Home / Engineering Blog / Innovatieve oplossing voor het besparen op energieverbruik

Innovatieve oplossing voor het besparen op energieverbruik

Innovatieve oplossing voor het besparen op energieverbruik

Net als particuliere huishoudens, zoeken ook ondernemers naar mogelijkheden om hun energieverbruik terug te dringen en daarmee te besparen op de kosten. De sterk opgelopen energieprijzen maken het voor ondernemers lastiger het hoofd boven water te houden; in het bijzonder bakkers, kwekers en partijen in de industrie worden hard getroffen. Niet altijd is het mogelijk om de oplopende kosten volledig door te berekenen aan de consument. In de zoektocht naar energiebesparende maatregelen wordt gekeken naar innovatie oplossingen, waar men langdurig profijt van heeft. Spuiterij Geraerts is een voorbeeld van een organisatie, die zo’n oplossing biedt: het spuiten van verwarmingsbuizen in kassen.

Middels een robot spuiten van verwarmingsbuizen

Deze organisatie zet een moderne spuitrobot in, om in een korte tijd een groot aantal verwarmingsbuizen binnen kassen te kunnen spuiten. Dit gebeurt niet alleen bij de bouw van een nieuwe kas; ook verwarmingsbuizen in bestaande kassen kunnen gespoten worden. Bij het spuiten van de verwarmingsbuizen wordt gebruik gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig type verf, Pipe Paint, wat een optimale hechting aan de verwarmingsbuizen biedt. Hiermee wordt niet alleen gekozen voor een energiebesparende, maar daarbij een zeer duurzame oplossing om de kosten te drukken. Wist je dat het met een moderne spuitrobot mogelijk is om dagelijks tot z’n 20 kilometer aan buizen te spuiten?

Nut van het laten spuiten van verwarmingsbuizen

De voornaamste reden om voor het spuiten van verwarmingsbuizen te kiezen, is het feit dat de witte verf voor een grotere mate van lichtreflectie zorgt. Het verschil kan hierbij oplopen tot ruim 50 procent ten opzichte van de initiële situatie, waarin de verwarmingsbuizen niet gespoten zijn. Daar komt bij dat het verven van de verwarmingsbuizen leidt tot een zo’n tien procent hogere warmteopbrengst. Op deze manier hoeft er minder energie verbruikt te worden om de kassen te kunnen verwarmen. Om dit verschil concreter te maken: de buistemperatuur kan zo’n drie graden Celsius lager zijn.

Beschermende laag voor duurzaamheid buizen

Aanvullend biedt het verven van verwarmingsbuizen het voordeel, dat de kans op roestvorming op de buizen afneemt. Op deze manier biedt de verf een beschermende laag, wat de duurzaamheid van de buizen ten goede komt. Ze hoeven minder snel vervangen te worden, waarmee op de kosten bespaard wordt. Door een snelle doordroging hoeft men niet bang te zijn voor het ontsnappen van grote hoeveelheden schadelijke gassen bij het gebruik van gespoten verwarmingsbuizen. Heb jij al eens naar deze innovatie oplossing voor kassen gekeken?

Innovatieve oplossing voor het besparen op energieverbruik

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-01-2023 - Zo verdien je meer als Field Service Engineer in de techniek
De techniek is een groeiende sector waarin continue vraag is naar field service engineers. Ben jij werkzaam als field service engineer en wil je meer verdienen? Of ben jij van plan om aan de
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap