Home / Verf Blog / Gereedschapstips om mee te schilderen

Gereedschapstips om mee te schilderen

Gereedschapstips om mee te schilderen

Er bestaat een adviesprijs, maar je hebt ook de prijs van Vercompleet.nl.

Online verf kopen was nog nooit zo gemakkelijk. Alle bekende topmerken voor een scherpe prijs bij jou thuis afgeleverd. Gemakkelijker kan het niet. Behalve alle soorten lakken, primers, structuurverven en muurverven heeft Verfcompleet.nl. ook de meest handige hulpmiddelen om de verf aan te brengen. De ene kwast of roller is de andere niet. Betaalbare en efficiënte producten die je tegelijk met je verf mee kunt bestellen.

Gereedschap om mee te schilderen

Een kleine greep uit deze kwaliteitsgereedschappen zijn o.a.

  • Complete verfsets
  • Schuurpapier en schoonmaakmiddelen
  • Afdekfolie en afplakband

Tevens heeft deze webwinkel de keus uit een groot aantal gereedschappen zoals;

  • Verfschrapers en stopmessen
  • Staalborstels en plamuurmessen
  • Professionele kitpistolen en functionele verfblikopeners

Eigenlijk alles wat maar enigsinds te maken heeft met schilderwerk binnen- en buitenshuis, heeft Verfcompleet.nl. op voorraad.

Verfkwasten reinigen en bewaren

Om zo lang mogelijk plezier van je kwasten en verfrollers te hebben, is op de juiste manier reinigen een aanrader. Alle artikelen die je koopt in de webwinkel zijn duurzaam. Langer plezier hebben van je spullen staat en valt bij de juiste reiniging en de goede manier van opbergen.

Een pauzedag

Ben je al dagen aan het schilderen en toe aan een dagje wat anders doen? Het is dan echt niet nodig je kwasten heel erg grondig te reinigen.

Pak simpelweg de haren van de kwast in met folie en leg de kwast op een droge plek. Je kunt ook de kwast in zijn geheel in een luchtdicht plastic zakje bewaren. Langer dan 2 dagen is geen optie. Dan zullen de verfkwastharen toch gaan verharden.

De klus is geklaard

Je hebt je verfklus af en of je nu geschilderd hebt met verf op water- of terpetinebasis, de kwasten moeten schoon!

Je hebt geschilderd met verf op waterbasis? Spoel deze dan niet uit onder de kraan. Bijzonder slecht voor het milieu en geeft enorme vieze vlekken op je aanrecht. Zet ze om te weken in een potje water en maak ze dan schoon op een plek buiten.

Tip

Een goede tip om een kwast te reinigen waarmee je een waterbasisverf hebt gebruikt. Doe wat wasverzachter in een oud bakje en vul aan met schoon water. Laat de kwast een minuutje of 5 weken en haal deze een paar maal door dit water. Even naspoelen en je kwast is superschoon!

Verf op terpetinebasis

Heb je geschilderd met verf die je kunt verdunnen met terpetine? Begin dan de kwast zoveel mogelijk te ontdoen van de verf. Dit kan met behulp van een plamuurmes. Giet wat terpetine in een glazen pot en zet de kwast hier korte tijd in. Even flink heen en weer halen zodat alle verf uit de kwast is verdwenen. Maak vervolgens zoveel mogelijk de haren aan de zijkanten van de pot droog en spoel de kwast uit met schone terpetine in een andere pot. Weer even de haren van de kwast tegen de zijkanten van de pot droog maken.

Groene zeep

De droge kwast even flink met groene zeep wassen en met water uitspoelen. Drogen met een oude doek en/of even in de wind hangen. Nu de kwast in een stuk keukenpapier rollen en met een elastiekje vastzetten. Droog opbergen.

Je hebt op deze manier weer een blinkend schone kwast voor de volgende verfbeurt!

 

Gereedschapstips om mee te schilderen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-05-2024 - Kwaliteitscontrole volgens de Lean Six Sigma - Dit is hoe
Komt het aan op bedrijfsstrategieën en verbetermethodieken, dan is er één filosofie die zeer populair is voor het behalen van efficiëntie en kwaliteit: Lean Six Sigma. Dit is e
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap