Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Hoe maak je een goede infographic

Hoe maak je een goede infographic

Hoe maak je een goede infographic

Een infographic wordt steeds vaker gebruikt om informatie te delen. Mensen vinden het lezen van een infographic leuker dan een stuk tekst en onthouden de informatie dan ook een stuk beter. Maar wat is een infographic nu eigenlijk? We leggen het je uit en hebben ook direct een paar goede tips voor je verzameld.

Hoe maak je een goede infographic

Wat is een infographic?

Een infographic is het weergeven van van informatie met behulp van teksten maar ook beeldmateriaal. Er kan ook gebruik worden gemaakt van grafieken of diagrammen zodat het zo duidelijk mogelijk wordt. Op deze manier wordt het voor de lezer interessanter om de infographic te bekijken en komt het verhaal wat je wilt doorgeven over. Doe je dit met een lap tekst is de kans groot dat er na enkele zinnen al wordt afgehaakt. Een infographic wordt ook wel information graphics genoemd. Je kunt beide termen gebruiken. Infographic maken? Het is van belang dat een infographic er visueel goed uitziet zodat het blijft hangen. Als je zelf niet over de skills of creativiteit beschikt, laat het dan ontwerpen door een animatie studio zoals Emations.

Tips om een goede infographic te maken

Als je een infographic gaat maken is het natuurlijk wel de bedoeling dat deze spannend is maar vooral effectief. Je wilt graag het verhaal zo goed mogelijk overbrengen. Bekijk ook eens verschillende voorbeelden op het internet. Zo kun je extra inspiratie op doen. We hebben de drie beste basistips voor je verzameld zodat je direct kunt starten met je infographic.

Tip 1. De infographic moet kort zijn

Een infographic die veel te lang is en veel te veel informatie heeft zal geen succes worden. Zorg er daarom voor dat de infographic kort is en direct duidelijk is waar het over gaat. Wil je toch meer informatie delen kun je ook kiezen voor meerdere infographics.

Tip 2. Grijpende titel

De titel van je infographic moet de lezer meteen grijpen. Zorg voor een titel waardoor mensen nieuwsgierig worden en de infographic graag willen doornemen. Het moet natuurlijk ook duidelijk zijn waar het over gaat.

Tip 3. Een logische opbouw

De derde tip is dat je voor een logische opbouw moet zorgen. Een infographic lees je van boven naar beneden dus daarom moet je ervoor zorgen dat de informatie in logische blokken zijn verdeeld. Zo raakt de lezer niet in de war en wordt het verhaal duidelijk.





Hoe maak je een goede infographic

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer

26-03-2024 - Exit strategie: 4 vragen voor een succesvolle bedrijfsverkoo
Waar werknemers vaak van baan wisselen, worden ondernemers steeds vaker serie-ondernemers. Veel ondernemers denken al snel aan één ding: hun bedrijf verkopen. Met een goed plan in samenw
Lees meer

20-03-2024 - Ziekteverzuim op de werkvloer voorkomen en verminderen doe j
Een hoog ziekteverzuim is nooit goed voor je bedrijf. In de eerste plaats heb je er als bedrijf zelf veel last van. Door ziekteverzuim moeten bepaalde taken namelijk aan andere medewerkers worden gede
Lees meer

20-03-2024 - 5 zaken die je als startende ondernemer zeker moet weten
Ons land heeft nog nooit zoveel ondernemers gekend als nu. In deze groep van ondernemers zijn wel grote verschillen waarneembaar. Zo vind je in deze groep ondernemers terug met een eigen holding en me
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap