Home / Zakelijke dienstverlening Blog / 5 handige tips om als zzp'er geld te besparen

5 handige tips om als zzp'er geld te besparen

5 handige tips om als zzp'er geld te besparen

Het leven van een zzp’er kent zowel voor- als nadelen. Een nadeel? Je bent vaak op jezelf aangewezen. ‘Is dat juist geen voordeel?’ Misschien wel, maar het houdt in dat je zelf voor alle bedrijfskosten opdraait, van verzekeringen tot koffiebekers. Een voordeel? Je kunt daar helemaal zelf verandering in brengen. Déze tips helpen je om de kosten binnen de perken te houden – op verschillende gebieden.

Bespaar op een werkplek

Een van de meest voor de hand liggende methodes om te besparen, is je werkplek. Tuurlijk: een eigen kantoor is voor veel zzp’ers een droom. Maar wel een dure droom. Als je thuis aan de slag gaat, heb je geen kosten voor bijvoorbeeld de huur en een tweede elektriciteitsrekening.


Toch is thuiswerken voor veel zelfstandigen geen ideale optie. De redenen? Je bent snel afgeleid, je kunt je werk nooit helemaal afsluiten – en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gelukkig zijn er meer dan genoeg tussenoplossingen. Heb je ooit weleens gedacht aan het huren van een bureau in plaats van een complete kantoorruimte? Er zijn zat organisaties die dit soort diensten aanbieden. Kun je ook nog eens kosteloos sparren met je mede-zzp’ers die zichzelf ook van een eigen tafel hebben bediend.

Profiteer van belastingvoordelen

Minder belasting betalen is in ieder geval de lekkerste manier om geld te besparen. En het is wel degelijk mogelijk. Als zzp’er heb je namelijk recht op allerlei belastingvoordelen, waaronder zelfstandigenaftrek, startersaftrek en meewerkaftrek. Het kan je helpen om hiervoor een boekhouder in te schakelen. Die weet tenslotte alle ins en outs van het vak – en de Belastingdienst gaat je echt niet zelfstandig op dit soort voordeeltjes wijzen. ‘Kost dat juist geen geld?’ Misschien wel, maar een goede boekhouder levert je juist geld op.

Kies de juiste zakelijke rekening

Banken als Rabobank, ING en ABN AMRO zijn de bekendste opties wanneer je op zoek bent naar een instantie om een zakelijke rekening af te sluiten. Het zijn echter ook de duurste mogelijkheden. Heb je weleens gedacht aan alternatieven? Banken als Knab werken grotendeels digitaal en worden ook wel de toekomst van het bankwezen genoemd. Ook N26 krijgt goede reviews. Belangrijker: ze zijn goedkoper en helpen je met besparen.

Geld besparen

Vergelijk de prijzen van energieleveranciers

Ja – het loont écht om de prijzen van verschillende energieleveranciers eens goed tegen elkaar aan het licht te houden. Over licht gesproken: dat kost je bij het ene bedrijf gewoon meer dan bij de andere organisatie. Voor een groot kantoorpand kan het verschil al gauw uitmonden in honderden euro’s op jaarbasis. Oh – én check je eigen energieverbruikers. Het scheelt bijvoorbeeld al behoorlijk om ledlampen te verkiezen boven traditionele varianten.

Investeer in je bedrijf

Ook deze tip klinkt als geld uitgeven in plaats van geld besparen. Nou – dat is het in wezen ook. En toch kan dat je voordelen opleveren. Voorbeeld: als je toch een computer nodig hebt, kun (en moet – volgens de Belastingdienst) je deze over meerdere jaren afschrijven. Uiteindelijk zorgt zo’n investering ervoor dat je minder winst maakt en dus minder inkomstenbelasting betaalt. Minder, ja. Klinkt dat ook niet als muziek in je oren?

5 handige tips om als zzp

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

06-03-2021 - Waarom de coronacrisis positief is voor sommige ondernemers
Dat 2020 een dramatisch jaar was voor veel ondernemers is een feit: ruim 2700 bedrijven gingen over de kop in Nederland, maar opvallend genoeg is dat beduidend minder dan een jaar eerder. Dit is deels
Lees meer

01-03-2021 - Wat is een design thinking sessie en waarom zou je moeten de
Design thinking staat voor een methode waarbij je op een creatieve wijze tot innovatieve oplossingen komt. Er zijn daar natuurlijk allerlei methodes voor, maar deze benadering kenmerkt zich door de kl
Lees meer

24-02-2021 - 5 redenen om een bouwtechnische keuring te doen bij het aank
Er zijn een aantal essentieel redenen waarom kopers tijdens het aanschaffen van een nieuwe woning altijd vóór de aankoop een bouwtechnische keuring moeten uitvoeren. Het kopen van een ni
Lees meer

10-12-2020 - Hoe wordt het WK darten georganiseerd?
Het PDC World Darts Championship 2021 is alweer het 28ste WK dat door de PDC georganiseerd wordt. Het WK darten begint op 15 december en wordt gehouden in Londen in Alexandra Palace. Op 30 november is
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap