Home / Telefooncentrale Blog / Welk telefoonnummer past bij mijn bedrijf?

Welk telefoonnummer past bij mijn bedrijf?

Welk telefoonnummer past bij mijn bedrijf?

Als kersverse ondernemer moet er veel geregeld worden. Van een goede naam, tot een website en natuurlijk een telefoonnummer. Hoewel een (zakelijk) telefoonnummer wellicht niet direct bovenaan je to-do-lijstje staat, biedt het veel voordelen om zakelijk en privé te scheiden. In deze blog leggen we je uit welke opties er zijn voor (zakelijke) telefonie, zodat je ook dit punt goed geregeld hebt bij de start van je bedrijf. 

Bereikbaarheid van je bedrijf

Klanten verwachten eigenlijk dat jij en jouw bedrijf altijd bereikbaar zijn. Zowel overdag als in de avond. Dit zorgt voor veel druk voor jou als ondernemer. Je zit net gezellig te eten met je gezin en er belt weer een klant met een korte vraag. Voordat je het weet, zit je een uur te praten en mis je jullie hele eetmoment. 

Steeds meer ondernemers kiezen er daarom voor om niet hun vaste telefoonnummer of hun mobiele nummer als zakelijk telefoonnummer te gebruiken, maar hier echt een apart nummer voor aan te schaffen. De voordelen van een apart, zakelijke telefoonnummer zijn groot. Je kan buiten werktijden je bereikbaarheid uitzetten en een voicemail aanzetten, zodat klanten een bericht kunnen achterlaten. Jij wordt niet gestoord, maar bent nog wel “bereikbaar” voor je klant. Verder straalt een apart, zakelijk telefoonnummer professionaliteit uit. Je klant heeft het idee dat ze met een echte onderneming te maken hebben. 

Welk nummer kies je?

Als je kiest voor een zakelijk telefoonnummer, dan heb je verschillende opties. Je kunt een tweede SIMkaart met een nieuw 06-nummer in je telefoon plaatsen. Het voordeel is dat je ziet welke SIMkaart gebeld wordt als je gebeld wordt, waardoor je direct weet of het een klant is of een privé telefoontje. Het nadeel is dat een 06-nummer persoonlijk aanvoelt, waardoor klanten geneigd zijn om bijvoorbeeld na werktijd nog even een Whatsapp bericht te sturen. Een 06-nummer is erg laagdrempelig. 

Werk je regionaal dan kan juist een lokaal netnummer heel handig zijn. Als jij alleen in Rotterdam actief bent, dan kun je dus een zakelijk 010 netnummer kopen. Voor je klanten herkenbaar en voor jou gemakkelijk in gebruik, omdat je gebruik kunt maken van Voip, bellen via het internet. Dit maakt het mogelijk om je zakelijke 010-netnummer door te sturen naar je privé 06-nummer. Extern heb je een professionele uitstraling, maar intern het gemak van één telefoon. 

Werk je landelijk en ben je niet regiogebonden? Dan kun je het beste een 085-nummer aanvragen. Dit is een landelijk, erkend nummer en veel bedrijven gebruiken dit nummer. Daardoor herkent de klant dit nummer ook direct en voelt het meteen vertrouwd aan. Dit nummer werkt ook via Voip en is daardoor ook gemakkelijk door te verbinden naar jouw mobiel of dat van een collega. Is niemand meer aan het werk? Dan krijgt de klant een voicemail en kun jij rustig genieten van het eetmoment met het gezin.

Welk telefoonnummer past bij mijn bedrijf?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap