Home / Verpakkingen Blog / 5 Geheimen voor het kiezen van de juiste verpakking

5 Geheimen voor het kiezen van de juiste verpakking

5 Geheimen voor het kiezen van de juiste verpakking

U wilt een eigen en unieke verpakking voor uw boeket, plant, etc. Waar moet u aan denken en wat zijn de mogelijkheden eigenlijk? We hebben voor u een aantal aandachtspunten op een rij gezet en onthullen de geheimen voor het kiezen van de juiste verpakking voor uw product. Klik op een afbeelding en u wordt naar de website geleid. Vraag uw accountmanager voor meer informatie.

#1: Welke materialen?

Er zijn voor verpakkingen veel verschillende materialen beschikbaar. Voor hoezen en vellen kunt u een keus maken uit o.a. BOPP, CPP, MOPP, PE in verschillende diktes, maar ook in verschillende stoffen zoals papier, nonwoven, organza of zijde. Of gaat u nog een stapje verder en maakt u de keus voor een duurzaam composteerbaar bio- materiaal? Voor dozen en tassen zijn er ook verschillende soorten karton leverbaar. Afhankelijk van het doel kiest u de dikte of het materiaal. We bekijken samen met u alle mogelijkheden. Koen Pack werkt volgens de ETI normen en heeft eigen productielocaties over de hele wereld.

#2. Welke afmeting?

Afhankelijk van de maat van het boeket of de plant, moet de verpakking hier uiteraard naadloos op aansluiten. Rekening houdend met de potmaat of de maat van het boeket kiezen we de juiste afmeting voor uw product. Tevens wordt er gekeken naar de beladingsgraad voor transport op de Deense kar of Europallet. Altijd in overleg met u. Wist u trouwens ook dat we ook direct bij de farm in Ecuador, Colombia of Kenia kunnen afleveren?

#3. Welke bedrukking?

Het is mogelijk om transparante verpakkingen te leveren, echter de meeste klanten willen graag een uniek design of een specifieke bedrukking op de verpakking. Vaak aangevuld met het logo van de kweker of supermarkt, een QR-, POS of barcode, milieukeurmerk, materiaal aanduiding, verzorgingstips, etc. Uw ontwerp wordt gemaakt door onze design specialisten volgens de laatste trends. Koen Pack heeft de mogelijkheid om een handmonster te maken van het product wat u samen heeft ontwikkeld. Met de hypermoderne kleurprintmachine wordt er kleurecht gedrukt op folie zodat u hiermee uw klant kunt overtuigen.

#4. Denken in concepten?

Bij iedere hoes of vel is het mogelijk bijpassende (thema) bijstekers, hangers of accessoires te leveren. Denken in concepten, labels, trays en omdozen. Bij Koen Pack is het mogelijk te combineren op kleur of thema. Korte lijnen tussen de ketens, snelle actie en ideeën waar u zelf nog niet aan gedacht had!

#5. Rekening houden met de besteltijd?

Nadat het ontwerp goedgekeurd is, worden de cliché's gemaakt en gaat de productie van start. De productietijd varieert tussen 4-6 weken. De periode van transport is ca. 6 weken, houdt daarom rekening met een leveringstijd van 10-12 weken, afhankelijk van het artikel en het aantal. Minimale bestelhoeveelheden verschillen per product. Tijdig bestellen is altijd het beste, vooral voor leveringen in het voorjaar in verband met Chinees Nieuwjaar.

Al 20 jaar ervaring voor uw succes!

Vele tevreden klanten gingen u voor; zoals deze relatie die al een aantal offertes had opgevraagd. De handmonsters waren gemaakt en hij ging ermee naar de supermarkt. Daar reageerde men positief, na de fine-tuning van het ontwerp werd de bestelling doorgezet. De verpakking moesten binnen 3 maanden geleverd worden. "Dankzij de goede samenwerking tussen de design afdeling en mijn accountmanager konden we de Moederdag weer goed afsluiten dit jaar."





5 Geheimen voor het kiezen van de juiste verpakking

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-03-2019 - Etiketten voor jouw bedrijf: dit zijn de voordelen
In de logistieke sector is automatisch etiketteren de gewoonste zaak van de wereld. En ook producerende bedrijven voorzien soms duizenden producten per uur van een etiket. Maar wist je dat kleinere on
Lees meer

04-01-2018 - Gepakt.nl zorgt voor presentatie en kwaliteit
Iedereen is gebaat bij een goede en verzorgde levering, zowel de verzender als de ontvanger van een pakket. Het is immers van belang dat producten onbeschadigd afgeleverd worden. Bovendien is de prese
Lees meer

26-01-2017 - De ellende van pakbonnen en adreslabels
Het is bijna zover, onze duizendste order. We zijn er zeer gelukkig mee uiteraard en verheugen ons op de volgende 1000 terwijl we constant aan het zoeken zijn naar verbetering. 900 Bestellingen met m
Lees meer

14-01-2017 - Snel een verhuizing regelen? Pas deze tips toe!
Staat u op het punt om naar uw nieuwe woning te verhuizen? Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij een verhuizing. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het schoonmaken en inpakken va
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap