Home / Kantoormeubelen Blog / 5 voordelen van een schoon en opgeruimd kantoor

5 voordelen van een schoon en opgeruimd kantoor

5 voordelen van een schoon en opgeruimd kantoor

Hoewel de kans klein is dat we ooit weer massaal naar kantoor gaan om te werken, doen we dit wel weer meer dan in vergelijking met het begin van de pandemie. Daarom is het des te belangrijker om in een schone werkomgeving aan de slag te kunnen.

Dat is niet alleen voor je gezondheid beter, maar ook voor je productiviteit. In dit artikel lees je meer over de 5 belangrijkste voordelen van een schoon en opgeruimd kantoor. Grote kans dat je daarna direct een schoonmaak Amsterdam of op een andere plek in Nederland in wilt schakelen, want geloof ons: er zijn genoeg pluspunten te vinden.

1. Minder bacteriën en ziektekiemen door schoon kantoor

Plekken waar veel mensen komen, zijn bronnen van bacteriën en ziektekiemen. Dat is niet heel vreemd en op het eerste gezicht ook niet heel erg. Maar: om je lichaam en hoofd zo gezond mogelijk te houden is het aan te raden om in een zoveel mogelijk bacterievrije omgeving te werken. Dat zorgt er namelijk voor dat je minder snel ziek wordt en dat er minder vaak ziektemeldingen worden gedaan.

2. Kantoor schoonmaak werkt stressverlagend

Daarbij heeft een vies en rommelig kantoor ook invloed op hoe je je mentaal voelt. De meeste mensen ervaren minder stress wanneer ze in een schone en opgeruimde omgeving kunnen werken. Men zegt niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor je werkomgeving. Je gaat automatisch beter geconcentreerd en meer ontspannen werken in een schoon kantoor.

3. Schoon kantoor zorgt voor betere motivatie en productie

Ervaar je minder stress? Dan kun je ook beter werken. Een regelmatige kantoor schoonmaak zorgt dus voor een betere motivatie en uiteindelijk een betere productie. Daarom is het aan te raden om een betrouwbaar schoonmaakbedrijf in te huren dat dagelijks of een paar keer per week de werkplek schoon en opgeruimd achter kan laten. Daar werken jij en je medewerkers of werknemers uiteindelijk beter door, wat zorgt voor betere resultaten.

4. Meer tijd voor dat wat ertoe doet met schone omgeving

Dat betekent dus ook dat een schoon kantoor tijdbesparend werkt; in ieder geval wanneer je dat schoonmaken uitbesteedt aan een schoonmaakbedrijf. Werken in een rommelig en vies kantoor zorgt al gauw voor irritatie, omdat je meer bezig bent met schoonmaken en opruimen dan met dat wat ertoe doet. Dat maakt het des te fijner om direct aan de slag te kunnen op een plek die al schoon is bij aankomst.

5. Een goede eerste indruk is het halve werk

Tot slot is het goed om te weten dat je met een schoon kantoor altijd een goede eerste indruk kunt maken. Ontvang je bijvoorbeeld potentiële klanten, zakelijke partners of andere belangrijke mensen op je werkplek dan is het wel zo professioneel om een opgeruimde en schone werkplek te hebben. Een vies kantoor geeft immers een hele andere indruk dan een plek die goed schoongemaakt is met behulp van een professionele kantoor schoonmaak.

5 voordelen van een schoon en opgeruimd kantoor

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

13-10-2022 - Ergonomische bureaustoel: wat is het en wat zijn de voordele
Ieder lichaam is uniek. Voor de perfecte zithouding is het dus belangrijk dat een bureaustoel goed af te stellen is. Zo biedt de bureaustoel de juiste ondersteuning en sluit hij optimaal aan op je lic
Lees meer

18-08-2022 - Welke vloer past bij jouw kantoor?
Zo af en toe wordt het tijd voor verandering. In huis, in de tuin, maar dit geldt ook voor kantoren. Ben jij van plan om binnenkort het kantoor van je bedrijf aan te pakken? Dan is het belangrijk dat
Lees meer

03-05-2022 - Zo zorg je voor een prettige werksfeer op kantoor
Een prettige werksfeer op kantoor is cruciaal om productief te kunnen werken en niet afgeleid te worden door stoorzenders. Er zijn een aantal elementen die elk kantoor wel kan gebruiken als het hierop
Lees meer

02-11-2021 - Hoe maak je van het kantoor (weer) een vertrouwde plek?
Voor werknemers was het kantoor voor de coronacrisis niet zozeer een plek waar hij of zij geld verdient, als wel een vertrouwde omgeving met de broodnodige sociale interactie. In het beste geval altha
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap