Home / Kantoormeubelen Blog / 5 tips voor het verlichten van het kantoorpand!

5 tips voor het verlichten van het kantoorpand!

5 tips voor het verlichten van het kantoorpand!

Kantoren hebben vaak een bepaald stereotype: vierkante hokjes waar mensen achter hun computer zitten te werken, in blauw TL-licht en totaal geen gezelligheid. Maar niets is minder waar! Tegenwoordig zijn kantoren een stuk gezelliger ingericht, met pingpongtafels, banken en gezellige flexwerkplekken. Daarnaast kan de verlichting van je kantoor ook een enorm groot verschil maken in de gezelligheid en sfeer op het kantoor. Ben jij op zoek naar tips om je kantoor sfeervoller te maken door middel van verlichting? Lees dan snel verder! 

Maak gebruik van verschillende soorten verlichting

De eerste tip: maak gebruik van allerlei soorten verlichting in je kantoorpand. Wanneer je alleen gebruikmaakt van hanglampen, zal je kantoorpand er niet veel sfeervoller op worden. Gebruik daarom naast hanglampen, ook staande lampen, hangende lichtjes zoals ijspegelverlichting en bijvoorbeeld spotjes in het plafond. Door deze verschillende soorten lichtbronnen creeer je een contrast in de verlichting van je kantoorpand en oogt het een stuk gezelliger. 

Benut daglicht

Ook daglicht is enorm belangrijk. Probeer het daarom ook zoveel mogelijk te gebruiken om je kantoor te verlichten. Door daglicht kunnen je medewerkers beter functioneren en zullen zij minder snel moe worden. Zorg er dus voor dat de werkplekken van je medewerkers in de buurt van daglicht gepositioneerd zijn, zoals bij een raam. Gebruik ook alleen gordijnen of jaloezieën wanneer de zon te fel is om te kunnen werken. 

Let op de kleurtemperatuur van je licht 

Kijk ook naar de kleurtemperatuur van je verlichting. De meeste kantoren staan bekend om het gebruik van blauw (koel) licht, maar het kan ook een optie zijn om gele/oranje (warme) tonen te gebruiken in je kantoorpand. Dit oogt volgens de meeste mensen gezelliger en sfeervoller dan blauw of koel licht. Zorg er daarnaast ook voor dat je deze kleurtemperaturen van je lichtbronnen op elkaar afstemt. Wanneer je bij de ene lichtbron gebruik maakt van blauw licht en bij de andere lichtbron van oranje/geel licht, kan dit er rommelig en ongecoordineerd uitzien. 

Duurzame lichtbronnen

Maak ook gebruik van duurzame lichtbronnen in je kantoorpand. Denk aan LED-lampen in plaats van reguliere lampen. Met LED-lampen bespaar je zo’n 90% op je energieverbruik, in tegenstelling tot het gebruik van reguliere lampen. Daarnaast stoten LED-lampen ook nog eens minder CO2 uit, dus het is ook goed voor het milieu. Dit is perfect wanneer je een kantoorpand met meerdere lichtbronnen hebt. Ook zijn LED-lampen goed voor intensief gebruik en gaan ze een stuk langer mee dan reguliere lampen. 

Voeg andere decoratie toe

Naast verlichting kan het ook waardevol zijn om andere decoratie en accessoires toe te voegen aan je kantoorpand. Denk bijvoorbeeld ook aan planten in de werkruimte voor extra zuurstof en gezelligheid. Ook leuke zitplekken of tafeltjes naast de lampen en verlichting zorgen voor een algehele sfeervolle werkplek.

5 tips voor het verlichten van het kantoorpand!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-02-2024 - Hoe stel je een ergonomische bureaustoel correct in?
In deze tijd waarin veel mensen lange uren achter hun bureau doorbrengen, is het essentieel om aandacht te besteden aan de ergonomie van je werkplek. Voor gamers die langdurig achter hun computer zitt
Lees meer

28-11-2023 - Goedkoop een kantoor inrichten: 5 tips!
Wil je je kantoor mooi en sfeervol inrichten zonder een fortuin uit te geven? Dat kan echt! Een gezellige en aantrekkelijke kantooromgeving kan wonderen doen. Het kan de productiviteit van je team ver
Lees meer

08-06-2023 - Netjes administratie bewaren
De administratie kan veel ruimte innemen in je (thuis)kantoor. Een goed systeem is onmisbaar, zodat je de juiste gegevens in een handomdraai kunt vinden mocht dit nodig zijn. Ook zorgt een nette admin
Lees meer

08-06-2023 - Bureau kopen waar je prettig aan kunt werken
Of je nu op zoek bent naar een bureau voor op kantoor of voor een thuiswerkplek op zolder: jij moet hier prettig aan kunnen werken. Bureaus zijn er in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Hoe groo
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap