Home / Fiets / Fiets Lisse / Bemelmanbikesport / Advies

Advies

Onderhoud en tips van de elektrische fiets tijdens de wintermaanden

Het natte herfstweer is een feit. De dagen worden korter, natter en kouder. Dit vergt meer van de accu . In de winter ontkom je niet aan de kou. De kou kost je actieradius en verminderd de prestaties van je accu. Om schade aan je accu te voorkomen hebben wij een aantal tips.
Wanneer je tijdens de wintermaanden niet op de elektrische fiets gaat rijden is het belangrijk de accu toch op te laden. Een accu ontlaad zichzelf, loopt leeg. Door de zelf ontlading kan het gebeuren dat deze te ver leeg loopt .Dit noemen ze diepteontlading. Door de diepteontlading kan de accu ernstige schade oplopen en stuk gaan.
De kou heeft invloed op je accu. De cellen in de fietsaccu functioneren minder goed . Het laden duurt daardoor langer en levert minder vermogen. Dit kan 25/30 % minder actieradius schelen tijdens extreme kou. Schrik dus niet als je in de winter fietst en je accu sneller leeg loopt.
Fiets je niet : laad de accu dan toch af en toe op !Leg de accu het liefst binnen zodat deze tegen kou en vocht wordt beschermd.
Laad je fietsaccu in een droge niet te koude omgeving, het laden gaat sneller en de actieradius is hoger doordat de fietsaccu niet extreem koud is. Als je een afneembare accu hebt is het wenselijk deze binnen op te laden dus niet in een vochtige schuur.
Zorg voor een goede bandenspanning.
Maak uw ketting af en toe schoon , modder, kleur en andere natte viezigheid wordt hard als het opdroogt , dit kan schade of extra slijtage opleveren.
Smeer uw ketting .
Laat uw fiets door een erkend fietsenmaker onderhouden en updaten . Zonder aantoonbaar onderhoud kan een garantieclaim op de tocht komen te staan.




AdviesAdvies

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

01-03-2023 - Gravelbike
Gravelbike De Gravelbike deed vorig jaar al zijn intrede maar is nu een echte hype. Naast de racefiets die in de winter naar zolder gaat worden steeds vaker ook gravelbikes aangeschaft. De gravelbi

01-03-2023 - Racefiets
Ben jij op zoek naar een mooie racefiets ? Wij hebben mooie merken op voorraad staan . Colnago, Simplon, Merida en BH bikes. Van gravelbike tot racefiets. Voor beginner en fanatieke fietser. Sport

18-01-2022 - Fietsenmaker
Onderhoud aan uw tweewieler is belangrijk. Een rem die niet werkt ,een los zittend wiel of een bel die ontbreekt kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarbij is zorgt schoonmaken van de fietsonde

18-01-2022 - Poedercoaten
Bikepaint is een zusterbedrijf van Bemelmanbikesport. Al meer dan 45 jaar is de spuiterij gespecialiseerd in het spuiten en poedercoaten van fietsframes. Heb jij een fietsframe die niet meer mooi is ,




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap