Home / Evenementenhal / Evenementenhal Helmond / A&S De BruiloftPlanners / 10 handige trouwtips

10 handige trouwtips

Ik ben verloofd! Hoe beginnen met de planning? De 10 belangrijkste stappen om mee te beginnen.


Je bent verloofd, gefeliciteerd! Waarschijnlijk zit je nu nog op een roze wolk, maar je zult je snel afvragen wat de volgende stappen zijn. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij het begin van de trouwplanning voor je samengevat! Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je kan beginnen met het plannen van de bruiloft!

​

Stap 1: Spread the news!
Jij en je verloofde zijn natuurlijk helemaal op de roze wolk met het goede nieuws. En daarnaast ben jij ook nog eens smoorverliefd op je nieuwe accessoire: je verlovingsring! Jullie willen dit geluk dolgraag met iedereen delen, en laat dat ook de eerste stap zijn bij het plannen van de bruiloft! Vertellen dat jullie gaan trouwen is super leuk en bereid je maar vast voor op veel knuffels, speeches en tranen. Yes, ook bij jou!

Stap 2: Bepaal je budget
Het budget van je bruiloft is su-per belangrijk. Een budget voor jullie bruiloft bepalen is dan ook een must! Je hoeft nu nog niet alle prijzen met elkaar te vergelijken, maar ga op zoek naar een maximum bedrag. Ga samen met je verloofde na hoeveel jullie in totaal willen uitgeven aan jullie bruiloft en begin dan met het zoeken. Wat je budget ook is, er zullen keuzes gemaakt moeten worden.

Stap 3: Kies een trouwdatum
De trouwdatum kiezen is voor de ene bruid kinderspel en voor de ander een drama. Heb je bruiloftsgasten uit het buitenland of heb je jouw droomlocatie al jaren op het oog? Dan is het verstandig om je trouwdatum daarop af te stemmen. Hebben jij en je partner wel een speciale datum of dag in gedachten, houdt er dan altijd rekening mee dat je (droom) locatie al bezet is en dat je een beetje flexibel hierin bent!
Heb je dit niet en heb je geen specifieke datum in gedachte? Bepaal dan samen met je partner in welk seizoen jullie willen trouwen. Kies je voor een knusse winterbruiloft of geven jullie elkaar het ja-woord op een warme zomerdag aan het strand? Als je eenmaal het seizoen hebt gekozen kan je een trouwlocatie kiezen en als die dan vast staat, heb je jouw trouwdatum!

Stap 4: Kies je trouwlocatie
Maar hoe moet je nou een trouwlocatie kiezen? Je wilt natuurlijk jou droomlocatie voor je perfecte trouwdag. Net als bij het kiezen van een seizoen gaat het erom hoe jij jouw dag voor je ziet. Zie je jezelf trouwen midden in de stad of wil je gewoon lekker buiten trouwen? Wil je juist heel modern of juist landelijk? Het kan allemaal. Welke trouwlocatie je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat het bij jullie past!

Stap 5: Kies je getuigen
Nu komen we bij het iets serieuzere gedeelte, Jullie getuigen voor de grote dag. Zonder getuigen geen bruiloft, JA zo belangrijk is het dus! Een getuigen zijn is dan ook een eervolle taak. Denk goed na wie je wilt hebben als je getuigen! Is het je beste vriendin , of familie of kennis die altijd voor je klaarstaat, denk goed over na wie ook na deze dag nog lang in je leven zal blijven. Jij en jouw partner moeten er beiden minimaal één hebben. En nee, dat kan niet dezelfde persoon zijn! Als je er eenmaal uit bent, weten wij wel hoe je deze bijzondere personen moet vragen!

Stap 6: Trouwjurk shoppen!
Een meisjesdroom wordt dan eindelijk werkelijkheid. Je mag op zoek naar je trouwjurk! Trouwjurken komen er in allerlei verschillende vormen, maten en stylen. Ga eens in bladen/internet/pinterest rond neuzen wat je mooi vind. Ga de website?s af van de winkels die je wilt bezoeken en neem dit materiaal mee als je gaat kijken voor de jurk! En niet te vergeten neem de mensen mee met een eerlijke mening! En niet die alleen zeggen dat alles je goed staat daar heb je niks aan, want eerlijk is eerlijk je Jurk passen is geweldig en alles is overweldigend op dat moment!

Stap 7: Weddingplanner of niet?
Je bent nu al eventjes bezig met je bruiloft, maar het echte werk moet nog beginnen! Hebben jij en je verloofde hier wel genoeg tijd voor? Als jullie een superdruk koppel zijn, kun je erover denken om een weddingplanner in te huren. Een weddingplanner kan alles voor je regelen, van je verloving tot aan je huwelijksreis. Alles is mogelijk! Je kunt er ook voor kiezen een weddingplanner in te huren die maar een deel voor je regelt. Zo hoeven jullie niet alles zelf te doen of in moeilijke posities te wurmen.

Stap 8: Benoem je bruidsmeisjes
Je steun en toeverlaat je bruidsmeisje kan natuurlijk niet ontbreken bij je bruiloft. Het is niet alleen leuk om ze bij je te hebben, maar ook nog eens super handig! Kies zo snel mogelijk je bruidsmeisjes uit en betrek haar/hun bij je proces! De taken van de bruidsmeisjes zijn er om je te helpen met de planning van je bruiloft. Maar nog belangrijker op de dag zelf zijn ze/zij je rechterhand!

Stap 9: Maak een gastenlijst
Denk erover na wie je wilt uitnodigen op jullie bruiloft en ook wie je niet wilt uitnodigen! Wie wil je graag bij de ceremonie hebben en wie bij het feest? Welke gasten mogen er de hele dag bij zijn?

Wil je een receptie of wil je dat niet? Hoe eerder je met je gastenlijst begint, hoe kleiner de kans dat je iemand vergeet uit te nodigen. Mocht je in een later stadium weten waar je gaat trouwen, hou dan ook rekening met de capaciteit van de locatie.

Stap 10: Je vrijgezellenfeest
Je vrijgezellenfeest moet natuurlijk een verrassing voor je zijn. Maar het is wel handig om iemand te benoemen die het voor je gaat regelen, meeste weddingplanners kunnen
dit ook voor je regelen. Het enige wat je moet doen is een lijstje maken met wie je er bij wilt hebben met zijn/haar telefoonnummer en wat je wel graag zou willen doen of absoluut niet leuk vind om te doen!10 handige trouwtips

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

22-08-2019 - Dutch Design overhemd
Nooit van weggeweest. Kleurrijk heren overhemd met een Dutch ding ontwerp van de vertrouwde vinyl plaat. Ruis, kraken, maar bovenal super mooi geluid. De vinyl plaat oftewel de LP of single is nooit e

04-12-2018 - Klusbedrijf Helmond
Met latex kunnen we superstrak werk leveren. De latex wordt aangebracht met een professionele airless spuitinstallatie. Dit gaat aanzienlijk sneller dan het traditioneel rollen van latex. Hierdoor is

23-03-2017 - Nieuwe toevoeging aan de TAWI lijn: EasyGrip
Gebruik de EasyGrip voor het vastgrijpen en tillen van diverse lasten met diverse afmetingen. Eenvoudig in gebruik; u plaatst de tool in de juiste positie op de last. Zodra u start met het tille

01-04-2016 - Start van een nieuwe onderneming
Vanaf vandaag zijn we in bedrijf. Voor meer informatie kijk op onze website http://www.diferentes.biz
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap