Home / Online marketing Blog / De beste tips om het meeste uit je online advertenties te halen

De beste tips om het meeste uit je online advertenties te halen

De beste tips om het meeste uit je online advertenties te halen

Online adverteren, bijna ieder bedrijf doet het tegenwoordig en het schijnt te werken. Mede door deze trend wordt de concurrentie natuurlijk steeds sterker en raken social media en andere platformen overspoelt met advertenties. Voor kleine bedrijven is het dan ook lastig om op te vallen.

Wellicht wil je met je bedrijf al een tijdje aan de slag met Google AdWords, Facebook advertenties, content marketing of een combinatie hiervan. In dit artikel zullen we dan ook enkele handige tips geven die je kunt gebruiken wanneer het aankomt op online adverteren. Wist je overigens dat je tegenwoordig hartstikke goedkoop promotieartikelen voor je eigen bedrijf ontwerpen kan?

Gebruik alle functies van Google AdWords

Veel mensen maken voor hun bedrijf al wel gebruik van Google AdWords, maar kennen lang niet alle functies van deze eenvoudige manier van online adverteren. Zo is er bijvoorbeeld de ad site links optie, waarmee je meerdere links naar je website en producten kan plaatsen bij advertenties. Denk aan kopjes als Gratis Offerte, Neem Contact op en dergelijke. Niet alleen kom je veel professioneler over als je deze links weergeeft, ook levert het je natuurlijk meer klanten op dan wanneer je enkel een link naar de homepagina van je bedrijfswebsite plaatst.

Gebruik alle functies van Google AdWords

Stel je Facebook advertenties gerichter in

Hoe gerichter je online advertenties zijn, hoe meer klanten deze je zullen opleveren. Wanneer je gebruikmaakt van Facebook advertenties, heb je de keuze je te richten op brede doelgroepen of juist op hele specifieke (niche) doelgroepen. Door je te richten op grote, algemene doelgroepen bereik je wellicht een breder publiek, maar leidt dit niet per se tot een beter resultaat. Het kan een idee zijn om eens een advertentie te draaien op een kleinere, meer gerichtere doelgroep, om te kijken of dit misschien beter werkt.

Kies een pakkende naam en creëer je eigen merk

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit tevoren om op te vallen als bedrijf. Dit geldt al helemaal bij online adverteren. Je kunt voor je adverenties bijvoorbeeld wel rechtenvrije afbeeldingen gebruiken die al honderden keren gebruikt zijn door andere bedrijven die we allemaal kennen, maar je zou ook je eigen afbeeldingen kunnen creëren. Zorg ervoor dat je bedrijfsnaam altijd duidelijk zichtbaar is en ontwerp hier een zorgvuldig gekozen digitaal logo voor.

Dit is enorm belangrijk, omdat je als bedrijf zo beter "blijft hangen" bij bezoekers. Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat iemand langs je advertentie scrollt en je aanbieding of product alweer direct vergeten is. Met https://businessnamegenerator.com/nl/ kan je een handige en pakkende naam voor je bedrijf, product of marketing campagne genereren en het mooie is dat deze tool nog gratis is ook!

Voeg pakkende afbeeldingen toe aan je Facebook Call to Action knoppen

Het is nu eenmaal een feit dat afbeeldingen meer zeggen dan woorden. Afbeeldingen trekken de aandacht van iemand nu eenmaal veel sneller en om deze reden is het aan te raden altijd een pakkende afbeelding bij je advertentie te plaatsen. Over het algemeen doen advertenties met personen het beter dan afbeeldingen zonder personen. Onthoud ook onze vorige tip en gebruik geen stock foto die al door het halve internet gebruikt is.





De beste tips om het meeste uit je online advertenties te halen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-01-2024 - De voordelen van SEO uitbesteden
Het is tegenwoordig voor zowel grote als kleine bedrijven heel belangrijk om op internet gevonden te worden door jouw doelgroep. En dat begint met een goede vindbaarheid in de zoekmachines. Search Eng
Lees meer

20-11-2023 - Instagram Stories: Tips voor betere engagement en conversies
Instagram Stories is een krachtig instrument binnen de gereedschapskist van elke marketeer. Met zijn tijdelijke karakter en creatieve mogelijkheden biedt het een unieke kans voor bedrijven om betrokke
Lees meer

08-11-2023 - Zoekmachine adverteren in een notendop
In de moderne digitale wereld speelt online adverteren een cruciale rol bij het vergroten van de zichtbaarheid en het succes van bedrijven. Een van de meest effectieve methoden is SEA, oftewel Search
Lees meer

30-10-2023 - Wat is het doel van een zoekwoordenanalyse?
Een effectieve website is meer dan alleen een mooi design en goede inhoud. Om te zorgen dat de juiste mensen uw site vinden, is een gedegen zoekwoordenanalyse essentieel. Maar wat houdt dat precies
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap