Home / Verlichting Blog / Waarom jij als bedrijf over moet stappen op LED verlichting

Waarom jij als bedrijf over moet stappen op LED verlichting

Waarom jij als bedrijf over moet stappen op LED verlichting

Dat we met z’n alle moeten bezuinigen is met alle prijsstijgingen en de huidige energietarieven wel duidelijk. Ook in het bedrijfsleven is het belangrijk om gepaste maatregelen te nemen. Nu kennen we vast de vele artikelen wel die ons vertellen dat we moeten verduurzamen. Dit kan door het plaatsen van zonnepanelen. Het installeren van een warmtepomp, of door het gebruik van de juiste isolatie. Ook het vervangen van conventionele verlichting naar LED verlichting is een goede manier om te bezuinigen. Hoewel het flinke investeringen zijn, zal je er op de lange termijn alleen maar kosten mee besparen. Het gebruiken van LED verlichting kan jou als bedrijf namelijk al behoorlijk wat voordelen opleveren.

Wat is het verschil tussen een conventionele lamp en een LED lamp

Bij het gebruik van een conventionele lamp gaat maar liefst 90% van de energie verloren aan de warmte van de lamp, in plaats van het verlichten van de ruimte. Dat is natuurlijk niet echt duurzaam. Bij LED verlichting is dit een heel ander verhaal. Hier liggen de verhoudingen eerder andersom. Het is daarom als bedrijf een stuk voordeliger om gebruik te maken van LED verlichting. Het is duurzaam, en op de lange termijn ook een stuk voordeliger. Het is daarom zeker aan te raden om gebruik te maken van ledverlichting voor bedrijven.

Wat levert LED verlichting op

Hoewel een LED lamp duurder in aanschaf is dan een conventionele lamp. Gaat hij wel een stuk langer mee. Op de lange termijn zal dit dus al een behoorlijke kostenbesparing opleveren. Een LED lamp gaat gemiddeld zo’n 100.000 uren mee. Ook is het vanaf 1 januari 2023 verplicht voor elk kantoor om een energielabel C te hebben. Door over te stappen op LED verlichting zet je al een stap in de goede richting.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting

Het gebruik van LED verlichting heeft naast dat het duurzaam is nog behoorlijk wat voordelen. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rij:

  • Het gebruik van LED verlichting is milieuvriendelijk. Dit omdat LED verlichting geen gevaarlijke materialen zoals kwik bevatten.
  • LED verlichting is volledig recyclebaar.
  • Voor het produceren van LED verlichting wordt geen zwavel gebruikt. Wederom goed voor het milieu en jouw gezondheid.
  • LED verlichting heeft een lange levensduur. Daardoor is het gebruik van LED verlichting op de lange termijn een stuk goedkoper.
  • Het gebruik van de juiste verlichting heeft een positieve invloed op de productiviteit van jouw medewerkers. Door het juiste licht te gebruiken kunnen zij zich het beste concentreren en de beste prestaties behalen. Het investeren in de juiste werkomgeving levert jou meer winst en omzet op.  

Het gebruik van LED verlichting kent dus veel voordelen. Daarnaast kun je gebruik maken van subsidies voor de aanschaf van LED verlichting. Wel zo fijn om op deze manier de kosten een beetje te drukken. Het verduurzamen van jouw bedrijf brengt namelijk wel nogal wat kosten met zich mee. Deze kosten betalen zich op de lange termijn natuurlijk wel terug, maar je moet wel in de positie zijn om deze investering te kunnen doen. Het aanvragen van een subsidie kan hierbij helpen.

Waarom jij als bedrijf over moet stappen op LED verlichting

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

23-02-2023 - Voordelen van LED verlichting voor bedrijven
Ook voor bedrijven in Nederland stijgen de energiekosten de laatste maanden enorm. Er zijn een aantal stappen dat je zelf kunt ondernemen om energie én zo ook geld te besparen op je zakelijke e
Lees meer

27-01-2023 - Huidige trends op het gebied van verlichting
Waar het kopen van meubels en accessoires voor in de woning vaak relatief eenvoudig is, is de verlichting meestal een heel ander verhaal. Veel en goed licht is belangrijk in huis en dat vraagt om prak
Lees meer

23-08-2021 - Kantoorledverlichting, altijd goed zicht op je werk
Wanneer je aan het werk bent is het fijn om goed licht te hebben waarbij je aan het werk kunt. Heb je geen goed licht? Dan ga je al vaak knijpen met je ogen om de dingen goed te zien waardoor je hoofd
Lees meer

01-04-2021 - Buitenverlichting wordt steeds belangrijker voor Nederlandse
Het belang van buitenverlichting is voor Nederlandse bedrijven alleen maar toegenomen. Het gebruik van buitenverlichting houdt dan ook veel voordelen in. Zo wordt het voor beveiliging gebruikt omdat h
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap