Home / Lease auto Blog / Flexibel vervoer: een bestelbus shortleasen

Flexibel vervoer: een bestelbus shortleasen

Flexibel vervoer: een bestelbus shortleasen

Ondernemers staan erom bekend innovatief te zijn. Andere bekende eigenschappen zijn het denken in kansen in plaats van problemen, en snel kunnen schakelen in geval van veranderende omstandigheden. Al deze dingen zijn bijzonder goed van pas gekomen de afgelopen jaren. Zo niet noodzakelijk zelfs, om alle uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Waar steeds meer ondernemers dan ook behoefte aan hebben? Producten en diensten die meebewegen met hun bedrijfsactiviteiten, zoals de shortlease van een bestelbus.

Bedrijfsmiddelen aanpassen aan de activiteiten

De coronapandemie die zorgde voor allerlei ontregelingen van de maatschappij, stijgende prijzen van onder meer grondstoffen en energie en het steeds nijpendere personeelstekort: ondernemers kregen de afgelopen jaren de ene na de andere uitdaging op hun bord. De vraag naar producten en diensten wijzigt voortdurend, net als de mogelijkheden om deze te kunnen leveren aan klanten. Om je onderneming winstgevend en succesvol te laten zijn, moet deze zich zo goed en snel mogelijk aanpassen aan de nieuwe situatie. Op het gebied van mobiliteit, kan een bestelbus shortleasen daarom ideaal zijn.

De voordelen van een bestelbus shortleasen

Veel ondernemingen kennen rustige en drukkere periodes. Omdat er sprake is van seizoenswerk bijvoorbeeld. Of omdat er tijdelijk aan een grote opdracht bij een klant gewerkt moet worden. Gelijk een bestelbus aanschaffen vraagt een grote investering. En bovendien een verliespost omdat deze daarna niet meer gebruikt zal hoeven te worden. Veel ondernemingen maken daarnaast al gebruik van leasewagens, maar bij reguliere lease loopt een contract vaak minimaal twee jaar. Voor een kortere periode kan wel een bestelwagen gehuurd worden, maar dit is relatief vaak heel duur. Shortlease van een bestelwagen combineert het beste van al deze transportmogelijkheden.

Shortlease: wat is het eigenlijk?

Bij shortlease gaat het om een relatief korte leaseperiode. De minimale leasetermijn is een maand, en kan maximaal twee jaar duren. Na de eerste maand kan de overeenkomst dagelijks worden opgezegd. Als ondernemer loop je weinig financieel risico. Je hoeft geen grote investering te doen, die drukken op de liquiditeit. Of bang te zijn voor onverwachtse hoge kosten aan onderhoud of reparatie. 

Bij shortlease betaal je maandelijks een vast bedrag. In dit bedrag zijn alle kosten opgenomen, onder meer die van wegenbelasting, afschrijving, verzekeringen en onderhoud en reparatie dus. Omdat je geen eigenaar bent van de bestelbus, loop je geen kans op vervelende financiële verrassingen.

Flexibiliteit helpt je onderneming winstgevend en succesvol te blijven

Wat de onderneming aan producten of diensten moet produceren wisselt voortdurend. Het is dus verstandig om flexibiliteit in bedrijfsmiddelen te zoeken die kunnen meebewegen met de vraag. Kunnen groeien, maar ook kunnen terugschalen is key voor een succesvolle en winstgevende onderneming!

Flexibel vervoer: een bestelbus shortleasen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-10-2022 - Nederlandse bedrijven kiezen vaker voor financial lease
In dit artikel lees je alles over de voordelen van financial lease. Veel bedrijven in Nederland maken gebruik van deze optie. Als je nieuw bent in de leasewereld leggen we je eerst haarfijn uit wat fi
Lees meer

28-09-2022 - Auto leasen in Duitsland? Hier moet je aan denken!
In Duitsland houdt men echt van auto’s. Het is het meest praktische vervoersmiddel om van A naar B te komen. Daarnaast zegt het iets over je status. Hoe duurder je auto, des te beter je baan, de
Lees meer

23-11-2021 - Auto leasen? Dit zijn de voor- en nadelen
De voor- en nadelen van het leasen van een auto zijn niet zo gemakkelijk tot achter de komma in kaart te brengen omdat elk leasecontract verschillend is. Zo kan het gaan om een occasion (een gebruikte
Lees meer

13-06-2019 - Private lease: vergelijk altijd alle aanbiedingen
Een prive lease auto rijden voor een vast bedrag per maand groeit enorm in populariteit. Dat is niet voor niets, want in veel gevallen ben je met private lease zelfs goedkoper uit dan wanneer je een a
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap