Home / Verlichting Blog / Buitenverlichting wordt steeds belangrijker voor Nederlandse bedrijven

Buitenverlichting wordt steeds belangrijker voor Nederlandse bedrijven

Buitenverlichting wordt steeds belangrijker voor Nederlandse bedrijven

Het belang van buitenverlichting is voor Nederlandse bedrijven alleen maar toegenomen. Het gebruik van buitenverlichting houdt dan ook veel voordelen in. Zo wordt het voor beveiliging gebruikt omdat het inbrekers helpt af te schrikken. Tegelijkertijd brengt het ook het bedrijf en het eventuele aanbod onder de aandacht van toevallige passanten. Toch is het ook belangrijk om bij de keuze van buitenverlichting aandacht te hebben voor de omgeving. Ook dit lijken steeds meer Nederlandse bedrijven te begrijpen.

Buitenverlichting helpt criminaliteit te voorkomen

Goede buitenverlichting speelt een belangrijke rol bij het afschrikken van inbrekers en ongenode gasten. Het vormt een aanvulling op de auditieve alarmsystemen en het zorgt ervoor dat men zichtbaar is voor anderen. Hierbij hoeft er niet voortdurend verlichting te worden voorzien, want buitenverlichting met sensor volstaat meestal wel. Dit is tevens een energiezuinige oplossing. Een alternatief is een schemerschakelaar waarbij de verlichting alleen inschakelt bij schemering.

In sommige gevallen is het wenselijk om ook het interieur van het gebouw te verlichten. Dit is bijvoorbeeld het geval voor gebouwen met glaswerk, waarbij buitenstaanders eenvoudig naar binnen kunnen kijken. Ook dit heeft een afschrikwekkend effect voor mensen met slechte bedoelingen.

Buitenverlichting voor het vergaren van merkbekendheid

Bovendien helpt buitenverlichting bedrijven om zichtbaar aanwezig te zijn. Het is een vorm van lichtreclame die ervoor zorgt dat een bedrijf wordt opgemerkt. Hiervoor is het niet noodzakelijk dat het volledige gebouw wordt verlicht. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een enkel logo dat in de schijnwerpers wordt geplaatst. Andere opties zijn lichtbakken waarmee de letters van de bedrijfsnaam worden gevormd. Ook neonletters behoren tot de mogelijkheden. Hier kan het eveneens wenselijk zijn om ook het interieur te verlichten. Dit is bijvoorbeeld het geval voor uitnodigende etalages en toonzalen.

De slimme keuze voor groene buitenverlichting

Een van de nadelen van buitenverlichting heeft te maken met de verstoring van de biologische klok van dieren. Het is deze biologische klok die het dag- en nachtritme regelt. Verlichting binnen het territorium van dagdieren zorgt er dan ook voor dat deze dieren minder rustpauzes hebben. Zo toont onderzoek aan dat roodborstjes en merels langer door blijven zingen, een stijgende vermoeidheid kennen en dat hierdoor de voortplanting wordt verstoord. Huisjesslakken blijven dan weer langer in nachtmodus en hebben hierdoor onvoldoende tijd om voedingsstoffen te vergaren.

Vogels die de winter doorbrengen in West-Europa eten dan weer tot wanneer hun vetreserves voldoende zijn aangevuld. Door de blootstelling aan kunstmatig licht eten ze echter langer en dus meer per dag, waardoor hun vetreserves sneller zijn aangevuld. Hierdoor trekken ze te vroeg noordwaarts, waar ze vervolgens het slachtoffer worden van strenge winters, sneeuwuilen of poolvossen.

Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe buitenverlichting nefast kan zijn voor dieren. Een oplossing is het gebruik van groene ledverlichting in plaats van helderwit licht. Hierbij kan er nog steeds worden gekozen voor de klassieke buitenlampen van Directlampen.nl, maar je gebruikt gewoon een groene ledlamp. Fauna en flora ervaren minder overlast en tegelijkertijd is het ook voor de mens een betere keuze. De overgang tussen licht en donker is dan ook voor ons natuurlijker. Zeker voor bedrijven die beveiligers en nachtwakers in dienst hebben, is groen licht aanbevolen.

Buitenverlichting wordt steeds belangrijker voor Nederlandse bedrijven

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap