Home / Verlichting Blog / Huidige trends op het gebied van verlichting

Huidige trends op het gebied van verlichting

Huidige trends op het gebied van verlichting

Waar het kopen van meubels en accessoires voor in de woning vaak relatief eenvoudig is, is de verlichting meestal een heel ander verhaal. Veel en goed licht is belangrijk in huis en dat vraagt om praktische oplossingen. Als leek is dat nog niet zo eenvoudig. Door online het nodige onderzoek te doen hebben wij hieronder vier belangrijke trends voor jou op een rij gezet die je helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van verlichting. Daarbij geven we je ook algemene tips voor het maken van een lichtplan, waarbij je zult merken dat het vooral een kwestie is van goed onderzoek doen en jezelf de tijd geven voor het nemen van de juiste beslissingen. 

Huidige trends op het gebied van verlichting

Vier tips voor de juiste verlichting

Klaar om licht te brengen in huis? Deze trends helpen jou om niet alleen een stijlvolle keuze te maken, maar ook om op de korte termijn en lange termijn kosten te besparen. Daarbij kun je handig gebruik maken van techniek en het milieu zo min mogelijk belasten.

  • Materiaalkeuze: Er zijn een aantal materialen en vormen die op dit moment duidelijk populair zijn in de winkels. Wat materialen betreft zien we veel bamboe, rotan, webbing en messing. Vooral bamboe is daarbij ook erg duurzaam en het is eenvoudig te onderhouden. Wat modellen betreft zien we dat men graag unieke exemplaren wil, maar wel graag passend bij de moderne woontrends. 
  • Smart verlichting: Het gebruik van smart verlichting dient meerdere doeleinden. Allereerst kun je, doordat je apparaten op afstand aan en uit zet, direct besparen op je energiekosten. De technologie draagt tevens direct bij aan jouw persoonlijke veiligheid, doordat je s avonds lampen aan en uit kunt zetten als je zelf niet aanwezig bent. 
  • Duurzaamheid: Dit aspect is voor de meeste consumenten nu een belangrijke harde eis geworden. Niet alleen wil je verlichting kopen die geschikt is om voor lange tijd mee te gaan, je wilt ook letten op materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Een goede webshop kan jou hier alle relevante informatie over geven en ook aangeven aan welke certificeringen een individueel product voldoet.
  • Sfeer: Licht dient tegenwoordig niet alleen maar voor praktische doeleinden, maar mag ook een fijne sfeer creëren in huis. Kijk dus zeker naar de mogelijkheden voor dimlichten en overweeg om eens een mooie lamp te plaatsen in een hoek die je eigenlijk toch niet gebruikt. 

Zo zorg je voor optimale verlichting

Nu je weet welke trends op dit moment actueel zijn als het gaat om verlichting, geven we je graag een aantal algemene tips om het licht in jouw woning definitief aan te pakken. Allereerst wil je zo veel mogelijk gebruikmaken van het natuurlijk licht dat het huis binnen komt. Dit is nog altijd gezonder voor de mens dan kunstmatig licht en bespaart natuurlijk direct op de elektriciteitsrekening.

Het werd al even gezegd, het kiezen van de juiste verlichting is een lastig onderdeel bij het betrekken van een nieuwe woning of het opnieuw indelen daarvan. Daarom is het hierbij extra belangrijk om de tijd te nemen voor het maken van de juiste beslissingen. Het is normaal om al enige tijd in een woning te verblijven voordat je doorhebt waar je verlichting moet hebben en voor welke doeleinde dat dan gebruikt wordt.

Als je, naast het kopen van verlichting voor je woning, ook wilt kijken naar je tuinverlichting, is het goed om te weten dat deze aan extra eisen moet voldoen. De veiligheid is hier extra belangrijk, maar de lampen moeten ook bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Informeer bij de webshop van jouw voorkeur dus specifiek naar oplossingen voor buiten.

De huidige tijd vraagt tenslotte om flexibele en multifunctionele oplossingen. Denk dus aan praktische lampen die je eenvoudig kunt verplaatsen. Zorg in de slaapkamers voor zachte verlichting en werk natuurlijk met dimmers. Je bespaart hiermee op de kosten, maar kunt ook investeren in minder lampen van een uitstekende kwaliteit. Het aanbod wordt steeds uitgebreider dus tegelijkertijd zijn er ook specifieke lampen voor het lezen of het verrichten van specifieke werkzaamheden. Vooraf online onderzoek doen is daarbij cruciaal.

Alle verlichting bij vidaXL

Verlichting is een belangrijk criterium om fijn gebruik te kunnen maken van jouw woning. Om direct de juiste investering te kunnen doen, wil je de tijd nemen en belangrijke trends in aanmerking nemen. Daarbij zijn het gebruik van smart technologie en de keuze voor duurzame materialen blijvende aandachtspunten. Door onze algemene tips kun je verder direct zorgen voor een optimaal lichtplan.

Klaar om jouw bestelling te plaatsen? VidaXL is een webshop waar je jouw zoektocht direct kunt beginnen. Deze winkel heeft een uitstekende reputatie en biedt snelle leveringen van producten van een goede kwaliteit. Niet alleen voor lampen, maar ook voor banken, bedden en bedframes ben je hier op de juist plek. Dat persoonlijke advies, bijvoorbeeld voor een combinatie van verlichting, wordt hier snel en deskundig gegeven.

Huidige trends op het gebied van verlichting

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

23-02-2023 - Voordelen van LED verlichting voor bedrijven
Ook voor bedrijven in Nederland stijgen de energiekosten de laatste maanden enorm. Er zijn een aantal stappen dat je zelf kunt ondernemen om energie én zo ook geld te besparen op je zakelijke e
Lees meer

23-12-2022 - Waarom jij als bedrijf over moet stappen op LED verlichting
Dat we met z’n alle moeten bezuinigen is met alle prijsstijgingen en de huidige energietarieven wel duidelijk. Ook in het bedrijfsleven is het belangrijk om gepaste maatregelen te nemen. Nu kenn
Lees meer

23-08-2021 - Kantoorledverlichting, altijd goed zicht op je werk
Wanneer je aan het werk bent is het fijn om goed licht te hebben waarbij je aan het werk kunt. Heb je geen goed licht? Dan ga je al vaak knijpen met je ogen om de dingen goed te zien waardoor je hoofd
Lees meer

01-04-2021 - Buitenverlichting wordt steeds belangrijker voor Nederlandse
Het belang van buitenverlichting is voor Nederlandse bedrijven alleen maar toegenomen. Het gebruik van buitenverlichting houdt dan ook veel voordelen in. Zo wordt het voor beveiliging gebruikt omdat h
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap