Home / Lease auto Blog / Nederlandse bedrijven kiezen vaker voor financial lease

Nederlandse bedrijven kiezen vaker voor financial lease

Nederlandse bedrijven kiezen vaker voor financial lease

In dit artikel lees je alles over de voordelen van financial lease. Veel bedrijven in Nederland maken gebruik van deze optie. Als je nieuw bent in de leasewereld leggen we je eerst haarfijn uit wat financial lease inhoudt, vervolgens komen de voordelen hiervan aan bod en ook waarom bedrijven dit zouden moeten doen. 

Wat is financial lease?

Allereerst, wat houdt financial lease in? Zoals de titel van deze post al kan verklappen is het een zakelijke leasevorm. Met deze vorm kan je een auto leasen voor jouw bedrijf. Hierbij koop je een auto op afbetaling. Je kunt het vergelijken met het kopen van een huis. Je lost de lease af bij de leasemaatschappij in de vooraf afgesproken periode. Na die periode heb je de auto afbetaald en ben jij de volledige eigenaar hiervan. Dit betekent dat je de auto niet hoeft in te leveren en jij dus gewoon kunt blijven rondrijden in de bolide.

Wat zijn de voordelen van financial lease? 

Zoals de titel aan aanduidt kiezen steeds meer bedrijven voor financial lease. Nu ben je vast wel benieuwd geworden naar de voordelen die voor ondernemers gelden. 

Fiscale voordelen 

Je profiteert met financial lease van de fiscale voordelen, dit komt omdat je meteen eigenaar bent van je aankoop. Die staat hierdoor op je balans. Zo profiteer je van de fiscale voordelen. Hierbij kun je denken aan renteaftrek, afschrijving van de auto en de investeringsaftrek. Ook kun je de btw terugvorderen.

Financiële ruimte

Wanneer je voor zakelijk leasen voor financial lease kiest, hoef je voor jouw droomauto niet meteen een flinke som geld te betalen. Hierdoor houd je geld over, wat je vervolgens in je onderneming kunt investeren. Ook wel een fijn idee.

Flexibel 

Een financial leasecontract is flexibel. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deels zelf je maandelijkse aflossing te bepalen. Dit kan door de looptijd aan te passen, een verhoogd slottermijn te betalen of een aanbetaling te doen. 

Waarom is het onder Nederlandse bedrijven nou zo populair? 

Financial lease is onder de Nederlandse ondernemers erg geliefd. Dit komt natuurlijk door de bovengenoemde voordelen. Wel zijn zaken zoals de onderhoud van de auto voor eigen verantwoordelijkheid. Dit kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn. Je kunt nu zelf kiezen waar je dit het liefste laat uitvoeren. Een andere bijzaak is dat je met financial lease ook kunt kiezen voor een occasion, dit is een tweedehands leaseauto. Dit kan ook flink schelen qua kosten, wat dus ook zeker een voordeel is.

Nederlandse bedrijven kiezen vaker voor financial lease

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-09-2022 - Auto leasen in Duitsland? Hier moet je aan denken!
In Duitsland houdt men echt van auto’s. Het is het meest praktische vervoersmiddel om van A naar B te komen. Daarnaast zegt het iets over je status. Hoe duurder je auto, des te beter je baan, de
Lees meer

23-11-2021 - Auto leasen? Dit zijn de voor- en nadelen
De voor- en nadelen van het leasen van een auto zijn niet zo gemakkelijk tot achter de komma in kaart te brengen omdat elk leasecontract verschillend is. Zo kan het gaan om een occasion (een gebruikte
Lees meer

13-06-2019 - Private lease: vergelijk altijd alle aanbiedingen
Een prive lease auto rijden voor een vast bedrag per maand groeit enorm in populariteit. Dat is niet voor niets, want in veel gevallen ben je met private lease zelfs goedkoper uit dan wanneer je een a
Lees meer

04-12-2018 - Waarom Private Lease?
Een auto is in onze moderne samenleving eigenlijk onmisbaar geworden. Zowel op professioneel gebied als in privétijd heb je vrijwel altijd een auto nodig als je mensen wilt bezoeken of wanneer
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap