Home / Verlichting Blog / Voordelen van LED verlichting voor bedrijven

Voordelen van LED verlichting voor bedrijven

Voordelen van LED verlichting voor bedrijven

Ook voor bedrijven in Nederland stijgen de energiekosten de laatste maanden enorm. Er zijn een aantal stappen dat je zelf kunt ondernemen om energie én zo ook geld te besparen op je zakelijke energierekening, zoals overstappen op LED verlichting.

Met LED verlichting werkplaats of op kantoor profiteer je namelijk van een aantal fijne voordelen waardoor onder andere je energierekening een stuk lager komt te liggen en waardoor je bijdraagt aan een duurzamere wereld. In dit artikel lees je meer over de voordelen van LED verlichting voor bedrijven.

Grootste voordeel LED: lagere energiekosten

Het grootste voordeel is duidelijk: met LED verlichting op de zaak krijg je veel lagere energiekosten. Dat komt omdat LED lampen veel minder stroom verbruiken dan bijvoorbeeld een gloeilamp of een spaarlamp. Die besparing is zo groot dat je zelfs 80% tot 90% minder kosten kwijt bent voor verlichting op je energierekening. Of je nu over een klein of een groot bedrijf in Nederland beschikt; dat is voor iedere onderneming in tijden van hoge energietarieven meer dan welkom. Alle beetjes helpen immers.

LED lampen zijn veiliger op de werkvloer

Wat ook erg voordelig is aan LED verlichting is dat ze niet zo warm worden als bijvoorbeeld gloeilampen en halogeenlampen. Dat is veiliger, want je kunt je niet verbranden wanneer je een LED lamp aanraakt. Bij een gloeilamp of een halogeenlamp is dat een ander verhaal; dit soort verlichting wordt heet nadat het een tijdje brandt. Hierdoor is er meer kans op brand en kun je lelijke kringen krijgen op de muren en het plafond. Ook kun je je vervelend verbranden aan dit soort lampen wanneer je ze moet vervangen of wanneer ze op oog- of armhoogte hangen of staan.

LED verlichting gaat langer mee

Naast het feit dat LED verlichting op de werkvloer veiliger is en ze ervoor zorgen dat je minder geld kwijt bent aan je zakelijke energierekening is het goed om te weten dat dit soort lampen langer mee gaan. Met oog op het milieu is dat een hele fijne keuze, omdat steeds meer bedrijven duurzamer willen werken (en steeds meer consumenten liever gaan voor een bedrijf dat iets met duurzaamheid doet). Gemiddeld gaat een LED lamp tussen de 15.000 en 50.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp zo'n 1.000 uren mee kan gaan. Halogeenlampen hebben gemiddeld 2.000 branduren en spaarlampen beschikken over een gemiddelde van 7.500 branduren. Je kunt dus veel langer gebruik maken van LED verlichting.

Bewustere keuze met LED verlichting

Door deze langere levensduur is de keuze voor LED dus sowieso al een meer bewuste keuze, maar dat is niet de enige reden om wat betreft duurzaamheid voor LED lampen te gaan. Bij de productie van dit soort verlichting worden namelijk veel minder schadelijke materialen en stoffen (zoals lood) gebruikt. Er komen dus minder schadelijke stoffen vrij. Tel dat op bij de langere levensduur en bij het feit dat LED verlichting op de werkplaats of werkvloer veel minder energie verbruikt en je hebt een hele goede keuze voor zowel je zakelijke portemonnee als voor een betere wereld.

Voordelen van LED verlichting voor bedrijven

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-01-2023 - Huidige trends op het gebied van verlichting
Waar het kopen van meubels en accessoires voor in de woning vaak relatief eenvoudig is, is de verlichting meestal een heel ander verhaal. Veel en goed licht is belangrijk in huis en dat vraagt om prak
Lees meer

23-12-2022 - Waarom jij als bedrijf over moet stappen op LED verlichting
Dat we met z’n alle moeten bezuinigen is met alle prijsstijgingen en de huidige energietarieven wel duidelijk. Ook in het bedrijfsleven is het belangrijk om gepaste maatregelen te nemen. Nu kenn
Lees meer

23-08-2021 - Kantoorledverlichting, altijd goed zicht op je werk
Wanneer je aan het werk bent is het fijn om goed licht te hebben waarbij je aan het werk kunt. Heb je geen goed licht? Dan ga je al vaak knijpen met je ogen om de dingen goed te zien waardoor je hoofd
Lees meer

01-04-2021 - Buitenverlichting wordt steeds belangrijker voor Nederlandse
Het belang van buitenverlichting is voor Nederlandse bedrijven alleen maar toegenomen. Het gebruik van buitenverlichting houdt dan ook veel voordelen in. Zo wordt het voor beveiliging gebruikt omdat h
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap