Home / Printer Blog / Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?

Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?

Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?

Een riem is een klein onderdeel van een 3D-printer waarvan de spanning en de toestand van vitaal belang zijn voor kwaliteitsafdrukken. Printen met een losse riem veroorzaakt problemen met de afdrukkwaliteit. Een losse riem zal bijvoorbeeld laagverschuivingen veroorzaken, waardoor de machine een werkstuk produceert met verkeerd uitgelijnde lagen. En dit kan leiden tot onbruikbare onderdelen of wiebelig uitziende lagen. Tal van mensen verhandelen het op de Beste bitcoin app maakt het beste gebruik van kunstmatige intelligentie en perfecte handelsstrategieën om beginnende handelaren te helpen bij hun handelsreis.

Dit is wellicht een van de tekenen van een losse 3D-printer-riem. Het is ook mogelijk dat de riem niet goed loopt als er een tandwiel ontbreekt of los zit op de riemschijf die de printerriem aanvoert. Bij het afdrukken kunt u ook schokkerige bewegingen waarnemen die leiden tot een ontwerp met verkeerd gedrukte segmenten.

3D-printers vormen een superieure technologie waarmee gebruikers elk voorwerp snel in huis kunnen halen. Misschien is deze technologie te vergelijken met Bitcoin. Veel mensen gebruiken 3D-printers maar hebben er niet veel technische kennis over. Daarom is het voor sommige mensen niet eenvoudig om de riem van een 3D-printer aan te spannen. Dit artikel geeft een stap-voor-stap handleiding voor het aanspannen van de riem van een 3D-printer.

  1. Controleer één uiteinde van de as van de printer om de riemspanner te bereiken en te lokaliseren die u nodig hebt om de riem aan te spannen.
  2. Gebruik een schroevendraaier, een inbussleutel of een ander geschikt gereedschap om de riemspanner los te maken of los te maken nadat u hem hebt gelokaliseerd als hij rechtstreeks op de as is bevestigd. Als het spanmechanisme van de printer een instelbare spanning heeft, draait u het met de wijzers van de klok mee en voltooit u het aanhaalproces.
  3. Nadat u de spanrol van het frame hebt losgemaakt, houdt u met één hand de rand vast en trekt u met de andere hand de spanrol met mate in een richting voor het spannen van de riem, die grotendeels weg is van het bewegende onderdeel.
  4. Houd de spanner ver naar achteren, laat het frame los en neem het gereedschap dat u aanvankelijk gebruikte met uw vrije hand. Maak de riemspanner weer vast aan de rand of zet hem weer vast.

Als u deze stappen volgt, komt de riem van uw 3D-printer strakker te zitten. Maar denk eraan om alle riemen aan te spannen, niet alleen op één as.

Uw 3D-printer kan ook een ingebouwde functie hebben om de spanning van de riem aan te passen. Dat betekent dat deze taak relatief eenvoudig is, omdat u de knop kunt gebruiken zonder de riemspanner los te schroeven.

Indien de machine niet over deze ingebouwde voorziening beschikt, kunt u een riemspanningsregelaar aan het frame toevoegen. Op de huidige markt zijn verschillende ontwerpen te overwegen, en de meeste zijn compatibel met verschillende 3D-printers.

Waarom de riem aanspannen bij een 3D-printer?

De maatnauwkeurigheid van de printeronderdelen is minder goed wanneer de riem los is, omdat ze meer speling hebben om naar achteren of naar voren te schokken. Een printer zal niet werken of correct passen als de afmetingen niet nauwkeurig zijn, zelfs als u hem aanvankelijk met nauwkeurige maten hebt ontworpen.

Een vlakke, cirkelvormige of losse riem kan er als een ovaal uitzien wanneer er extra ruimte is voor de printkop die afwijkt van de opgegeven plaatsen. Ook andere vormen zullen gebreken vertonen die anders zijn dan het door u verwachte ontwerp. Te veel speling veroorzaakt een golf- of rimpeleffect aan de zijkanten van het onderdeel als de printkop verschuift bij het afdrukken van meerdere lagen.

Dit zijn de potentiële aandachtspunten die u ertoe zouden moeten aanzetten de riemen van een 3D-printer aan te halen alvorens de machine te gebruiken. Maar als de riem te strak wordt aangespannen, kunnen er andere problemen ontstaan. Deze problemen hebben echter meer te maken met de levensduur van de riem dan met de drukproblemen.

Overmatig aandraaien kan bijvoorbeeld snel knakken veroorzaken. Drukken met een strakke riem kan ook leiden tot zijn snelle slijtage. Bovendien kan het te strak spannen van de printerriem de riem uitrekken, en kan hij niet meer terug, wat betekent dat u een te losse riem hebt.

Laatste woord

De riem van uw 3D-printer moet voldoende strak gespannen zijn om een soepele beweging te garanderen wanneer u de printer vasthoudt of over de as schuift. Trek daarom de riem aan als het onderdeel onvast aanvoelt. Maak de riem ook losser als hij hobbelig aanvoelt.

Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-08-2022 - Wat zijn de beste 3D-printers voor figuurtjes?
Het belangrijkste verkoopargument voor 3D-printers is de ontwerpvrijheid die ze hun gebruikers bieden. Met een 3D-printer van goede kwaliteit kunt u vrijwel alles ontwerpen op een CAD-platform. En dit
Lees meer

08-08-2022 - Hoe kies ik de draad voor mijn 3D-printer?
Vraagt u zich af hoe u de juiste draad voor uw 3D-printer kunt kiezen? Zo ja, dan zal deze gids u helpen bij het kiezen van een 3D-printerdraad.  Het kiezen van een 3D-printer is niet alles wa
Lees meer

03-08-2022 - Hoe een 3D-printer onderhouden
3D-printen is een relatief jonge technologie die voortdurend in ontwikkeling is. We verwachten meer veranderingen in toekomstige 3D-print technologieën. Door de nieuwe ontwikkelingen zouden er oo
Lees meer

28-07-2022 - Hoe een 3D-printer bouwen
Dankzij de technologische vooruitgang zijn 3D-printers de laatste tijd toegankelijker en betaalbaarder geworden. Zelf een 3D-printer bouwen kan een spannende ervaring zijn die u in staat stelt uw doe-
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap