Home / Kantoormeubelen Blog / Ergonomische bureaustoel: wat is het en wat zijn de voordelen?

Ergonomische bureaustoel: wat is het en wat zijn de voordelen?

Ergonomische bureaustoel: wat is het en wat zijn de voordelen?

Ieder lichaam is uniek. Voor de perfecte zithouding is het dus belangrijk dat een bureaustoel goed af te stellen is. Zo biedt de bureaustoel de juiste ondersteuning en sluit hij optimaal aan op je lichaam. Bij een verkeerde houding is de kans groot dat je lichamelijke klachten krijgt. Vooral rug- en nekklachten worden veroorzaakt door een verkeerde bureaustoel en foute zithouding. Maar wat is een ergonomische bureaustoel precies? En wat zijn de voordelen? Wij vertellen je graag meer.

Ergonomisch werken

Ergonomie is een term die steeds vaker gebruikt wordt in het bedrijfsleven. Je werkt ergonomisch op het moment dat je de juiste werkhouding aanneemt. Daarnaast is het belangrijk om genoeg herstelmomenten te nemen, zowel fysiek als mentaal. De bureaustoel nen 1335 valt gemakkelijk aan te passen aan je houding, lichaam en stand van je bureau. Ook valt het aan te raden om een verstelbaar bureau aan te schaffen voor een optimale werkhouding. Door regelmatig af te wisselen tussen zitten en staan voorkom je lichamelijke klachten en blijft je doorbloeding goed.

Bij de inrichting van een kantoor is het belangrijk om rekening te houden met de ergonomie. Dit doe je door ervoor te zorgen dat de werkplek op maat kan worden afgesteld. Zo werken werknemers in een gezonde werkhouding. Niet alleen op kantoor is een ergonomische houding essentieel, maar ook bij het thuiswerken. Je begint bij een verstelbaar bureau en een goede ergonimische-bureaustoel. Eventueel kies je voor een zit sta bureau die is af te stellen op sta- en zithoogte. 

Mentale en fysieke herstelmomenten

Door regelmatig een korte pauze te nemen, kun je zowel mentaal en fysiek herstellen van het werk. Loop naar het koffiezetapparaat voor een praatje met collega’s of ga de deur uit om even een luchtje te scheppen. Ook dit maakt deel uit van gezond en ergonomisch werken.

Lichamelijke klachten voorkomen

Wie een zittend beroep heeft, krijg af en toe te maken met rug- en nekklachten. Het is niet goed om urenlang per dag te zitten. Dit oefent te veel druk uit op je wervelkolom, zeker als je in een verkeerde en ongezonde zithouding zit. Je krijgt een gezondere houding door een ergonomische bureaustoel te gebruiken en door aan een bureau op de juiste hoogte te werken.  De doorbloeding van je lichaam blijft goed, waardoor jij je kunt focussen en productiever wordt. 

Extra tips voor ergonomisch werken

Een goede bureaustoel doet niet al het werk. Het is ook belangrijk dat je zelf een gezonde werkhouding aanneemt. Plaats je voeten horizontaal en plat op de grond en werk met een rechte rug. Je wilt je schouders hierbij in een ontspannen houding hebben. 

Ergonomische bureaustoel: wat is het en wat zijn de voordelen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-11-2022 - 5 voordelen van een schoon en opgeruimd kantoor
Hoewel de kans klein is dat we ooit weer massaal naar kantoor gaan om te werken, doen we dit wel weer meer dan in vergelijking met het begin van de pandemie. Daarom is het des te belangrijker om in ee
Lees meer

18-08-2022 - Welke vloer past bij jouw kantoor?
Zo af en toe wordt het tijd voor verandering. In huis, in de tuin, maar dit geldt ook voor kantoren. Ben jij van plan om binnenkort het kantoor van je bedrijf aan te pakken? Dan is het belangrijk dat
Lees meer

03-05-2022 - Zo zorg je voor een prettige werksfeer op kantoor
Een prettige werksfeer op kantoor is cruciaal om productief te kunnen werken en niet afgeleid te worden door stoorzenders. Er zijn een aantal elementen die elk kantoor wel kan gebruiken als het hierop
Lees meer

02-11-2021 - Hoe maak je van het kantoor (weer) een vertrouwde plek?
Voor werknemers was het kantoor voor de coronacrisis niet zozeer een plek waar hij of zij geld verdient, als wel een vertrouwde omgeving met de broodnodige sociale interactie. In het beste geval altha
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap