Home / Printer Blog / Printsystemen van Koenig & Bauer: flexibel, snel en in topkwaliteit

Printsystemen van Koenig & Bauer: flexibel, snel en in topkwaliteit

Printsystemen van Koenig & Bauer: flexibel, snel en in topkwaliteit

Om grote aantallen labels en andere productinformatie op hoge snelheid en in topkwaliteit te kunnen printen, heeft Koenig & Bauer verschillende systemen beschikbaar: thermo transfer en continuous inkjet. De output van beide systemen is in hoge resolutie (300 dpi) en dus van de best denkbare kwaliteit. 

Thermo-transfer systemen zijn ontwikkeld om in hoge resolutie te printen op flexibele verpakkingsmaterialen: flow packs, tray-sealing, folie, plano dozen en labels. 

De thermo transfer techniek in de praktijk

De thermo transfer printers worden veel gebruikt voor het printen van flexibel verpakkingsmateriaal in de voedingsmiddelenindustrie. Tijdens het printproces wordt er een code op een flexibele folie of label geplaatst met een thermische printkop en een thermisch lint. 

Door de zeer hoge resolutie – vergelijkbaar met luxe drukwerk – is het printresultaat prima te lezen en blijft de kwaliteit van de verpakking volledig intact. Daarmee wordt aan de hoge kwaliteitseisen van de overheid en de EU voldaan. 

Thermo transfer-printers bieden je de mogelijkheid om in hoge resolutie (dat geeft optimale leesbaarheid) te printen op flexibele verpakkingsmaterialen, waaronder folie. Dat printen is niet beperkt tot barcodes of teksten; ook afbeeldingen worden direct mee geprint.  Deze printers bieden ook de mogelijkheid tot meerbaans printen. Moeten er dus meerdere versies van dezelfde product bedrukking worden gemaakt, dan kan dat tegelijk. Dat is wel zo efficiënt. 

Het continuous inkjet systeem

Inkjetprinters en de etiketteermachine zijn ontwikkeld om te kunnen printen op papier en andere meer statische vormen van ondergrond. De inkjetsystemen die in de productieomgeving worden gebruikt wijken qua printconcept wel af van de (veel kleinere) huis-tuin en keukenprinters die jij en ik thuis gebruiken. 

Thuis gebruik je drop-on-demand (DoD). Die printers doen hun werk op het moment dat er vanuit de computer een printopdracht wordt gegeven. 

Bij continuous inkjet wordt er een continue straal inkt door een heel klein gaatje gespoten. Deze straal wordt met behulp van een elektrisch signaal in trilling gebracht waardoor deze wordt opgebroken in druppels. Die druppels worden vervolgens selectief geladen. Hierna komen die druppels door een elektrostatisch veld, waarin ze dan afhankelijk van hun lading worden afgebogen. Hierdoor zullen de gewenste druppels op het te bedrukken materiaal komen, terwijl de andere druppels worden opgevangen als afval of terug worden gevoerd naar de voorraad inkt. 

De beide systemen zijn zodanig ontwikkeld, dat zij probleemloos op hoge productiesnelheden kunnen worden gebruikt. 

De productiebetrouwbaarheid van de printsystemen van Koenig & Bauer ligt boven de 99 procent. Onder normale omstandigheden zal er dus maar zelden sprake zijn van verstoringen.

Printsystemen van Koenig & Bauer: flexibel, snel en in topkwaliteit

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-07-2023 - Wat zijn de beste grootformaat 3D-printers?
Op zoek naar de beste grootformaat 3D-printers? Overweeg dan bij het winkelen de volgende 3D-printers voor grote ontwerpen.  Sommige 3D-printers kunnen afbeeldingen in grootformaat maken. Met
Lees meer

24-08-2022 - Hoe span ik de riem van mijn 3D-printer aan?
Een riem is een klein onderdeel van een 3D-printer waarvan de spanning en de toestand van vitaal belang zijn voor kwaliteitsafdrukken. Printen met een losse riem veroorzaakt problemen met de afdrukkwa
Lees meer

19-08-2022 - Wat zijn de beste 3D-printers voor figuurtjes?
Het belangrijkste verkoopargument voor 3D-printers is de ontwerpvrijheid die ze hun gebruikers bieden. Met een 3D-printer van goede kwaliteit kunt u vrijwel alles ontwerpen op een CAD-platform. En dit
Lees meer

08-08-2022 - Hoe kies ik de draad voor mijn 3D-printer?
Vraagt u zich af hoe u de juiste draad voor uw 3D-printer kunt kiezen? Zo ja, dan zal deze gids u helpen bij het kiezen van een 3D-printerdraad.  Het kiezen van een 3D-printer is niet alles wa
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap