Home / Lease auto Blog / Financial Lease Zakelijk - Hoe werkt het precies?

Financial Lease Zakelijk - Hoe werkt het precies?

Financial Lease Zakelijk - Hoe werkt het precies?

Bent u op zoek naar een financieringsoplossing voor uw bedrijfsvoertuigen? Dan is een financiële lease zakelijk wellicht de ideale optie voor u. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over financiële leasing voor zakelijk gebruik. Van de definitie van financiële lease tot de voordelen ervan voor uw bedrijf, we zullen alle belangrijke aspecten bespreken. Laten we meteen beginnen!

1. Wat is financiële lease?

Financiële lease is een vorm van leasing waarbij een bedrijf een activum, zoals een voertuig of apparatuur, leaset voor een bepaalde periode. Het bedrijf betaalt maandelijkse leasebetalingen gedurende de looptijd van het leasecontract. Aan het einde van de leaseperiode heeft het bedrijf meestal de mogelijkheid om het geleasete activum te kopen voor een vooraf bepaalde prijs.

2. Hoe werkt financiële lease zakelijk?

Bij financiële lease zakelijk selecteert een bedrijf het gewenste bedrijfsmiddel dat ze willen leasen. De leasemaatschappij financiert de aankoop van het activum en verhuurt het aan het bedrijf. Het bedrijf betaalt maandelijkse leasebetalingen gedurende de looptijd van het leasecontract, inclusief rente en afschrijving. Na afloop van het leasecontract kan het bedrijf ervoor kiezen om het activum te kopen, meestal tegen een vooraf bepaalde restwaarde.

3. Voordelen van financiële lease voor bedrijven

3.1 Belastingvoordelen

Een van de belangrijkste voordelen van financial lease zakelijk zijn de belastingvoordelen. De leasebetalingen kunnen als bedrijfskosten worden afgetrokken, wat resulteert in belastingvoordelen voor het bedrijf. Bovendien kan het bedrijf in aanmerking komen voor investeringsaftrek, wat de totale kosten verder kan verlagen.

3.2 Spreiding van kosten

Financiële lease biedt bedrijven de mogelijkheid om de kosten van bedrijfsmiddelen te spreiden over een langere periode. In plaats van een grote investering in één keer te doen, kunnen bedrijven maandelijkse leasebetalingen doen die beter passen bij hun cashflow.

3.3 Flexibiliteit

Financiële lease zakelijk biedt bedrijven flexibiliteit. Ze kunnen het gewenste bedrijfsmiddel leasen zonder grote investeringen vooraf. Dit stelt bedrijven in staat om hun werkkapitaal vrij te houden en te gebruiken voor andere bedrijfsbehoeften.

3.4 Geen grote investering vooraf

Bij financiële lease is er doorgaans geen grote investering vooraf nodig. Het bedrijf hoeft niet het volledige bedrag van het bedrijfsmiddel te betalen, maar kan het in plaats daarvan leasen tegen een betaalbaar maandelijks bedrag.

4. Vereisten voor financiële lease zakelijk

Om in aanmerking te komen voor financiële lease zakelijk, moet een bedrijf aan bepaalde vereisten voldoen. Enkele van de belangrijkste vereisten zijn:

4.1 Zakelijke registratie

Het bedrijf moet officieel geregistreerd zijn als een zakelijke entiteit. Dit kan een vennootschap, een eenmanszaak of een andere rechtsvorm zijn, afhankelijk van het land en de lokale wetgeving.

4.2 Kredietwaardigheid

De kredietwaardigheid van het bedrijf is ook een belangrijke factor bij het verkrijgen van financiële lease zakelijk. De leasemaatschappij beoordeelt de financiële stabiliteit van het bedrijf en het vermogen om aan de leasebetalingen te voldoen.

4.3 Onderpand en garanties

Bij financiële lease zakelijk kan de leasemaatschappij ook vragen om onderpand of garanties om het risico te beperken. Dit kan bijvoorbeeld een borgsom of een persoonlijke garantie van de eigenaar van het bedrijf zijn. 

5. Soorten bedrijfsmiddelen die kunnen worden gefinancierd

Financiële lease zakelijk kan worden gebruikt voor verschillende soorten bedrijfsmiddelen. Enkele voorbeelden zijn:

5.1 Bedrijfsvoertuigen

Een veel voorkomend gebruik van financiële lease is zakelijk voor bedrijfsvoertuigen. Dit kunnen vrachtwagens, bestelwagens, personenauto's en andere voertuigen zijn die nodig zijn voor de bedrijfsactiviteiten. Tesla financial lease is bijvoorbeeld een populaire auto die via financial lease gefinancierd wordt.

5.2 Machines en apparatuur

Naast voertuigen kan financiële lease zakelijk ook worden gebruikt voor het leasen van machines en apparatuur die nodig zijn in verschillende sectoren, zoals bouw, productie en landbouw.

5.3 Technologie en software

In het digitale tijdperk kan financiële lease zakelijk ook worden gebruikt voor het leasen van technologie en software. Dit omvat bijvoorbeeld computers, servers, printers en specifieke softwaretoepassingen die nodig zijn voor de bedrijfsvoering.

6. Verschil tussen financiële lease en operationele lease

Het is belangrijk om het verschil tussen financiële lease en operationele lease te begrijpen. Terwijl financiële lease zakelijk gericht is op het verwerven van eigendom van het geleasete activum, is operationele lease meer gericht op het gebruik van het activum gedurende een bepaalde periode. Bij operationele lease heeft het bedrijf geen intentie om het activum aan het einde van het leasecontract te kopen.





Financial Lease Zakelijk - Hoe werkt het precies?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-11-2023 - Bedrijfsauto leasen voor ZZP'ers: Een slimme zakelijke keuze
Als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) is het belangrijk om slimme financiële beslissingen te nemen voor je bedrijf. Een van de overwegingen die je moet maken, is of je een bedrijfsauto m
Lees meer

22-11-2023 - Wanneer jij als ondernemen moet kiezen voor zakelijke lease
Als je als ondernemer je eigen bedrijf hebt, dan kom je regelmatig voor lastige beslissingen te staan. Dit geldt niet alleen bedrijfsmatig, maar ook financieel. Een van de kwesties waar je als onderne
Lees meer

08-05-2023 - Flexibel vervoer: een bestelbus shortleasen
Ondernemers staan erom bekend innovatief te zijn. Andere bekende eigenschappen zijn het denken in kansen in plaats van problemen, en snel kunnen schakelen in geval van veranderende omstandigheden. Al
Lees meer

26-10-2022 - Nederlandse bedrijven kiezen vaker voor financial lease
In dit artikel lees je alles over de voordelen van financial lease. Veel bedrijven in Nederland maken gebruik van deze optie. Als je nieuw bent in de leasewereld leggen we je eerst haarfijn uit wat fi
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap