Home / Tuinmeubelen Blog / Hoe een terrasoverkapping je tuinruimte vergroot

Hoe een terrasoverkapping je tuinruimte vergroot

Hoe een terrasoverkapping je tuinruimte vergroot

Een terrasoverkapping is een stijlvolle manier om een nieuwe buitenruimte te creëren. Dit kan een plek in de tuin van je woning worden waar je helemaal tot rust kunt komen. Een terrasoverkapping in de buitenruimte van bijvoorbeeld een bedrijf, wordt een plek om samen te komen en te verbinden met collega’s. Een terrasoverkapping maakt de buitenruimte die je hebt een stuk groter, omdat je er een leefruimte mee creëert. Dit is niet alleen fijn voor de tuin van een huis, maar ook voor een bedrijf. Lees er hier meer over!

Hoe een terrasoverkapping je tuinruimte vergroot

Verschillende materialen

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Je kan een ontwerp en materiaalsoort kiezen die passen bij de stijl van je woning of bedrijf. Een terrasoverkapping kun je combineren met wanden. Het mooiste is een glazen schuifwand waarmee je echt het gevoel hebt dat je buiten in de tuin zit, terwijl het je in de winter warm kan houden. In de zomer kun je deze wand open schuiven en genieten van het weer. Hiermee vergroot je eenvoudig de tuinruimte. De overkapping zelf is verkrijgbaar in hout, aluminium of kunststof. Deze materialen worden vaak gebruikt in het geraamte van de overkapping. Het geraamte kun je combineren met glazen platen of doorzichtig PVC. 

Beschermd buiten zitten

Een terrasoverkapping kan ervoor zorgen dat je eerder geneigd bent om naar buiten te gaan en dat is natuurlijk hartstikke gezond. Je ervaart je tuin zo op een ruimere manier, omdat je vanaf het terras veel meer van je tuin kunt genieten. In de winter ben je beschermd tegen wind, regen en kou en kun je zelfs een buitenkachel aanzetten. In de zomer beschermt een terrasoverkapping tegen UV stralen. De zon kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid wanneer je er direct mee in contact bent. Als je huid lang wordt blootgesteld aan UV stralen, kan dit leiden tot verschillende negatieve effecten op je fysieke gezondheid. Een terrasoverkapping beschermt je hiertegen, waardoor je ook in de zomer onbezorgd buiten kunt zitten.

Verlichting vergroot de ruimte

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een ruimtelijk gevoel. Met de nieuwste verlichting trends maak je van je terrasoverkapping een ruimtelijke plek. Het materiaal van de overkapping bepaalt deels de uitstraling ervan. Daarnaast is het ontwerp een belangrijke factor in het gevoel van ruimte dat het terras zal geven. Verlichting is daarbij de kers op de taart en heeft een groot effect op hoe je de ruimte beleeft. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van sfeerverlichting met een paar spotjes. Het is hierbij wel belangrijk dat je doet letten op de kleur van het licht. 

De voordelen voor een bedrijf

Een terras geeft niet alleen sfeer aan de tuin, maar aan de hele omgeving waarin deze zich bevindt. Voor een bedrijf kan het ook heel interessant zijn om een terrasoverkapping in de buitenruimte te plaatsen. Op deze manier kunnen ze de sfeer op de werkvloer verbeteren. Buiten zijn heeft een positief effect op het welzijn van mensen. Het werkt ontspannend en kan mensen een positieve werkervaring geven. Buiten maken mensen meer zuurstof en vitamine D aan. Hierdoor hebben medewerkers op het werk minder stress en meer energie. Ook is een terras een ideale plek om samen te komen met elkaar, zodat er nieuwe ideeën of  inspiratie kan worden opgedaan. Buiten zijn levert vaak meer creativiteit op dan een kleine vergaderkamer doet. Een terrasoverkapping heeft dus enorm veel voordelen, zowel voor particulieren als bedrijven. Je kunt in ieder seizoen genieten van de tuin.

Hoe een terrasoverkapping je tuinruimte vergroot

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-01-2017 - Bedrijfsvoering vanuit een tuinkantoor
Grote kans dat je jouw baan op een compleet andere manier uitvoert dan vroeger. Het werk is de laatste jaren namelijk onderworpen aan een fikse revolutie, die een nieuw fenomeen tot de standaard heeft
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap