Home / Fiets / Fiets Lisse / Bemelmanbikesport / Gravelbike

Gravelbike

De nieuwe hipe is een gravelbike

Gravelbike

De Gravelbike deed vorig jaar al zijn intrede maar is nu een echte hype. Naast de racefiets die in de winter naar zolder gaat worden steeds vaker ook gravelbikes aangeschaft. De gravelbike kan heel goed in de winter gebruikt worden en wordt ook wel als een winterfiets aangeschaft.
Het ontstaan van deze fiets komt uit het verlangen om van de reguliere paden af te wijken en op onverharde dan wel gravelpaden wegen te rijden maar dan wel enigszins comfortabel en met redelijke snelheid.
Het voordeel van de gravelbike en waarvoor deze is ontwikkeld, is dat je niet op strakke wegen hoeft te fietsen met je dunnen banden. Er zijn vele leuke paden en weggetjes welke met een racefiets gewoonweg niet gefietst kan worden. En lekker door het bos waar niet elke fietser fietst.
Een gravelbike heeft veel weg van een racefiets. De gravelbike heeft dikker banden en dus meer grip. Hierdoor kan je zoals de fiets al zegt op gravelpaden, onverharde weggetjes lekker fietsen. Het is niet zo technisch als mountainbiken ( met uitzonderingen daargelaten natuurlijk) Het voordeel van een gravelbike is dat je deze zomer en winter kan rijden. Op de gravelbike rij je meer beschut , meer grip door de banden en doordat het inspannender is dan racefietsen blijf je in de winter warmer dan op een racefiets.
Wij raden altijd aan een helm te dagen wanneer je een fietstocht gaat maken. Een ongeval kan in een klein hoekje zitten en hoeft niet jouw schuld te zijn.
Van verschillende merken kunnen wij gravelbikes aanbieden. Zo ook ons merk Artigiano . Custom opgebouwd en kleur naar keuze.



GravelbikeGravelbikeGravelbike

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

01-03-2023 - Advies
Het natte herfstweer is een feit. De dagen worden korter, natter en kouder. Dit vergt meer van de accu . In de winter ontkom je niet aan de kou. De kou kost je actieradius en verminderd de prestaties

01-03-2023 - Racefiets
Ben jij op zoek naar een mooie racefiets ? Wij hebben mooie merken op voorraad staan . Colnago, Simplon, Merida en BH bikes. Van gravelbike tot racefiets. Voor beginner en fanatieke fietser. Sport

18-01-2022 - Fietsenmaker
Onderhoud aan uw tweewieler is belangrijk. Een rem die niet werkt ,een los zittend wiel of een bel die ontbreekt kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarbij is zorgt schoonmaken van de fietsonde

18-01-2022 - Poedercoaten
Bikepaint is een zusterbedrijf van Bemelmanbikesport. Al meer dan 45 jaar is de spuiterij gespecialiseerd in het spuiten en poedercoaten van fietsframes. Heb jij een fietsframe die niet meer mooi is ,




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap