Home / Kledingwinkels / Kledingwinkels Hendrik Ido Ambacht / In2fashiononline / Duurzaamheid

Duurzaamheid

WAAROM ORGANISCHE KATOEN

Organische katoen

Organische of biologische katoen wordt verkregen van niet-gemodificeerde katoen en wordt verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen, pesticiden en kunstmest. Insecten worden bestreden met andere insecten of door de planten te besprenkelen met kruidenmengsels. Het plukken van de katoen gebeurt met de hand. Om de landbouwgrond niet uit te putten wordt de teelt van katoen afgewisseld met granen en peulvruchten.

Veel katoen

Katoen wordt al sinds de prehistorie gebruikt voor het maken van kleding. En nu nog steeds is de helft van alle kleding gemaakt van katoen. Dit verklaart de enorme hoeveelheden die wereldwijd nodig zijn. Maar de teelt van katoen is niet bepaald milieuvriendelijk. Bijna 20% van alle gebruikte chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt bij de teelt van katoen.

Duurder

Het zal duidelijk zijn dat organische of biologische katoen duurder is dan de ouderwets geteelde katoen.

Al onze producten zijn gemaakt van biologisch katoen en dat is belangrijk voor het milieu. Ondersteun het milieu door bewuster kleding te kopen bij In2fashiononline.



DuurzaamheidDuurzaamheidDuurzaamheid

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

10-11-2016 - De Webshop voor al uw Hikvision produkten
Uw spullen zijn uw eigendom en dat wilt u graag zo houden. Met camerabeveiliging van DisXount Telecom bent u er zeker van dat de kans op diefstal of inbraak geminimaliseerd wordt. Een pand zonder came

14-06-2015 - Diensten die wij uitvoeren
Wij doen als diensten; pakketverzending,spoedritten, en gewone landelijk ritten, kerstpakketten vervoer, enz. enz. Voor een volledige info verwijzen wij u naar onze website www.pakketdienstteunk

30-03-2015 - Www.paulevenwel.solutions
De lekkerste koffie tegen een gunstige prijs!

05-08-2014 - Crazyhotfix
Vooral uw T-shirts en precentjes met strass hotfix erop.




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap