Home / Bed kopen Blog / 5 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras

5 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras

5 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras

Als er een ding belangrijk is in een mensenleven, dan is het wel een goede nachtrust. Er gaat niet boven een nachtje doorslapen, waarbij je ’s ochtends met een grote glimlach met het juiste been uit bed stapt. Na een lekker kopje koffie ben je klaar voor een nieuwe dag en kijk je stiekem alweer uit naar het moment dat je ’s avonds weer naar bed mag. Hierin is het hebben van het juiste matras bijzonder belangrijk. Sterker nog… je kunt nog zo’n duur bed hebben, zonder goed matras is dit alsnog waardeloos. Om jou hiermee te helpen vertellen we je in dit artikel over 5 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras.

5 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras

1.    De laatste trends

Net als bij talloze andere producten, zien we bij matrassen ook steeds nieuwe trends en ontwikkelingen ontstaan. Dit alleen al is te zien bij de innovatieve matrassen van Morningstar Sleeps. Het is belangrijk dat jij te allen tijde op de hoogte blijft van deze ontwikkelingen en innovaties, zodat jij ervoor zorgt dat het je aan een goede nachtrust niet ontbreekt. 

2.    De levensduur

Zoals bekend zijn er matrassen van allerlei soorten materialen. Hierin gaat het ene matras echter net wat langer mee dan het andere. Het is daarom belangrijk dat jij van te voren vraagt of uitzoekt hoe lang een nieuw matras meegaat. Het zou zonde zijn als je er naar een paar jaar achter komt dat deze eigenlijk al wel weer aan vervanging toe is. Je zal absoluut niet de eerste zijn die zich hierop verkijkt.

3.    Ventilatie

Ken je dat gevoel dat je opeens wakker wordt en dat alles om je heen nat is. Dit is voor een groot deel te danken aan een slecht ventilerend bed. Om dit soort dingen te voorkomen is het handig vooraf goed voor ogen te hebben hoe het nieuwe matras presteert op het gebied van ventilatie. Het ene materiaal dealt hier nu eenmaal beter mee dan het andere.

4.    Probeer het matras

Oke, we begrijpen dat je niet een hele dag in een beddenzaak op een matras blijft liggen. Wel is het van belang dat jij een matras goed test en dat je de beleving ervaart. Het is daarin helemaal niet gek op een matras in een winkel te liggen, waarbij je ook verschillende slaapstanden uitprobeert. Weet jij van jezelf dat je het liefst op je zij slaapt? Neem deze houding dan ook zeker aan. Op deze manier kom jij erachter of dit lekker ligt en of dit het matras is waar je al die tijd al naar op zoek bent. 

5.    Eventuele gewrichtsproblemen?

Bij matrassen kun je onder andere kiezen uit koudschuim of traagschuim. Eerstgenoemde is een matras met een dikke schuimlaag die ervoor zorgt dat het matras goed ademt. Dit zijn de wat stevigere matrassen en vervormen dan ook niet naar je lichaam. Traagschuim daarentegen vormt wel mee met het lichaam. En dat is uiteraard goed nieuws voor mensen met problemen in de gewrichten. Er ontstaan simpelweg minder drukpunten.

5 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

13-10-2022 - Wat je moet doen als je niet kunt slapen
Zorgen, stress, spanningen, werk, reizen, het laatste seizoen van uw favoriete serie - er is veel dat je 's nachts wakker kan houden. Af en toe moeilijk in slaap komen of niet kunnen slapen is gee
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap