Home / Financiele instellingen Blog / Welke financieringsvorm past bij jouw ondernemersdoelen?

Welke financieringsvorm past bij jouw ondernemersdoelen?

Welke financieringsvorm past bij jouw ondernemersdoelen?

ls ondernemer heb je vast en zeker bepaalde doelen gesteld voor de toekomst. Om deze doelen te behalen, moet je mogelijk investeren. Dit kan met eigen vermogen, maar helaas is dit niet altijd toereikend. Heb je niet genoeg geld in kas? Denk dan niet direct dat je er langer over doet om jouw doelen te behalen. Je kunt namelijk zakelijk geld lenen. Tegenwoordig zijn er verschillende financieringsvormen waar je uit kunt kiezen. Weet je niet welke vorm het beste past bij jouw ondernemersdoelen? Wij helpen je in deze tekst om de beste financieringsvorm te kiezen.

Zakelijk krediet

Wil je zakelijk geld lenen? Dan kun je uit twee financieringsvormen kiezen. De eerste mogelijkheid die je hebt, is zakelijk krediet. Wanneer je voor deze financiering kiest, zet een kredietverstrekker een geldbedrag voor jou klaar. Je kunt het zien als een soort bankrekening waarop geld gestort wordt. Heb je geld nodig? Dan neem je makkelijk en snel geld op. Je bepaalt zelf hoe vaak je dit doet en hoeveel je opneemt. Uiteraard kun je niet meer geld opnemen dan het bedrag dat je leent.

Zakelijk krediet is met name ideaal wanneer je als ondernemer wilt investeren op de momenten dat het jou uitkomt. Dankzij deze financieringsvorm kun je toch investeren als je tijdelijk niet genoeg geld in kas hebt. Je hoeft niet te wachten op openstaande facturen en je kunt direct bewegen wanneer je kansen ziet. Je gebruikt deze financiering bijvoorbeeld om dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf mee te bekostigen. Hierbij kun je denken aan rekeningen van leveranciers, maar ook aan personeelskosten. Mede hierdoor staat zakelijk krediet ook wel bekend als een werkkapitaalfinanciering. Het gaat in dit geval immers om kapitaal dat je nodig hebt om mee te werken. Deze financieringsvorm is met name ideaal wanneer je op korte termijn geld nodig hebt om aan verplichtingen te kunnen voldoen.

Zakelijke lening

Een tweede mogelijk financieringsvorm is een zakelijke lening. Dit wordt regelmatig over één kam geschoren met zakelijk krediet, maar er zijn wezenlijke verschillen. Het grootste verschil tussen deze twee vormen van zakelijk financieren is dat er bij een zakelijke lening rechtstreek een geldbedrag op jouw rekening gestort wordt. Hierdoor kun je er meteen mee investeren als je dit nodig vindt. Dit maakt een zakelijke lening ideaal voor langlopende investeringen. Je kiest bijvoorbeeld voor een zakelijke lening wanneer je wilt investeren in uitbreiding of nieuwe machines nodig hebt.

Er zijn overigens nog meer verschillen met zakelijk krediet. Zo heeft een zakelijke lening doorgaan een maximale looptijd van 5 jaar. Binnen deze periode moet je de financiering aflossen. Dit doe je door maandelijks een bedrag terug te betalen. Bovenop het geleende geld komt rente. De rente staat bij de meeste kredietverstrekkers vast voor de gehele looptijd van de zakelijke lening.

Zakelijke financiering afsluiten

Weet je inmiddels welke financieringsvorm het beste bij jouw ondernemersdoelen past? Dan wordt het de hoogste tijd om een financiering aan te vragen. Dit kan tegenwoordig op verschillende manieren. Je kunt je bijvoorbeeld tot een bank richten. Daarnaast is het mogelijk om online een financiering aan te vragen. Het grote voordeel van online aanvragen is dat je de deur niet meer uit hoeft om een financiering te regelen. Je regelt namelijk alles via het internet. Hierdoor kun je binnen de kortste keren een aanvraag voor de gewenste financieringsvorm rond hebben.

Welke financieringsvorm past bij jouw ondernemersdoelen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-12-2020 - Investeren in vastgoed? Dit moet je weten!
Investeren in vastgoed is wat anders dan een hypotheek regelen voor je woning. Niet alleen spelen er andere regels, ook zijn er andere manieren van financiering. In de loop der jaren is er op het g
Lees meer

27-08-2019 - Geen rente, wat nu te doen met uw spaargeld?
Het is eigenlijk de wereld op zijn kop. Banken tuimelden jarenlang over elkaar heen om consumenten binnen te hengelen met hoge spaarrentes en andere cadeautjes. Hoe mooi was de tijd dat je nog lekker
Lees meer

11-10-2018 - Besparen op je financiele maandlasten doe je zo
Iedere maand moet je weer een groot deel van je inkomen inleveren om de vaste lasten te kunnen betalen. Hierdoor houd je minder geld over om leuke dingen te doen. Wil jij je maandlasten verlagen, zoda
Lees meer

26-01-2017 - Dagvaarden
  Dagvaarding: Voordat een zaak voor de rechtbank diend moet er eerst een dagvaarding worden opgestelt. Hoewel de wet het niet verbied om dit zelf te doen (Voorbeeld dagvaardingen kunnen via
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap