Home / Gezondheidszorg Blog / Een kantoorbaan combineren met een gezonde levensstijl

Een kantoorbaan combineren met een gezonde levensstijl

Een kantoorbaan combineren met een gezonde levensstijl

Veel mensen brengen het grootste deel van hun dag door op het werk of op kantoor, waar ze langdurig zitten en weinig bewegen. Dit kan leiden tot een ongezonde levensstijl die op de lange termijn slecht kan zijn voor de gezondheid. Maar hoe combineer je een kantoorbaan met een gezonde levensstijl? In deze blog geven we enkele tips. 

Beweeg veel

Tijdens een kantoorbaan zit je eigenlijk de hele dag op een stoel. Zorg er dus voor dat je buiten het werk genoeg sport. Genoeg bewegen is echt voor heel veel dingen goed. Het zorgt voor een hogere stofwisseling waardoor je sneller calorieën verbrandt. Daarnaast krijg je ook meer energie van bewegen en voel je jezelf mentaal een stuk beter. Verder is het ook heel goed als je tijdens de werkdag hier en daar probeert te bewegen. Loop rond als je aan het bellen bent of maak een kleine wandeling tijdens de lunch. Dit zorgt ervoor dat je meer energie hebt tijdens de werkdag.

Drink voldoende water

Mensen onderschatten hoe veel effect uitdroging op het lichaam heeft. Zelfs als je heel licht uitgedroogd bent, zoals 2 glazen tekort, kan dit al zorgen voor bijeffecten zoals een slechter metabolisme. Zorg dat je de hele dag door drinkt. Als je echt het gevoel hebt dat je dorst hebt, dan heb je eigenlijk al te weinig gedronken. Om optimaal gehydrateerd te zijn moet je ongeveer 2 tot 3 liter water per dag drinken. Zet gewoon standaard een fles water op je bureau in het zicht, zodat je niet kunt vergeten om te drinken.

Eet gezond

Naast genoeg water drinken is het ook heel belangrijk dat om gezond te eten. Op kantoor zijn vaak veel verleidingen om ongezond te eten. Misschien is er een snackautomaat of staat er taart klaar omdat iemand jarig is. Het kan ook dat er een supermarkt in de buurt ligt, wat het heel verleidelijk maakt om wat ongezonds te halen. Probeer je eigen lunch van thuis mee te nemen en zorg dat hier genoeg groenten en fruit in zit. 

Een makkelijke manier om gezond te eten is door een persoonlijk voedingsschema op te stellen. Zo een voedingschema kan jou helpen om consistent gezond te eten en ervoor zorgen dat je hierdoor meer energie hebt op werk. Daarnaast is een persoonlijk voedingsschema ook handig als je alles in een keer wilt inkopen, aangezien je precies weet wat je welke dag gaat eten.

Goede nachtrust

Het hebben van een goede nachtrust is super belangrijk als je een gezonde levensstijl wilt hebben. Je hebt meer energie door de dag heen en je zit beter in je vel. Daarnaast ben je ook een stuk productiever op je werk omdat je concentratie veel beter is als je goed geslapen hebt. Wil je weten hoe je een productieve werkinrichting creëert op het kantoor? Lees dan nu onze blog hier over!  Zorg ervoor dat je een vast slaapritme creëert. Ga rond dezelfde tijd slapen en zorg ervoor dat je rond dezelfde tijd opstaat. Door een goed ritme te hebben went je lichaam aan de tijden wanneer je gaat slapen en opstaat, waardoor je veel fitter bent.  

In het kort

Het combineren van een kantoorbaan met een gezonde levensstijl kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk. Door bewuste keuzes te maken en kleine aanpassingen te doen in je dagelijkse routine, kun je ervoor zorgen dat je gezond blijft, ook tijdens lange dagen op kantoor. 

Ben jij opzoek naar een manier om gezonder te leven? Probeer dan nu gebruik te maken van een persoonlijk voedingsschema!

Een kantoorbaan combineren met een gezonde levensstijl

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-08-2023 - Burn-Out Behandeling: Voorkomen, Herkennen en Genezen
Inleiding Iedereen ervaart weleens stress in het leven, maar soms kan deze stress uitmonden in een ernstiger probleem: burn-out. Een burn-out kan je fysiek en mentaal uitputten, waardoor het belang
Lees meer

08-06-2023 - Is koud douchen gezond?
Is koud douchen gezond? Koud douchen is de afgelopen tijd wereldwijd razend populair geworden door ons Nederlands trots Wim hof!. Bij de meeste mensen komen de haren al overeind als ze denken aan koud
Lees meer

17-04-2023 - Hoe kies je de juiste pre-workout supplementen voor jouw doe
Ben je nieuw in de sportschool of ben je juist al langer professioneel bezig met krachttraining? Dan zullen sport supplementen je vast niet ontgaan zijn. Er zijn verschillende pre-workout supplementen
Lees meer

20-02-2023 - De rol van medicatie in de behandeling van geestelijke gezon
Hexahydrocannabinol, ook wel bekend als HHC, is tegenwoordig erg populair in de cannabis industrie. HHC is een synthetische cannabinoïden en is vergelijkbaar met THC. Er is veel onderzoek gedaan
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap