Home / Ongediertebestrijding Blog / De wesp de baas

De wesp de baas

De wesp de baas

Bij aanvang van het wespenseizoen, ergens halverwege de zomer tot het invallen van de herfst, kan het genot van een terrasje pakken ernstig verstoord raken. Wespen kunnen het de terras-ganger praktisch onmogelijk maken om rustig te genieten van iets simpels als een ijsje verorberen, een hapje te eten, of simpelweg iets weg te werpen in een prullenbak (bij het openen van een prullenbak komen de venijnige krengen direct eruit gevlogen). Het is soms werkelijk verschrikkelijk. Iedere openbare ruimte, waar veel mensen komen en er overvolle prullenbakken aanwezig zijn (denk aan parkeerplaatsen bij benzinepompen, maar ook aan pretparken en andere openbare recreatiegelegenheden) wordt geteisterd door wespen.

Kwestie van andere prullenbakken ontwikkelen, waar wespen wel in kunnen komen, maar nooit meer uit kunnen ontsnappen?Zover is het helaas nog niet, wij zullen het voorlopig moeten doen met wespenvangers.

Wespen problematiek

Als recreant, met kleine kinderen, kunnen wij uit eigen ervaring spreken dat wij al menigmaal in blinde paniek van een terras zijn weggehold. Wij ervaren het simpelweg als on-sociaal van horecahouders, wanneer zij geen adequate maatregelen hebben getroffen om wespen zoveel mogelijk te weren. Waar hebben we anders wespenvallen voor? Denk je met een "elektrisch tennisraket" een wesp te lijf te kunnen gaan, dan zul je een lange adem moeten hebben. Het duurt praktisch één minuut voordat het beest daadwerkelijk dood is. Tik je 'm slechts even enkele seconden aan, dan krabbelt de wesp na een halve minuut weer overeind, om vervolgens het eerst volgende "levende object" direct te steken. Ook hier weer een stukje eigen ervaring(!) Meer insectenhinder? Bekijk de vele voordelen die de insectenlamp biedt. Deze koop je online.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-03-2018 - Wespennest op zolder? Zo kom je er vanaf!
Het kan zomaar gebeuren dat je een wespennest op zolder ontdekt. De dieren kunnen door kleine kieren naar binnen vliegen en het klimaat op zolder kan erg aantrekkelijk voor ze zijn. Maar hoe krijg je
Lees meer

23-03-2017 - Een anti muggen lamp kopen; en alles wat je erover wilt wete
Wanneer ook jij geteisterd wordt door muggen komt het niet als een verassing wanneer je de beslissing maakt om ook een anti muggen lamp te kopen. Zo’n dergelijke lamp kan namelijk een echt versc
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap