Home / Financiele instellingen Blog / Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?

Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?

Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet voldoende financiële middelen zelf hebt. Dan kan een bedrijfshypotheek je uitkomst bieden. Je doet met een bedrijfshypotheek een waardevolle investering in je onderneming maar ook kun je de verbouwing of de koop financieren van je bedrijfspand. Wat houdt een bedrijfshypotheek in en hoe kom je hiervoor in aanmerking? Ben je benieuwd lees dan hieronder verder!

een-bedrijfshypotheek-hoe-kom-je-hiervoor-in-aanmerking.jpg

Wat houdt een bedrijfshypotheek in?

Je wilt jouw bedrijf verbouwen. Je bent van plan om een bedrijf te starten. Echter heb je niet voldoende eigen geld om de verbouwing of de koop te financieren. Je zou dan kunnen nadenken over een bedrijfshypotheek. Dat is een lening op zakelijk gebied die je dan kunt afsluiten voor de aankoop of de eventuele verbouwing van je bestaande bedrijfspand. Een bedrijfspand is een winkel, productieloods of kantoorruimte bijvoorbeeld.

Je komt in aanmerking voor de bedrijfshypotheek wanneer de ruimte die je wilt verbouwen of kopen voor eigen gebruik is. Je mag deze niet verhuren aan derden. Het is een voorwaarde die gesteld wordt wanneer je besluit een bedrijfshypotheek af te sluiten. Een zakelijke hypotheek helpt je om het bedrijfspand te kunnen verbouwen of te kopen. Het voordeel van een zakelijke hypotheek is ook dat de looptijd langer is. 

De looptijd van de hypotheek is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer je de hypotheek afsluit voor een verbouwing van je bestaande bedrijfspand dan is de looptijd korter dan wanneer je gaat lenen voor een aankoop van een bedrijfspand. De looptijden van een bedrijfshypotheek kunnen zijn van 5 tot 20 jaar.

Hoe kom je in aanmerking voor een bedrijfshypotheek?

Als je een bedrijfspand wilt kopen of verbouwen en je hebt niet voldoende financiële middelen dan kun je een zakelijke hypotheek aanvragen. Je hebt hiervoor meerdere opties. Verschillende banken bieden bedrijfshypotheken aan. Je zult wel bij banken te maken krijgen met beperkte voorwaarden bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek. De aflossingsduur van een bedrijfshypotheek is bij een bank 20 jaar. Dat kan soms nog langer zijn namelijk 25 jaar.

Als je een zakelijke hypotheek afsluiten wilt via de bank dan kan het zijn dat je minimaal 30 procent van de marktwaarde zelf moet gaan betalen. Bij de meeste banken kun je maar een zakelijke hypotheek krijgen van maximaal 70 procent. Wanneer je een zakelijke hypotheek wilt afsluiten voor de aankoop van een bedrijfspand dan duurt het proces langer. 

Je zult aan de bank moeten bewijzen dat het een gezonde onderneming is waarvoor je wilt lenen. De bank wil ook weten of je in staat bent om te investeren in je pand. De bank wil ook weten wat het inkomen is van het bedrijf. De bank kan dan een risicoanalyse maken voordat ze een beslissing maken of je in aanmerking komt voor de bedrijfshypotheek. Of je in aanmerking komt voor een bedrijfshypotheek dat is afhankelijk van de winstmarge, de financiële reserves en de omzet van je bedrijf.

Hoe kom je in aanmerking voor een bedrijfshypotheek?

De bank zal ook ernaar kijken of je onderneming in staat is om nu en in de toekomst te voldoen aan betalingsverplichtingen. Als je een bedrijfshypotheek aanvraagt bij een bank dan is het belangrijk dat je voldoende bewijzen opstuurt zodat ze een juiste beslissing kunnen maken. Wanneer je niet voldoende of slecht bewijs opstuurt dan kan het gebeuren dat het afgewezen wordt of dat je een minimale zakelijke hypotheek krijgt. De kans bestaat dan dat je niet genoeg geld hebt om de verbouwing of de koop te financieren. 

Hoe kun je een bedrijfshypotheek afsluiten?

Het afsluiten van een bedrijfshypotheek hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet het wel zorgvuldig doen zodat het niet wordt afgewezen. Je zou kunnen starten met een gesprek bij de bank. De financiële adviseur van de bank zal dan samen met je kijken naar jouw wensen die je hebt maar ook naar de ontwikkeling van je bedrijf. De financiële adviseur van de bank gaat kijken welke voorwaarden passen bij jouw situatie. 

Wanneer je alle bewijzen hebt gestuurd worden de kosten berekend van je hypotheek die je zou kunnen krijgen. De aanvraag van de bedrijfshypotheek komt in behandeling wanneer je alles hebt opgestuurd en goed hebt onderbouwd. Als de bedrijfshypotheek is goedgekeurd worden de papieren in orde gemaakt en krijg je de lening. Dan is het moment aangebroken dat je kunt starten met je verbouwing of met de koop van het bedrijfspand.

De kosten berekenen van de bedrijfshypotheek

Als je een lening gaat afsluiten wil je ook vooraf graag weten wat de kosten zijn. Je wilt ook weten dat alles goed is geregeld met de hypotheek. De kosten van een bedrijfshypotheek zijn voor iedere ondernemer anders. De kosten zijn afhankelijk als eerste van de hoogte van het geleende bedrag. Soms wordt er ook gevraagd om zelf geld in te brengen. Als je zelf geld inbrengt bij de lening zullen de kosten voor je bedrijfshypotheek ook lager uitvallen.

Als je een zakelijke hypotheek hebt worden die in termijnen afbetaald. Hierbij moet je ook het afgesproken rentepercentage terugbetalen van je lening. Bij de maandelijkse lasten zijn de aflossing, de hypotheekrente, de bankkosten en de risico-opslag in berekend. De risico-opslag zit er niet altijd bij. Dat is een extra soort rente die in sommige gevallen wordt berekend. 

De rente-opslag valt lager uit wanneer het bedrijf financieel er goed voor staat. Hoe beter je bedrijf ervoor staat, hoe lager zal deze rente-opslag zijn voor je. Je dient ook met andere kosten rekening te houden naast de aflossing en de rente. Als je extra zou willen aflossen tijdens de looptijd van je lening dan kan het voorkomen dat de bank extra kosten vraagt. Je openstaande bedrag daalt namelijk wanneer je meer aflost. 

Dat betekent dan voor de bank dat die rente misloopt. Het is belangrijk om rekening te houden met eenmalige kosten die kunnen komen bij het afsluiten van de bedrijfshypotheek. Je betaalt eenmalige overdrachtsbelasting, taxatiekosten of notariskosten.





Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2023 - Bedrijfsfinanciering: zo regel je dat snel en eenvoudig
Voor je bedrijf heb je in veel gevallen financiering nodig. Om voorraden te kunnen inkopen, voor de aanschaf van gereedschap, machines of kantoorinventaris. Dit geldt voor starters maar ook als je als
Lees meer

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer

18-03-2023 - Hier moet je rekening mee houden als je bedrijfsfinanciering
Sommige ondernemers sluiten een bedrijfsfinanciering af bij de eerste de beste geldverstrekker die zij tegenkomen. Kies je ook voor deze aanpak? Dan kun je spijt krijgen van de keuze die je maakt. Ga
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap