Home / Schilder / Schilder Doesburg / Theunissen Schilders / Glasvezelbehang

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang, Glasvlies, Glasweefsel of Scan is uitermate geschikt voor slechte muren. Je kunt hier namelijk barsten, scheuren en zelfs hele muren mee versterken.
Glasweefsel kan worden toegepast op nieuw of reeds geschilderd beton, gasbeton, schuurwerk, blauw-, wit- en cementpleisterwerk, spuitgips, gipselementen, gips- en kartonplaten en alle bestaande houtvezelplaten.

Sfeervol en warm
Glasvezelbehang heeft door zijn structuur een mooie en warme uitstraling. Het is in verschillende structuren en motieven verkrijgbaar en het assortiment breidt gestaag uit. Enkele afbeeldingen vindt u verderop op deze pagina.
De basiskleur van het behang is neutraal wit. Maar het is uitstekend in ieder gewenste kleur muurverf af te werken.

Behangen; specialistisch werk
Natuurlijk kunt u zelf aan de slag met Glasvezelbehang. Het verwerken van Glasvezelbehang is niet zomaar zelf "even" te doen, enige ervaring hierbij is wel vereist. Om teleurstelling en ergernis te voorkomen kunt u zo'n klus dan ook beter aan de vakman overlaten.
En... bedenk daarbij ook dat u dan "garantie" heeft op het geleverde werk!
--------------------------------------------------------------------------------

De voordelen van glasweefsel op een rij:

Renovatie: glasvlies (of Scan) laat scheuren of barsten verdwijnen en verstevigt de ondergrond.
Duurzaam: glasvlies garandeert een duurzame afwerking.
Vochtwerend: glasvlies is water- en vochtafstotend.
Overschilderbaar: glasvlies is gemakkelijk en snel te schilderen.
Stootvast: glasweefsel (of glasvezelbehang) vermijdt snelle beschadiging van de ondergrond en kwetsbare hoeken.
Strak resultaat: glasweefsel laat scheuren of barsten verdwijnen en zorgt voor een duurzame en egale wand.
Onderhoudsarm: glasweefsel is gemakkelijk schoon te houden. Een onderhoudslaag is minder snel nodig.
Overschilderbaar: glasweefsel is gemakkelijk en snel te overschilderen, is zeer decoratief en geeft een totaal nieuwe sfeer.
Vlamwerend: glasweefsel is in hoge mate vlamwerend en in combinatie met onbrandbare gipsplaat een veilige oplossing.
Geluiddempend: er is zelfs Glasvezelbehang die geluidsabsorberend is en... overschilderbaar!
Traditioneel behang: Glasvezelbehang met een niet al te grove structuur is zelfs goed te behangen met "traditioneel" behang.
Stucwerk: Glasvezelbehang, met of zonder latex afwerklaag, kan wel degelijk opnieuw gestuct worden.
Wel van belang is dat het glasvezelbehang (of glasvlies) nog goed vast zit en de aanwezige latexlaag wordt voorbehandeld.
--------------------------------------------------------------------------------

Glasvezelbehang verwijderen?

Meestal is dat glasvezel met een speciale reden aangebracht.......
vanwege de slechte kwaliteit van de pleisterlaag of stucwerk. Als dit de reden is zou ik het zeker laten zitten. Tenzij je er niet tegenop ziet om alles opnieuw te laten pleisteren. Glasvezellijm kleeft zo krachtig dat stukken pleisterlaag er zeker mee afkomen. Indien het glasvezel met reli?f is en het is dat reli?f dat je stoort dan kan je beter een plamuurlaag hierover aanbrengen. Daarna gewoon even gladschuren. Een schoon werkje is dit niet, maar het resultaat is wel mooi, en het is vrij snel geklaard t.o.v alles opnieuw (laten) stucken of pleisteren.

Je kunt ook met een afstoommachine aan de gang gaan. Je zal met een afstoommachine veel geduld moeten hebben, ofwel het glasvezelbehang van de muur trekken en achteraf de losgekomen pleister- of stuclaag herstellen.
Een goed hulpmiddeltje daarbij is de Perfax behangperforator Perfostar die uw glasweefselbehang perforeert, zodat de hete stoom nog beter kan doordringen.

Een andere oplossing is Polyfilla Wandglad. Dit is een speciale plamuur voor het uitvlakken van glasweefselbehang. De plamuur is eenvoudig met een langharige verfroller aan te brengen en met een grote aluminium-spatel kan je deze plamuur dan glad trekken.
Maar je kan natuurlijk ook steeds gewoon je glasweefselbehang overschilderen.

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

09-10-2011 - Theunissen Schilders
Een eigen woning is een kostbaar bezit en daar bent u natuurlijk zuinig op. Uw woning verdient dan ook goed onderhouden schilderwerk. Bij goed schilderonderhoud zult u merken dat uw waarde van de wo

14-01-2010 - Even een reactie van mijn klanten.
Ik wil hier even mijn frustraties kwijt. Onlangs had ik een schildersbedrijf in Apeldoorn gebeld. Zij zouden mijn dure behang aanbrengen, want ik wilde dat niet zelf gaan verpesten en dacht goed te do

08-10-2012 - Zakenpartners gezocht
Sporterinbalans staat open voor nieuwe businesspartners (ca 5), die geïnteresseerd zijn om samen een miljoenenbedrijf te gaan bouwen in de komende 3 jaar (internationale expansie mogelijk). http://

19-06-2024 - Dot Painting
Welkom bij Happy Dots Waar creativiteit en vreugde samenkomen in de kunst van Dot Painting. Bij Happy Dots bieden we een unieke en boeiende manier om prachtige stippel schilderijen te creëren do
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap