Home / Engineering Blog / Zo verdien je meer als Field Service Engineer in de techniek

Zo verdien je meer als Field Service Engineer in de techniek

Zo verdien je meer als Field Service Engineer in de techniek

De techniek is een groeiende sector waarin continue vraag is naar field service engineers. Ben jij werkzaam als field service engineer en wil je meer verdienen? Of ben jij van plan om aan de slag te gaan in deze uitdagende functie waarin je veel klarntcontact hebt? In dit blog lees je alles over hoe jij kan starten in de techniek en hoe je meer kan verdienen als field service engineer.

Wat verdienen Field Service Engineers? 

Het startsalaris ligt rond de €2.500 bruto per maand. De hoogte van je loon is onder andere afhankelijk van je opleidingsniveau, werkervaring en werkgever. Gedurende je carrière kan je salaris oplopen tot maximaal €5.000 bruto per maand. Je groeit dan door tot senior field service engineer. Als field service engineer komt het vaak voor dat je werkt op onregelmatige tijden. In dat geval krijg je mooie toeslagen boven op je salaris. Daar houdt het niet bij op. Vaak krijg je ook nog wat extra's: reiskostenvergoeding, pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden. Verder regelt de werkgever alles wat je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren; goed gereedschap, een laptop en telefoon van de zaak en een (lease) auto om naar klanten te rijden.

Internationaal werken

Ben je werkzaam als field service engineer? Dan heb je de mogelijkheid om internationaal aan de slag te gaan als internationaal field service engineer, ook wel internationaal servicemonteur genoemd. In deze functie word je wereldwijd ingezet en draag je met jouw kennis bij aan het verbeteren van machineconcepten. Een mooie uitdaging waarmee je je eigen ontwikkeling een boost geeft en uiteraard staat het ook goed op je cv. Met jouw buitenlandse ervaring heb je goede mogelijkheden om door te groeien tot bijvoorbeeld een commissioning engineer. 

Ervaring is key 

Als field service engineer voer je reparaties en onderhoud uit aan technisch apparatuur en installaties. Dit doe je op verschillende locaties, waardoor je in een korte tijd veel ervaring opdoet met verschillende technische bedrijven. Binnen no-time weet jij alles over een specifieke machine. Hoe langer je werkt, hoe meer ervaring je opdoet en hoe meer je uiteindelijk gaat verdienen. 

Synsel Techniek biedt de bestbetaalde vacatures aan voor field service engineers. Bij Synsel Techniek sta jij als kandidaat centraal. Hoe dit werkt? Samen met een ervaren consultant voer jij een ambitiegesprek, op basis van dit gesprek gaan zij op zoek naar een passende baan. Helpen we jou naar een volgende uitdaging? 

Zo verdien je meer als Field Service Engineer in de techniek

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-11-2022 - Innovatieve oplossing voor het besparen op energieverbruik
Net als particuliere huishoudens, zoeken ook ondernemers naar mogelijkheden om hun energieverbruik terug te dringen en daarmee te besparen op de kosten. De sterk opgelopen energieprijzen maken het voo
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap