Home / Planten / Planten Honselersdijk / FloraStore B.V. / FloraStore Natuurlijk, de beste!

FloraStore Natuurlijk, de beste!

Bijzondere Orchideeen

De orchideeën is de woonplant van de maand november 2016. Florastore heeft altijd de beschikking over een groot en vooral zeer vers assortiment Orchideeën. Verwen uzelf eens met een mooie creatie van bijv. Phalaenopsis, Vanda, Cambria, Cattlya, Cymbidium, Oncidium en nog veel meer.

De orchideeënfamilie is een van de grootste plantenfamilies op aarde (ca 20.000 soorten). Zoveel kunt u er bij FloraStore niet kopen, maar u vindt bij ons wel enkele van de mooiste orchideeën. Daarnaast bieden wij, door een zeer sterke band met onze kweker, heel af en toe zeer unieke en zeldzame orchideeën aan. Hou deze pagina dus regelmatig in de gaten!

Orchideeën zijn dankzij hun unieke vormen en kleurrijke bloemen, zeer decoratieve planten. Een van de meest bekende soorten uit de orchideeënfamilie is misschien wel de Phalaenopsis. De Phalaenopsis is zeer succesvol als kamerplant vanwege het gemak waarmee hij gehouden kan worden. De Vlinder Orchidee kent een prachtige en lange bloei. Vergeet u ook de Vanda niet, deze wordt vaak gebruikt als snijbloem voor corsages e.d. Deze epifytische orchidee vind u ook als kamerplant, vaak in een glazen vaas of hangend aan een standaard.

HIJ LAAT ZIJN BLAD HANGEN

Help! De bladeren van mijn orchidee hangen slap. Geen paniek! De meest voorkomende oorzaak hiervan is het water geven. Het is beter om te weinig water te geven dan te veel water te geven. Kijk eerst naar de wortels. Zijn deze mooi groen, dan heeft jouw orchidee voldoende water. Geef nu niet meer water. Zie je dat de wortels iets grijzer worden, dan betekent dit dat jouw orchidee te droog is. Het beste is om de orchidee te dompelen in een emmer of gootsteen. In de winter kan je volstaan met één keer per 10 dagen. Ongeveer 15 minuten zo laten staan. De wortels zuigen zich nu vol met water. Goed uit laten lekken. Nu kan hij weer terug de pot in.

VERZORGINGSTIPS

Grootste misverstand is dat de orchidee moeilijk te verzorgen is. Ze is juist zo gemakkelijk! Met wat extra aandacht bloeien vrijwel alle orchideeën meerdere malen per jaar. En natuurlijk stralen de duizenden verschillende soorten orchideeën niet allemaal bij dezelfde verzorging. Toch zijn er wel wat algemene tips waar de meeste orchideeën blij van worden. Met onderstaande richtlijnen komt u al een heel eind. Vraag bij aankoop of er specifieke tips zijn!

ORCHIDEEËN HOUDEN VAN:

een lichte plek kamertemperaturen van min. 15 à max. 25° C voeding 1x per maand

ORCHIDEEËN HOUDEN NIET VAN:
natte voeten tocht volle en direct zonlicht de centrale verwarming of kachel in de buurt

TIPS VOOR HET WATER GEVEN

Een orchidee houdt ervan 1x per week voor korte tijd (5-10 minuten) met de kleit in het water gedompeld te worden. Na het dompelen moet het water uitlekken. Exclusieve orchideeën houden van matig water: 1x per maand.

VERZORGING PER TYPE ORCHIDEE

Weet je precies naar welk type orchidee je op zoek bent? Klik dan onderstaand op jouw type orchidee en lees hoe je die moet verzorgen.



FloraStore Natuurlijk, de beste!FloraStore Natuurlijk, de beste!FloraStore Natuurlijk, de beste!FloraStore Natuurlijk, de beste!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

10-04-2018 - Freesia Biscaya
Wij hebben op Keukenhof 2018 de Goemans Trophy gewonnen voor onze dubbele blauwe freesia Biscaya. Op de vakavond voor freesia\'s werd deze prijs aan ons uitgereikt. Tevens wonnen wij de pr

23-05-2012 - Interesse in een frisse coaching update
Coaching Class geeft de mogelijkheid om met geringe inzet van tijd en investering, effectief en efficiƫnt kennis te maken met coaching in de praktijk. Kenmerkend voor de totale Coaching Class-lijn i

18-06-2009 - Freesia Red Beauty
Met de Freesia Red Beauty hebben wij de Flora Award 2009 gewonnen. Onze dubbel rode Freesia met goed e geur en stevige stelen bleek een dusdanig vernieuwend product op de veiling vandaar deze Award

26-04-2024 - Titel: De toekomst van bedrijfswagens: Elektrificatie of fin
Als eigenaar van een lekdetectiebedrijf weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om mobiel te zijn. Mijn diesel bestelwagen is mijn trouwe metgezel geweest tijdens vele ritten door steden op zoek




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap