Home / Lease auto Blog / Is een auto abonnement een slimme investering?

Is een auto abonnement een slimme investering?

Is een auto abonnement een slimme investering?

Abonnementen op verschillende diensten zijn niet meer weg te denken. Je hebt tegenwoordig overal wel een vorm van een abonnement voor. Denk hierbij aan scheermesjes, sokken, maaltijdboxen, spijkerbroeken, fietsen en dus ook auto’s.

Een auto abonnement kennen wij beter onder de naam auto lease of nog beter privé lease. Want de vorm van de lease is afhankelijk of het een abonnement betreft of meer een afbetaling. Bij een Private lease wordt je namelijk nooit eigenaar van de auto en betaal je hem dus ook niet af. Je betaald in feite voor het gebruik van de auto voor een bepaalde periode en aan aantal kilometers. Hiermee wordt namelijk de waarde van de auto bepaald na het gebruik en het bedrag berekend wat jij maandelijks moet gaan betalen.

Private of financial lease?

Bij een financial lease is het minder een auto abonnement en meer een afbetaling. Deze auto blijft juridisch eigendom van de leasemaatschappij  tot je deze helemaal hebt afbetaald. Het voordeel is wel dat je in de tussentijd als bedrijf de auto wel op de balans kan zetten en hem als investering aftrekken. Dit kan bij een private lease weer niet. Meer informatie over Financial lease vind je hier.

Het verschil is dus duidelijk aanwezig en lijkt een financial lease een betere investering voor een bedrijf met meerdere werknemers in dienst. Toch is dit geheel afhankelijk van de situatie. Een private lease kan namelijk voor kleine bedrijven zoals zelfstandigen en eenmanszaken veel interessanter zijn. Dit heeft meerdere redenen.

De voornaamste reden is dat je als beginnend ondernemer nog helemaal geen financial lease kunt aangaan. De kans dat je te kort bestaat en te weinig omzet hebt is groot. In dat geval is een privé lease een betere oplossing. Je jaarcijfers zijn namelijk niet nodig wanneer je een auto privé leased. Wel je maandinkomen van de laatste 3 maanden en zijn er dus meer mogelijkheden tot het leasen van een representatieve wagen voor je onderneming.

Het nadeel is dan wel weer dat je de auto niet op de balans kunt zetten en als investering kunt zien. Je zult dan alle zakelijk gereden kilometers à € 0,19 cent in je administratie moeten invoeren. Zoals je ziet hebben beide leasevormen voor en nadelen.

Voordelen van Private lease ten opzichte van financial lease.

Private lease is dus veel toegankelijker en biedt een hoop voordelen. Het verschil zit hem namelijk niet alleen in wie er uiteindelijk eigenaar van de auto is. Bij private lease wordt je dat nooit en bij financial lease wel, zodra je de lening hebt afbetaald. In de tussentijd gebruik je gewoon de auto voor je doeleinden.

Alleen heb je bij financial lease dus na het afbetalen een gebruikte auto van een paar jaar oud, die waarschijnlijk het beste in verband met de waarde verkocht kan worden. Daarnaast moet jezelf nog het onderhoud, de apk, wegenbelasting en de verzekeringen betalen.

Dit is bij een private lease allemaal inbegrepen in de maandelijkse prijs die je betaald voor het in feite huren van de auto. Wanneer je deze auto na de looptijd terug geeft kun je vervolgens weer een nieuwe auto nemen onder bijna dezelfde voorwaarden.

Wat je je dus moet afvragen is. Wat is een auto? Is het een investering in de toekomst of is het iets dat je gebruikt om een doel mee te behalen. Een auto wordt nooit meer waard, dus wat dat betreft is het geen slimme investering. Een auto brengt onderhoud en een hoop administratie met zich mee wanneer je deze bedrijfsmatig aanschaft. Dit zijn allemaal zaken waarmee je rekening dient te houden.

Welke leasemaatschappijen bieden goede oplossingen.

Wanneer je nu als bedrijf, zelfstandig ondernemer of als particulier een auto wilt leasen. Dan zijn er dus tal van mogelijkheden beschikbaar. In Nederland zijn er meerdere leasemaatschappijen die maatwerk kunnen leveren voor elk soort bedrijf of particulier. Een goede leasemaatschappij met een groot aanbod in auto’s is Leaseplan. Meer informatie hierover vind je hier: https://leasen24.nl/bedrijf/leaseplan

Lease Plan, of LeasePlan Direct voor de zakelijke gebruiker kan elke auto in elke samenstelling leveren. Op de website kun je eenvoudig berekenen wat de kosten zullen zijn en of het een slimme en haalbare investering is.

Een andere partij die je zou kunnen benaderen is. Mobility Service Finance. Ook wel Mobility Service NEderland genoemd. Deze partij heeft ten opzichte van LeasePlan weer ander sterke kenmerken zoals het binnen een dag afsluiten van een leasecontract.





Is een auto abonnement een slimme investering?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-11-2023 - Bedrijfsauto leasen voor ZZP'ers: Een slimme zakelijke keuze
Als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) is het belangrijk om slimme financiële beslissingen te nemen voor je bedrijf. Een van de overwegingen die je moet maken, is of je een bedrijfsauto m
Lees meer

22-11-2023 - Wanneer jij als ondernemen moet kiezen voor zakelijke lease
Als je als ondernemer je eigen bedrijf hebt, dan kom je regelmatig voor lastige beslissingen te staan. Dit geldt niet alleen bedrijfsmatig, maar ook financieel. Een van de kwesties waar je als onderne
Lees meer

03-07-2023 - Financial Lease Zakelijk - Hoe werkt het precies?
Bent u op zoek naar een financieringsoplossing voor uw bedrijfsvoertuigen? Dan is een financiële lease zakelijk wellicht de ideale optie voor u. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u m
Lees meer

08-05-2023 - Flexibel vervoer: een bestelbus shortleasen
Ondernemers staan erom bekend innovatief te zijn. Andere bekende eigenschappen zijn het denken in kansen in plaats van problemen, en snel kunnen schakelen in geval van veranderende omstandigheden. Al
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap