Home / Ongediertebestrijding Blog / Wespennest op zolder? Zo kom je er vanaf!

Wespennest op zolder? Zo kom je er vanaf!

Wespennest op zolder? Zo kom je er vanaf!

Het kan zomaar gebeuren dat je een wespennest op zolder ontdekt. De dieren kunnen door kleine kieren naar binnen vliegen en het klimaat op zolder kan erg aantrekkelijk voor ze zijn. Maar hoe krijg je de dieren weer weg? We geven enkele tips om de wespen veilig te verwijderen.

Maak een wespenval

Het kan zijn dat er nog geen compleet nest op zolder is gevestigd. Wanneer het om een klein aantal wespen gaat, kunt u een wespenval maken. U doet dat door de bovenkant van een lege frisdrankfles open te knippen en op zijn kop in het onderste steel te steken. Vervolgens vult u de onderkant met een laagje zoetigheid, bijvoorbeeld limonadesiroop. De wespen komen op de zoetigheid af en komen er daarna niet meer uit. Hopelijk kunt u hiermee de wespen vangen en doden.

Het nest stukslaan

Wanneer het om een klein nest gaat, kunt u het nest met een stok stukslaan. Zorg wel dat u goed ingepakt bent! Gaat het om een groter nest, begin er dan zelf niet aan. Het kan om duizenden wespen gaan, wat een levensgevaarlijke situatie kan opleveren wanneer de dieren agressief worden.

Schakel professionele hulp in

Mocht u er zelf niet uit komen of het niet aan durven, schakel dan professionele hulp in. Ook wanneer u allergisch bent is het wel zo verstandig om voor het verwijderen van het nest een bedrijf in te schakelen dat is gespecialiseerd in het verwijderen van wespennesten.

Houd de wespen op afstand

Het prettigste is natuurlijk wanneer u kunt voorkomen dat de wespen uw zolder bezoeken. Voorkom daarom dat er zoetigheid op zolder of elders in huis te vinden is. Berg zoetigheid vooral in de zomer goed op en laat drankjes niet te lang staan. Ook helpt het om horren voor de ramen te plaatsen, de deuren goed te sluiten en eventuele kieren dicht te maken. De wespen kunnen dan niet meer binnen komen.

Wespennest op zolder? Zo kom je er vanaf!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

23-03-2017 - Een anti muggen lamp kopen; en alles wat je erover wilt wete
Wanneer ook jij geteisterd wordt door muggen komt het niet als een verassing wanneer je de beslissing maakt om ook een anti muggen lamp te kopen. Zo’n dergelijke lamp kan namelijk een echt versc
Lees meer

31-05-2016 - De wesp de baas
Bij aanvang van het wespenseizoen, ergens halverwege de zomer tot het invallen van de herfst, kan het genot van een terrasje pakken ernstig verstoord raken. Wespen kunnen het de terras-ganger praktisc
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap