Home / Personeelsbeleid Blog / Hoe kom je snel aan personeel?

Hoe kom je snel aan personeel?

Hoe kom je snel aan personeel?

De arbeidsmarkt is erg krap. De vraag om gekwalificeerd personeel was nog nooit zo hoog. Wat doe je als je bedrijf erg snel groeit en je hebt tijdelijk goed gekwalificeerd personeel nodig? Bijvoorbeeld om een tijdelijk project uit te voeren of omdat je extra tijd nodig hebt voor het selectieproces. In dit artikel kijken we wat je kunt doen.

Nieuwe medewerkers vinden kost tijd

Het grote probleem met het vinden van nieuwe medewerkers is dat het wervingsproces veel tijd kost. Tijd die er vaak niet is. Het opstellen van een vacature kost tijd, maar ook het verspreiden van de vacature, het wachten op sollicitaties en het voeren van de sollicitatiegesprekken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om op inventieve manier aan extra personeel te komen. 

Zorg dat je weet wat je zoekt

Het is belangrijk om een realistisch profiel op te stellen van het soort medewerker dat je zoekt. Dat begint bij het opstellen van een functieprofiel en het schrijven van de vacaturetekst. Zorg ervoor dat je geen onrealistische eisen stelt. Stel je een waslijst met functie-eisen op dan zal vrijwel niemand daar precies aan voldoen. Daarnaast beperkt dat het aantal reacties op je vacature. 

Alternatieve doelgroepen

Denk ook eens aan alternatieve doelgroepen als je nieuwe medewerkers werft. Bij alternatieve doelgroepen kun je denken aan buitenlandse werknemers, oudere werknemers of mensen met een arbeidsbeperking. Niet alleen is dat goed voor de inclusiviteit op de werkvloer, veel alternatieve doelgroepen zitten te springen om een leuke baan. 

Schakel je eigen medewerkers in

Benut het netwerk van je medewerkers. De kans is groot dat een van je medewerkers iemand kent die op zoek is naar een nieuwe baan. Vraag dus aan je medewerkers of ze iemand kunnen aanbevelen. Je kunt je medewerkers ook belonen voor hun hulp. Wordt er iemand via hun netwerk aangenomen, dan ontvangen ze een mooie bonus. 

Gebruik een online platform

Online kun je platforms vinden waar je snel en doeltreffend aan tijdelijk personeel kunt komen. Bij sommige platforms, zoals Striive kun je binnen twee dagen beschikken over gekwalificeerd tijdelijk personeel. Het voordeel is dat de contracten, de administratie voor je wordt geregeld. Daarnaast ben je flexibel. Heb je het extra personeel niet meer nodig, dan zit je nergens aan vast.

Gebruik social media

Social media kan je een enorm bereik geven. Je vacaturetekst of een wervingsfilm op LinkedIn kan veel reacties opleveren. Vergeet ook social media kanalen zoals YouTube, Instagram en TikTok niet. Op social media is het makkelijker om je doelgroep te bereiken en het bereik is enorm. Social media gebruiken om aan nieuwe medewerkers te komen is dus zeker een goed idee.

Organiseer een open dag

Een originele manier om nieuw personeel te werven is het organiseren van een open dag. Je kunt een rondleiding geven en speeddates organiseren als voorselectie. Zijn je bezoekers geïnteresseerd? Nodig ze dan uit om officieel te solliciteren. Het voordeel van het organiseren van een open dag is dat je potentiële personeel gelijk een duidelijk beeld van je bedrijf krijgt en het bedrijf ziet gelijk wie de kandidaten zijn.

Hoe kom je snel aan personeel?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

24-08-2021 - Hoe organiseer je jouw backoffice?
Het hebben van een goede backoffice is erg belangrijk voor een bedrijf. Als je het woord 'backoffice' hoort, denk je misschien aan een fysiek kantoor, maar dat is niet precies wat hiermee bedo
Lees meer

02-06-2021 - Personeelsplanning en verlofregistratie voor ondernemers
Wanneer je een eigen onderneming hebt met personeel dan kom je er niet onderuit om een personeelsplanning te maken. Het is niet handig wanneer je bijvoorbeeld een restaurant hebt en je personeel staat
Lees meer

06-07-2020 - Duurzaam omgaan... met je personeel
Rond de eeuwwisseling is de technologie in een stroomversnelling geraakt die we soms amper kunnen bijhouden. Het internet biedt bedrijven de mogelijkheid om sneller en efficiënter te werken en
Lees meer

03-03-2020 - Hoe kan ik verkopers op provisiebasis inhuren?
Leren hoe je verkopers op provisiebasis kunt inhuren blijkt een van de moeilijkste uitdagingen te zijn. Toch is het niet onmogelijk. Hieronder zetten we een aantal best recruitment practices voor je o
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap