Home / Vastgoed Blog / Vastgoedondernemer worden? Dit zijn jouw opties

Vastgoedondernemer worden? Dit zijn jouw opties

Vastgoedondernemer worden? Dit zijn jouw opties

Financieel blijft vastgoed een interessante beleggingsoptie. Droom jij ervan om vastgoedondernemer te worden? Bekijk dan hier wat jouw opties zijn.

Waarom ondernemen in het vastgoed?

Ondernemen in vastgoed is om een aantal redenen aantrekkelijk voor de echte ondernemer. Ten eerste is vastgoed tastbaar. Anders dan obligaties, opties en crypto’s kun je het zien en aanraken. Daarnaast is vastgoed ook behoorlijk zeker. De vraag naar woningen zal niet snel dalen en ook bedrijfspanden op de juiste locatie zijn behoorlijk waardevast. Tot slot is vastgoed best inflatiebestendig. Omdat de huur met de inflatie stijgt, beweegt de waarde ook mee met de inflatie en economische groei. 

Ondernemen in vastgoed kan dus best lucratief zijn. En het leuke is; voor elk type persoon is er wel een optie om op een of andere manier in vastgoed te ondernemen.  

Optie 1: Verhuren van panden

De meest bekende optie is zelf eigenaar te worden van een pand en deze te verhuren. Dat kan gaan om bedrijfsmatig vastgoed of om woningen voor de verhuur. Natuurlijk heb je een deel eigen geld nodig om een vastgoedportefeuille te starten, maar je zult in de meeste gevallen ook op zoek moeten naar een hypotheek voor de verhuur. Je rendement is afhankelijk van de huur die je kunt vragen en de kosten die je hebt aan onderhoud. Kennis van vastgoed en affiniteit met verhuur en onderhoud zijn hierbij wel belangrijk. 

Optie 2: Projectontwikkelaar 

Draai jij je hand niet om voor nieuwbouw, transformatie of renovatie van vastgoed? Dan ben je een geboren projectontwikkelaar. Je maakt iets wat er eerder nog niet was. Je investeert in de aankoop van grond of een gebouw en bouwt of verbouwt dit tot woningen, winkels of bedrijfspanden die je vervolgens verkoopt om met de opbrengst het volgende project te starten. Intensief en regelmatig met de nodige kopzorgen, maar potentieel wel erg winstgevend.  

Optie 3: Vastgoedbeheerder 

Hou je van gebouwen, ben je handig, maar hoef je er niet zo nodig eigenaar van te zijn? Dan past vastgoedbeheerder meer bij jou. Je zorgt, namens de eigenaar, voor het onderhoud van het vastgoed en houdt zo de huurders tevreden.

Optie 4: Financier van zakelijke hypotheken

Ook voor wie geld heeft om voor zich te laten werken en zelf andere dingen wil doen, zijn er mogelijkheden om in het vastgoed te ondernemen. Je kunt zakelijke hypotheken financieren. Met het vastgoed als waardevast onderpand en het eerste recht van hypotheek, is je kapitaal veilig belegd. Je ontvangt maandelijks rente en aflossing op je rekening. Bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen kun je kiezen om een object één-op-één te financieren met de hypotheekakte op jouw naam, of om samen met andere investeerders in te stappen in het hypotheekfonds van waaruit meerdere hypotheken worden verstrekt. Fondsbeleggen kan al vanaf €100.000 voor drie jaar vast. 

Wat voor soort vastgoedondernemer word jij?

Vastgoedondernemer worden? Dit zijn jouw opties

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

09-02-2024 - Dit zijn de voordelen van een duurzaam bedrijfspand
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te verduurzamen. Als je een eigen bedrijfspand hebt, kun je haast niet achterblijven. Het is om verschillende redenen interessant om je bedrijfspand duurzamer te
Lees meer

05-09-2019 - Een kantoorpand huren of kopen; wat is de beste optie?
Van vroeger ben je gewend om een kantoorpand te kopen. Als je een kantoorpand koopt, investeer je namelijk in het pand. Bij huren gaat je geld maandelijks toch maar in rook op. Huren blijkt echter teg
Lees meer

10-06-2019 - Tweede leven voor leegstaande kantoren
Ondanks de grote drukte en een toenemend fileprobleem ontwikkelt de Randstad zich steeds meer tot een centrale hotspot voor de kantorenmarkt. In een paar jaar tijd is de leegstand van kantoren drastis
Lees meer

10-09-2018 - Hoe vraag ik een energielabel voor mijn pand aan?
Het aanvragen van een energielabel voor een bedrijfspand kan soms nogal eens een klus zijn, die in veel gevallen op het laatste moment moet worden geregeld. De notaris wijst je op het feit dat je deze
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap