Home / Kunstbevordering / Kunstbevordering Veendam / Creatief Speelparadijs Kunstkot / De visie van Kunstkot

De visie van Kunstkot

Waarom is creativiteit zo belangrijk?

Creativiteit kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, maar in het algemeen wijst het naar een vermogen om iets nieuws en bruikbaars te scheppen; een individu of een groep bedenkt een nieuw object, een nieuw concept of een originele oplossing voor een probleem. Creativiteit is dus iets nieuws zien, doen of maken.

Picasso zei; ‘All children are artists. The problem is how to remain an artist once he grows up.’ Dit is precies het probleem waar we in de 21e eeuw tegen aan lopen.
Kinderen worden steeds minder creatief; naar mate de leerling ouder wordt, ontwikkeld de creativiteit zich steeds minder. Dit is vrij logisch als je kijkt naar onze manier van onderwijs. Eigenschappen die je nodig hebt om creatief zijn, zijn bijvoorbeeld experimenteren en loslaten. Dit zijn juist eigenschappen die we nu minder trainen. Het onderwijs is erg gefixeerd op het halen van diploma’s. Dit is op zich niet zo erg is, maar als je creativiteit wil ontwikkelen moet je fouten durven maken. Dat moet gestimuleerd worden en niet worden afgestraft.

Het belang van kunst en cultuur is duidelijk. Het is belangrijk dat mensen worden gestimuleerd in creativiteit, voor hun en voor onze toekomst. Creatieve mensen kunnen flexibeler omgaan met veranderingen en zien kansen waar anderen ze laten liggen.




De visie van Kunstkot

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

Gerelateerde visies in de regio

Scintilla, image in the dark. Scintilla, image in the dark.
‘Scintilla’ Image in the dark. Het leven kent vele podia en we willen toch op zijn minst op een van hen staan schitteren. Momenteel is vrijwel alles en iedereen vierentwintig uur per d...

Sexy Lingerie Sexy Lingerie
De grootste trends voor zomer 2011 zijn de felle kleuren in lingerie en de mini rokjes met hieronder panties....




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap