Home / Advocaat Blog / Waar kan een ondernemingsrecht advocaat mij bij ondersteunen?

Waar kan een ondernemingsrecht advocaat mij bij ondersteunen?

Waar kan een ondernemingsrecht advocaat mij bij ondersteunen?

Advocaten heb je in vele verschillende rechtsgebieden. Iedereen specialiseert zich op een rechtsgebied. Ondernemingsrecht is daar één van. Ondernemingsrecht is breed en niet altijd even makkelijk om te begrijpen voor een leek. Daarom zijn er ondernemingsrechtadvocaten!

Waar kan een ondernemingsrecht advocaat mij bij ondersteunen

Waar gaat ondernemingsrecht over?

Ondernemingsrecht heeft te maken zoals de naam het zelf al zegt met ondernemingen. Als je een onderneming hebt, gelden er bepaalde rechten. Ook kun je als onderneming in een conflict raken bijvoorbeeld met een consument of een andere rechtspersoon (onderneming). 

In dat geval is het handig een ondernemingsrecht advocaat te hebben die hier de kennis over heeft en waar nodig jou kan bijstaan. Consumenten worden in tegenstelling tot rechtspersonen goed beschermd door de wet. Hierom is het altijd goed om een advocaat met kennis op dit gebied te hebben.

Hoe gaat een ondernemingsrecht advocaat te werk?

Het is altijd van belang om een zogenoemde intake te hebben, dit kun je zien als een kennismaking. Hierin ontmoet je de advocaat en de advocaat jou waarbij de zaak ook besproken wordt. Dit kan over het algemeen zowel telefonisch als fysiek op locatie. Hier wordt dan een afspraak voor ingepland.

Nadat de zaak duidelijk is besproken en de advocaat weet waar hij mee te maken heeft, kan er een stappenplan gemaakt worden. Hier kunnen er eerst meerdere mogelijkheden besproken worden indien die er zijn. Hierbij wordt er ook altijd een uitleg gegeven wat de verschillende uitkomsten kunnen zijn. 

Nadat die besproken is en er een uitkomst is gekozen wordt het stappenplan die vooraf besproken is ook meteen uitgevoerd. Er wordt een overeenkomst van opdracht opgesteld waarin zij aangeven dat er een opdracht is om uw belangen te behartigen.

Er wordt een persoonlijke aanpak gehanteerd. Elke onderneming is anders en dus ook elke zaak dient zorgvuldig behandeld te worden. 

Wat voor onderwerpen worden er behandeld?

Het is het ondernemingsrecht als gebied. Eerder hebben wij al uitgelegd wat dit zo ongeveer inhoudt, maar er zijn wel een aantal dingen die specifiek benoemd kunnen worden waardoor het makkelijker te oordelen is of zij u kunnen ondersteunen hierin. 

Dit kunnen geschillen onderling zijn van aandeelhouders of juist een nieuwe samenwerking tussen ondernemingen. Het is begrijpelijk dat iemand die hier kennis over heeft ernaar kijkt. Als je een onderneming overneemt of laat overnemen ook dan wil je weten waar je aan begint. Je kunt het zelf alleen niet altijd zien.

Ook aansprakelijkstellingen, faillissementen en financieringen kunnen ondersteund worden door hen. Je merkt al dat er een breed aanbod qua kennis op dit gebied is. Daar specialiseert dit kantoor zich daarom ook in. Er is geen opdracht te klein of te groot om juridische ondersteuning aan te bieden. Vooral voor ondernemingsrecht is het belangrijk goed te kijken naar de situatie en alle stukken goed door te lezen en vooral te begrijpen.

Advocaat in mijn buurt vinden?

Ondernemingsrecht advocaten in dit kantoor vind je in zowel in Eindhoven als in Amsterdam. Beide twee grote steden waar je advocaten hebt. Advocaten Eindhoven zijn net zo gespecialiseerd als de advocaten in Amsterdam. Het kantoor heeft een internationaal karakter waarbij er vele diverse talen gesproken worden. Hierdoor maken zij zich verstaanbaar voor een grote groep mensen. Ook mensen die de Nederlandse taal niet beheersen, maar wel juridische ondersteuning nodig hebben. Neem vrijblijvend contact op met het kantoor voor informatie!

Waar kan een ondernemingsrecht advocaat mij bij ondersteunen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-08-2023 - Wanneer heb je als bedrijf een advocaat nodig?
Het opzetten en runnen van een bedrijf is een uitdagende onderneming die gepaard gaat met een breed scala aan verantwoordelijkheden en complexiteiten. Of je nu een beginnende ondernemer bent of een ge
Lees meer

17-08-2023 - Wat is Filmrecht? Alles wat je moet weten over juridische as
Inleiding Film is een krachtig medium dat mensen over de hele wereld vermaakt, informeert en inspireert. Achter de schermen van deze creatieve industrie gaan echter complexe juridische kwesties sch
Lees meer

20-06-2022 - Zo onderhandel je succesvol over je transitievergoeding
Word je ontslagen met wederzijds goedvinden? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een transitievergoeding. Het is een wijdverbreid misverstand dat je genoegen moet nemen met de transitievergoe
Lees meer

25-08-2021 - Modelrecht: relatief goedkoop voor brede bescherming zorgen
Er bestaan verschillende manieren om je intellectueel eigendom te beschermen. Door de bank genomen bescherm je je uitvindingen via het octrooirecht en je designs via het modelrecht. Waar octrooirecht
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap