Home / Personeelsbeleid / Personeelsbeleid Huizen / MaxMinkAdvies / MaxMinkAdvies: Assessments voor scherpe prijs

MaxMinkAdvies: Assessments voor scherpe prijs

Voor Selectie of Persoonlijke ontwikkelingsvragen

Uitwerking onderdelen assessment, standaard in het pakket zitten de intake, het testpakket en een vorm van verslaggeving. Andere onderdelen zijn facultatief.
Intake: Essentieel om geschiktheid te voorspellen, kan alleen verkort worden als er een uitgewerkt competentieprofiel bestaat dat aansluit bij de competenties van Talentindex. Tijdens de intake wordt in samenspraak met de opdrachtgever de situatie en functie in kaart gebracht. We bespreken gezamenlijk de vereisten, de lastige situaties, het niveau en de relevante competenties. Duur 1 uur, meestal op locatie, kan eventueel telefonisch.
Tests: Een standaardselectie pakket van Talentindex omvat een persoonlijkheidstest gekoppeld aan competenties, een drijfverentest en een intelligentietest.
Intelligentietest: Bepaalt het denkniveau van een kandidaat, dat is het oplossend vermogen en het leervermogen. Dit is niet hetzelfde als het opleidingsniveau of het werkniveau. Opleidingen hebben in naam soms hetzelfde niveau maar verschillen onderling sterk in moeilijkheidsgraad. Bovendien laat het behaalde opleidingsniveau niet zien hoeveel moeite dat iemand heeft gekost. Dit geldt ook voor het werkniveau: Door veel ervaring in bepaalde werksituaties kan men in die context tot een hoger niveau komen. In een nieuwe werksituatie begint men echter niet op hetzelfde niveau.
Interview: Gestructureerd vraaggesprek waarin het cv en de competenties van een kandidaat kritisch worden onderzocht. Interview volgens de STAR methode waarin een kandidaat wordt uitgenodigd om concrete voorbeelden te noemen van succesvol en minder succesvol optreden. Belangrijk om te bepalen of het beeld uit de tests overeenkomt met de praktijk. Ook geeft het interview een beeld van de zelfreflectie, de stevigheid en de sociale vaardigheden van een kandidaat.
Rollenspel: Geeft een helder beeld van de aanpak en vaardigheden van een kandidaat. Met behulp van een professionele acteur wordt een relevante situatie nagespeeld. Het rollenspel laat zien hoe een kandidaat lastige situaties oplost, hoe hij contact legt en hoe hij anderen beinvloedt. Belangrijk instrument voor functies waarin een kandidaat snel op niveau moet presteren.
Mondelinge verslaggeving: Na de analyse van de resultaten worden de bevindingen, conclusies en het advies in een gesprek overgebracht aan opdrachtgever en kandidaat. Kan telefonisch of face to face.
Schriftelijk verslag: De resultaten van het onderzoek helder en bondig op schrift gerapporteerd. Met sterke en zwakke punten, conclusies, aanbevelingen en eindadvies. Voordeel ten opzichte van een mondelinge rapportage is dat het advies bij de betrokkenen beter beklijft.


Voor ontwikkeling-, loopbaan- of outplacement vraagstukken is een uitgebreider pakket nodig.
Voor prijzen neem contact op: [email protected] of 06 16260027






Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerd nieuws in de regio

18-06-2021 - Heeft u behoefte aan een interim HR professional?
U heeft tijdelijk behoefte aan een extra HR professional. Uw HR manager gaat bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof, of u heeft een langdurige zieke HR werknemer. Dan kan een interim HR professional wen

14-04-2021 - Verkoopstyling
MAAK JOUW HUIS KLAR VOOR DE VERKOOP Verkoopstyling voor een hogere verkoopprijs Verkoopstyling is een hele sterke marketingtool om jouw huis zo snel mogelijk en voor een zo hoog mogelijke prijs te v

01-03-2018 - Platform brengt professionele projectreferenties binnen hand
Er is een platform voor professionele referentieverhalen: projectreferenties.nl. Seneca Media start het platform om vooral technische bedrijven te stimuleren meer uit hun referenties te halen. Veel or

18-10-2017 - Uitbesteden Debiteuren beheer
Heeft u ook te weinig tijd om het debiteuren beheer goed op te pakken ? Gina Valkenhoff Financiële administraties kan deze werkzaamheden uit handen nemen. Door nauw samen te werken met u als onde




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap