Home / Kantoormeubelen Blog / 5 tips om een kantoor stijlvol en inspirerend in te richten

5 tips om een kantoor stijlvol en inspirerend in te richten

5 tips om een kantoor stijlvol en inspirerend in te richten

Nu we na heel lang thuiswerken geleidelijk aan weer richting het gezamenlijke kantoor gaan is het natuurlijk wel zo fijn als deze plek ook een beetje stijlvol en inspirerend is ingericht. Zeker als je bedenkt dat je hier het grootste gedeelte van de dag en de week doorbrengt. Hulp nodig? We zetten een aantal fijne tips op een rijtje.

5 tips om een kantoor stijlvol en inspirerend in te richten

1. Sfeervolle en heldere verlichting

Goede verlichting is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor de sfeer, maar ook voor het werkcomfort en je concentratie. Het is ten eerste heel fijn als er voldoende daglicht is en uiteraard ook zonwering als er zelfs iets te veel daglicht is. Daarnaast is het belangrijk dat basisverlichting aan het plafond helder is, maar tegelijkertijd ook weer niet te kil. En voor bonuspunten op het gebied van sfeer kun je het lichtplan nog aanvullen met stijlvolle sfeerverlichting in de vorm van bijvoorbeeld vloerlampen, wandlampen of een moderne kroonluchter boven de vergadertafel.

2. Stijlvol en hoogwaardig kantoormeubilair

Kantoormeubilair van hoogwaardige kwaliteit en met een stijlvolle uitstraling is eigenlijk geen tip, maar simpelweg een must. Hierdoor krijgt de ruimte meer sfeer, wat het werken prettiger maakt en je zorgt voor meer comfort. Overigens hebben we het hierbij echt niet alleen over de bureaus en bureaustoelen, maar ook een fijne vergadertafel en een loungehoek met een mooie bank of comfortabele fauteuils zijn van groot belang. Op zoek naar inspiratie? Neem eens een kijkje bij de mooie collectie van Versmissen.

3. Planten

Niet alleen in huis zijn planten ontzettend belangrijk, ook op kantoor zijn ze eigenlijk onmisbaar. Ze zorgen namelijk niet alleen voor heel veel sfeer, maar ook nog eens voor schone lucht. Let overigens wel even op dat je de juiste planten uitkiest op kantoor. Zo moet er in ieder geval voldoende daglicht zijn en mensen met in ieder geval wat lichtgroene vingers, zodat je groene vrienden niet meteen verzuipen of uitdrogen. Maak je je daar een beetje zorgen om? Dan kun je altijd nog kiezen voor kunstplanten, zodat je er qua verzorging in ieder geval geen omkijken naar hebt. Maar… zorg dan op z'n minst wel voor kunstplanten die niet van echt te onderscheiden zijn, zoals de zijden kunstplanten van Silk-ka.

4. Ga voor (de juiste) kleuren

Een spierwit kantoor, daar raakt niemand geïnspireerd van. Een beetje kleur op de wanden is daarom ook net zo goed een must. Maar let wel op dat je de juiste kleuren kiest. Rood komt misschien speels en gewaagd over, maar deze kleur kan ook nog wel eens negatieve effecten hebben op je gemoedstoestand. Net zo goed als blauw: deze kleur zou namelijk heel ontspannend werken. Klinkt misschien fijn voor in de slaapkamer of woonkamer, maar op kantoor wil je natuurlijk het liefst een (stijlvolle) kleurtint die jou en je collega's scherp of juist creatief (oranje!) houdt. Verdiep je hier dus goed in! 

5. Kunst en accessoires

Tot slot zet je de puntjes op de i door kunst aan de muur te hangen en de ruimte af te stylen met mooie accessoires. Let wel op: eyecatchers zijn leuk, maar het moet natuurlijk ook niet afleiden. 






Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-02-2024 - Hoe stel je een ergonomische bureaustoel correct in?
In deze tijd waarin veel mensen lange uren achter hun bureau doorbrengen, is het essentieel om aandacht te besteden aan de ergonomie van je werkplek. Voor gamers die langdurig achter hun computer zitt
Lees meer

19-01-2024 - 5 tips voor het verlichten van het kantoorpand!
Kantoren hebben vaak een bepaald stereotype: vierkante hokjes waar mensen achter hun computer zitten te werken, in blauw TL-licht en totaal geen gezelligheid. Maar niets is minder waar! Tegenwoordig z
Lees meer

28-11-2023 - Goedkoop een kantoor inrichten: 5 tips!
Wil je je kantoor mooi en sfeervol inrichten zonder een fortuin uit te geven? Dat kan echt! Een gezellige en aantrekkelijke kantooromgeving kan wonderen doen. Het kan de productiviteit van je team ver
Lees meer

08-06-2023 - Netjes administratie bewaren
De administratie kan veel ruimte innemen in je (thuis)kantoor. Een goed systeem is onmisbaar, zodat je de juiste gegevens in een handomdraai kunt vinden mocht dit nodig zijn. Ook zorgt een nette admin
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap