Home / Accountantskantoor Blog / Power BI Dashboard

Power BI Dashboard

In een eerdere blogs hebben we verteld over wat Power BI biedt en de diensten van TvdW met betrekking tot Power BI. In deze korte blog willen we de daad bij het woord voegen, en laten we één van onze eigen Power BI dashboard zien.

Korte terugblik

In de eerste blog, ‘Power BI, DE tool voor de ondernemer van de toekomst!’, hebben we verteld wat Power BI te bieden heeft. Daarin is verteld wat de voordelen zijn van deze business intelligence-tool ten opzichte van de jaarrekening om de cijfers van de onderneming te vergelijken. Daarnaast wordt de gebruiksvriendelijkheid toegelicht.

De tweede blog, ‘Power BI & TvdW: voor de ondernemer die meer wilt!’, zijn de diensten van TvdW met betrekking tot Power BI aan bod gekomen. De klant heeft de mogelijkheid om tijdens het adviesgesprek zijn wensen kenbaar te maken, TvdW zal kijken welke cijfers voor de klant belangrijk zijn. Naar aanleiding van het gesprek zal TvdW een persoonlijk dashboard maken met de wensen van de klant. Indien u liever een ‘standaard’ dashboard wilt, is dit ook mogelijk!

Hoe ziet een TvdW Power BI Dashboard eruit?

Na de voordelen van Power BI en diensten van TvdW te hebben verteld, willen we laten zien hoe zo’n dashboard eruit kan gaan zien. Onderstaand dashboard is een voorbeeld van een mogelijk persoonlijk dashboard. De dashboards kunnen namelijk altijd op wensen van de klant worden gemaakt.

 

 

Toelichting dashboard

In de bovenste grafiek is de omzet te zien, daarbij worden de kosten en de gemaakte winst weergegeven. Rechts van de grafiek kan er gekozen worden van welk jaartal de omzetgegevens weergegeven moeten worden. Daarnaast is er de keuze welke maanden van het gekozen jaartal weergegeven moeten worden. In één opslag wordt duidelijk in welke maanden de omzet groter is ten opzichte van de andere maanden, hoe de winst fluctueert en in welke maand de kosten het hoogst zijn.

Het linker diagram geeft de gemaakte kosten weer. Hierin zijn de kosten op percentage en op kleur weergegeven. De kosten zijn weergegeven voor de gehele gekozen periode, niet per maand zoals bij de omzet. Het voordeel van een kostendiagram is dat er snel gezien kan worden welke kosten groter zijn in vergelijking met de andere kosten.

In het rechter staafdiagram zijn de verkoopcijfers te zien van de producten. Daarbij worden de producten met verschillende kleuren weergegeven. De verkoopcijfers zijn per maand gecategoriseerd. Het voordeel van een staafdiagram is dat de verschillende producten makkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden en hetzelfde product kan worden vergeleken met de andere maanden.

Naast de staafdiagram staat de kaart van de Benelux. In deze kaart is te zien waar de consumenten zich bevinden. De kaart is interactief en kan op elk werelddeel of land gecentraliseerd worden. Daarnaast kan er gekeken worden welke producten het beter doen in specifieke gebieden ten opzichte van andere producten. Hier kan op ingespeeld worden doormiddel van bijvoorbeeld reclame of verkooppunten.

Geïnteresseerd in een standaard of persoonlijk Power BI dashboard van TvdW? Bel dan naar 0416-337793 of mail naar [email protected] voor meer informatie.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-04-2023 - Verschillende soorten accountancydiensten
Een accountant is een professional op het gebied van financiën. Je kunt een accountant inhuren om de financiën van je bedrijf te regelen. Een accountant kan op verschillende manieren te werk
Lees meer

20-02-2023 - Verschillende soorten accountancydiensten
Een accountant is een professional op het gebied van financiën. Je kunt een accountant inhuren om de financiën van je bedrijf te regelen. Een accountant kan op verschillende manieren te werk
Lees meer

21-11-2022 - Een eenmanszaak omzetten naar BV
Je wilt van eenmanszaak naar bv gaan. Dat is mogelijk om te veranderen. Het wordt dan een omzetting naar een bv genoemd. Om te beginnen heb je een notaris nodig voor het oprichten van de bv. De eenman
Lees meer

31-05-2022 - Hoe je als accountant slimmer samenwerkt met je klanten
De boekhouding... Voor de meeste mensen een klus die ze tot het laatste moment uitstellen of aan een accountant overlaten. Wanneer een ondernemer ervoor kiest om zijn administratie uit te besteden aan
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap