Home / Tuinartikelen Blog / Tips om te ontspannen in eigen tuin

Tips om te ontspannen in eigen tuin

Tips om te ontspannen in eigen tuin

De tuin is een ideale plek om even tot rust te komen. Met je favoriete boek, een lekker muziekje of door gezellig wat te drinken met een geliefde. Hoe jouw perfect rustmoment er ook uitziet, de tips uit dit artikel komen vast goed van pas. Je leest hoe je echt optimaal kunt ontspannen in eigen tuin.

Kies voor comfortabele tuinmeubelen

Tip 1. Kies voor comfortabele tuinmeubelen 

Let bij het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen niet alleen op de stijl, maar vooral op het comfort. Kies voor een loungeset, tuinbank of relaxstoel waar je heerlijk op kunt zitten. Wil je liever nog geen nieuwe meubelen aanschaffen? Dan kun je je huidige zithoek comfortabeler maken door extra kussens, dekens en een buitenkleed toe te voegen. Hoe huiselijker, hoe beter!

Tip 2. Creëer privacy met een tuinafscheiding

Zorg ervoor dat je genoeg privacy hebt in de tuin. Bijvoorbeeld door een hoge schutting te plaatsen of extra grote planten als tuinafscheiding te gebruiken. Zolang jij maar het gevoel hebt dat je écht ongestoord kunt ontspannen.

Tip 3. Investeer in een zwembad of spa

Dromen we stiekem niet allemaal van een zwembad in de tuin? Als je de ruimte ervoor hebt, is het zeker de investering waard. Een andere optie is om een spa aan te schaffen. Zo’n jacuzzi neemt minder ruimte in beslag en is eigenlijk nog relaxter. Wist je dat er zelfs zogenaamde zwemspa’s verkrijgbaar zijn? Deze zijn extra lang en hebben krachtige jet stralen waar je tegenin kunt zwemmen. Je kunt dus afwisselen tussen inspanning en ontspanning. De perfecte combinatie! Bij bubbelbad specialist de Bubbelkoning kun je een zwemspa kopen in verschillende formaten en soorten.

Investeer in een zwembad of spa

Tip 4. Maak gebruik van veel groen

Maak rondom je terras of gloednieuwe spa zo veel mogelijk gebruik van planten. Veel groen in de tuin zorgt namelijk voor een ontspannen sfeer. Wissel af met verschille hoogtes voor een speels effect. Creëer eventueel nog een paar leuke doorkijkjes in de tuin.

Tip 5. Zorg voor warmte in de winter

Om buiten te ontspannen in de winter, is warmte essentieel. Schaf een terrasverwarmer aan of ga voor een sfeervolle tuinhaard. Ook een vuurkorf of vuurtafel is een mooie toevoeging aan de achtertuin.

Tip 6. Creëer genoeg schaduw in de zomer

In de zomer wil je er juist lekker koel bij zitten. Creëer daarom genoeg schaduw op verschillende plekken. Bijvoorbeeld door een schaduwdoek op te hangen, een grote boom in de tuin te zetten of door een overkapping te plaatsen (dit is ook heerlijk voor alle andere seizoenen!).

Tips om te ontspannen in eigen tuin

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-05-2020 - Stappenplan: Pizzaoven bouwen
Zelf gemaakte pizza’s vind ik het aller lekkerst. Zeker als de bodem lekker krokant is. Jij ook? Dan droom jij vast ook van een pizzaoven in eigen tuin. En dat snap ik maar al te goed. Ik heb di
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap