Home / Zonwering Blog / Heeft u wel de nodige Privacy thuis met uw huidige Raambekleding ?

Heeft u wel de nodige Privacy thuis met uw huidige Raambekleding ?

Voordat u deze vraag bestempelt  als belachelijk, houd dan rekening met de volgende poll resultaten:

  • 97% van de volwassenen zeggen dat ze hun buren ten minste een keer in een pijnlijke situatie gezien door een raam (niet per se naakt)
  • 33% zegt dat de buurman naakt was
  • Slechts 27% van de kijkers zich onmiddellijk hebben afgewend
  • 52% van de Peeping Toms werden gespot

 

Deze studie is uit het Verenigd Koninkrijk, maar met het universele karakter van het menselijk gedrag,is  het redelijk veilig om te veronderstellen dat deze getallen overal waar zijn. Dus, hebt u uw  buren gezien in compromitterende situatie of misschien hebben ze u gezien?

Privacy is vaak een belangrijke beslissings factor bij het uitzoeken van raambekleding. Terwijl een geweldig uitzicht naar buiten wordt gewaardeerd, een uitzicht voor u betekent vaak ook zicht naar binnen voor een ander.

 

Uw huis als etalage

Een onbedekt raam is een uitnodiging voor een kijkje naar binnen. Op sommige momenten, is het uitnodigen voor een kijkje zelfs opzettelijk. Hoeveel kerstbomen worden opgericht in of bij de vensterbank die glorieus wordt gedeeld voor de vrolijk twinkelende boom of de opgelichte huisjes?

Mensen hebben verschillende houdingen ten opzichte van de persoonlijke levenssfeer, zoals blijkt uit de tegenwoordig zeer populaire “selfie manie”. Dusdanig  dat, een selfie een proactieve keuze is om te zien of gezien te worden.

Sommige mensen hechten meer waarde aan hun privacy dan anderen en ik kan me persoonlijk niet voorstellen om in de gaten te worden gehouden, terwijl anderen geen enkel probleem hebben met wat nieuwsgierige ogen.

Ongeacht uw voorkeuren, wellicht is het eens tijd om eens met een andere blik uw raambekleding te bekijken om te beoordelen of u inderdaad wel de privacy in huis hebt die u denkt te hebben!

 

 

 

Verschillende niveaus van privacy met verschillende producten

 

Rolgordijnen

Bij rolgordijnen kiest u uw privacy in feite in 2 delen te weten door de stof keuze en de positie van het rolgordijn. Stoffen zijn verkrijgbaar als transparant, semi transparant en verduisterend.Het moge duidelijk zijn dat een geheel opgetrokken rolgordijn totaal geen privacy biedt en ook half opgetrokken zal het niet veel nut hebben. Om te functioneren moet dit dus geheel naar beneden zijn gerold.

 

Duo rolgordijnen

Deze zijn al veel flexibeler in het bepalen van uw privacy.Door de afwisseling van banen transparante stof met banen dichte stof (niet transparant maar ook nietverduisterend) heeft u veel meer flexibiliteit om uw mate van privacy te bepalen.

 

Plisse gordijnen

Plisse gordijnen bepalen de mate van privacy ook weer door middel van de stof alsmede de positie van het plisse gordijn. Tegenwoordig is het zogenaamde “top down / bottom up”systeem dan ook erg in trek vanwege zijn flexibiliteit in gebruik. Dit systeem in combinatie met een verduisterende stof is een uitstekend middel om ow privacy te combineren met enige mate van uitzichten is dan ook bijzonder geschikt voor leefruimtes zoals de keuken of de woonkamer.

 

 

Jaloezieen en lamellen als  raambekleding

Jaloezieen  en lamellen zijn ofwel open of gesloten, het creëren van zichtbaarheid of privacy gebeurt door middel van hun houten, bamboe,aluminium,PVC of textiel lamellen.Het  Instellen van de lamellen positie beinvloed de mogelijkheid om van binnen naar buiten en vice versa te zien.

 

 

Combineren van verschillende vormen raamdecoratie

Het is wellicht geen probleem als een familie kamer of keuken slechts beperkte privacy geniet, maar de kamers zoals slaapkamers en badkamers vereisen totale privacy. Probeer naar buiten en “gluur” eens binnen bij uw eigen ramen, dag en nacht, om te zien hoe ver en hoeveel iemand daadwerkelijk kan zien. U kunt worden verrast door silhouetten of onverwachte transparantie wanneer de lichten aan zijn binnenshuis.

Kortom, hoe lichter of doorzichtiger een stof of raambekleding, hoe minder privacy het zal verschaffen. Dat betekent niet dat dit een verkeerde vorm van raambekleding is, het betekent gewoon dat u misschien een tweede raambekleding nodig hebt voor wanneer totale privacy is vereist. Zo kan in de kamer van een kind een horizontale jaloezie of lichtdoorlatend plisse gordijn voldoende zijn voor overdag, aangevuld voor 's nachts met een coördinerend verduisterend rolgordijn dat in de loop van de dag wordt opgerold.Deze combinatie biedt volledige privacy en veiligheid voor de slaapkamer.

 

 

Privacy tips

Het is misschien overbodig om te zeggen, maar als uw raambekleding niet gesloten is, zullen ze niet uw privacy te beschermen. Een goede vuistregel is om uw raambekleding te sluiten als het buiten donker is. Met het interieur verlicht en het buiten donker is, bent u in principe "op het scherm" (zoals in een verduisterde bioscoop) voor voorbijgangers of buren. Hier zijn enkele kleine tips:

 

  • Leer kinderen zich bewust te zijn en alleen om te kleden als de raambekleding gesloten is. (Volwassenen zouden dit al moeten weten.)
  • Zorg ervoor dat uw raambekleding in goede staat is en de ramen bedekken zoals bedoeld.
  • Wanneer alleen thuis doen kinderen er verstandig aan om de raambekleding te sluiten.Ook voor hun veiligheid!
  • Huisdieren kunnen raambekleding verstoren door ertegen te drukken.  gordijnen of lamellen schuiven ze opzij,zo creëren zij voor zichzelf een zicht naar buiten maar eventueel een kijkje voor anderen naar binnen.
  • En tot slot, het afsluiten van uw eigen jaloezieen of gordijnen kan u redden van iets wat u uw buren echt niet wilt laten zien!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-05-2023 - Waarom elektrische rolluiken aanschaffen voor je kantoor een
Een groot deel van de ondernemers in Nederland is de afgelopen jaren bezig met het verduurzamen van hun bedrijf. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat maar liefst 8 op de 10 Nederlandse ondernemers duu
Lees meer

20-09-2021 - Rolluiken bestellen: hoe weet je zeker dat je het goede best
Wanneer je rolluiken voor je bedrijfspand of huis koopt, zijn er veel aspecten waar je rekening mee zou moeten houden. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je jarenlang gebruik kunt maken van dit type
Lees meer

25-08-2017 - Tips voor het vinden van het juiste zonweringbedrijf
Als je zonwering wilt laten plaatsen, is het belangrijk dat je je eerst gaat oriënteren. In de eerste instantie is het verstandig om een budget vast te stellen, omdat dit toch wel een grote inves
Lees meer

15-03-2017 - Schaduwdoeken, waarom zo ideaal?
Schaduwdoeken zijn er in vele soorten en maten, zo is er een driehoekige, rechthoekig of een vierkante schaduwdoek maar ook een waterdicht of een lichtdoorlatend model. Door de verandering van het kli
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap