nou, niet zo lekker als je droom in werkelijkheid zien veranderen! Die vrouw met die panda op schoot? Dat ben ik! Op een van de gelukkigste momenten van mijn leven.

Je dromen heb je. Ze zijn er niet voor niets, ze zijn een leidraad voor een gelukkig en spannend leven. En ook al lijken je dromen zover buiten je comfort zone te liggen dat je ervan bent overtuigd ze nooit waar te kunnen maken: begin eens met een paar kleine pasjes in de juiste richting. Je zult zien dat je meer kunt dan jij (of wie dan ook) denkt.

En dat je op een dag bijna als vanzelf je droom bereikt. Voor het te laat is.

Dus doe jezelf een plezier en begin te lopen. In de richting van je droom.

________________________________________________________________________

Samantha Spijkers is een positivity blogger en Life & Loopbaancoach. Kijk op www.spijkerscoaching.nl voor meer informatie over coaching en meer artikelen die zij heeft geschreven.





De Meeste Dromen Zijn Geen Bedrog!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-03-2024 - Kies voor een goede start met een coach voor ondernemers
Een eigen bedrijf starten kan best een beetje spannend zijn! Hoe zorg je dat je ondernemingsplan klopt? Waar vind je straks je eerste afnemers? Hoe ga je om met financiële tegenslagen in de eerst
Lees meer

19-01-2024 - Agile Trainingen van Capgemini volgen: Lees hier wat de plus
Binnen de digitale wereld, kunnen vernieuwing en ontwikkeling onwijs snel gaan. Daarbij zijn software en ICT onmisbare middelen geworden om werkzaamheden efficiënt uit te kunnen voeren. Denk aan
Lees meer

17-10-2023 - De impact van coachend leiderschap op werknemerstevredenheid
Als leidinggevende weet je beslist wel hoe lastig het is om goed personeel te vinden. Als je dan eenmaal een goede werknemer hebt weten te vinden, wil je deze natuurlijk tevreden houden en zorgen dat
Lees meer

31-08-2023 - Deze training kan jouw sales een boost geven
Je product kan nog zo goed zijn, als het niet verkocht wordt heb je er weinig aan. Natuurlijk heb je met allerlei factoren te maken, zoals de koopkracht en de concurrentie, maar het begint allemaal bi
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap