Home / Verpakkingsmateriaal Blog / Etiketten voor jouw bedrijf: dit zijn de voordelen

Etiketten voor jouw bedrijf: dit zijn de voordelen

Etiketten voor jouw bedrijf: dit zijn de voordelen

In de logistieke sector is automatisch etiketteren de gewoonste zaak van de wereld. En ook producerende bedrijven voorzien soms duizenden producten per uur van een etiket. Maar wist je dat kleinere ondernemingen ook de vruchten kunnen plukken van dergelijke etiketten? Aan het gebruik van etiketten zijn immers een aantal belangrijke voordelen verbonden.

# 1. Etiketten zorgen voor duidelijkheid

Er zijn etiketten voor zowat elk oppervlak, ongeacht of het nu gaat om een harde doos of om een autoband. Overal brengen ze duidelijkheid. Zo kan je de basiseigenschappen van een product op een etiket drukken. Ze hoeven dan niet telkens opnieuw geraadpleegd te worden. Of je werkt met een bar- of QR-code. Hoe dan ook brengen etiketten duidelijkheid, in welke sector dan ook.

# 2. Etiketten zorgen voor een tijdsbesparing

Het gebruik van etiketten resulteert in een tijdsbesparing. Net omdat dat is wat duidelijkheid nu eenmaal brengt. Denk hierbij niet alleen aan de logistieke of de industriële sector, maar ook aan winkels waar etiketten barcodes bevatten. Het is een ideaal middel om huisgemaakte producten aan het kassasysteem te koppelen en ze sneller af te rekenen. Ook de klanten plukken er de voordelen van, want de wachtrij aan de kassa neemt al snel af.

# 3. Geschikt voor alle weersomstandigheden

Net zoals etiketten er voor alle oppervlakken zijn, geldt dat ook voor de omstandigheden waarin ze zich bevinden. Soms moeten etiketten nu eenmaal hete temperaturen moeiteloos kunnen doorstaan. Andere keren bevinden ze zich in vochtige omgevingen, terwijl ze nog andere keren ook de winterse kou moeten trotseren. Voor de hedendaagse etiketten is dat al lang geen probleem meer. Natuurlijk moet je mogelijk wel een duurder type kiezen, maar zo verval je alsnog niet in chaos. En daar doe je het toch voor?

# 4. Een professionele uitstraling

Het gebruik van etiketten geeft jouw onderneming een professionele uitstraling. Je kan immers ook de viltstift bovenhalen, maar dat oogt toch maar zelden mooi. Bovendien lijkt het zo wel een warboel te worden. En daar wil jij als onderneming niet mee geassocieerd worden. Toch?

Door te kiezen voor etiketten kies je voor een professionele uitstraling. Niet alleen omdat alle informatie helder en leesbaar is weergegeven, ook omdat etiketten tegenwoordig met jouw logo of slogan kunnen worden voorzien. Niet alleen bouw je zo aan een professionele uitstraling, maar ook aan bedrijfsbekendheid. Niet voor niets zet ook de marketingafdeling steeds vaker in op het gebruik van etiketten.

# 5. Breng zaken onder de aandacht

Etiketten zijn er echter niet alleen om prijzen aan te duiden of om informatie weer te geven. Soms helpen ze ook gewoon zaken onder de aandacht te brengen. Zo kan je tijdens een uitverkoop gekleurde etiketten gebruiken om de korting aan te duiden.

Maar dat etiketten ook een onderdeel kunnen uitmaken van jouw kernbestaan, bewijst webreus Zalando. Etiketten en tags moeten er sinds kort voorkomen dat mensen een peperdure jurk bestellen, het op een feestje etaleren en het vervolgens retourneren. En zo helpen die etiketten Zalando te besparen op de retourkosten. Of hoe etiketten zichzelf terug weten te verdienen. Over voordelen gesproken!

Etiketten voor jouw bedrijf: dit zijn de voordelen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

04-01-2018 - Gepakt.nl zorgt voor presentatie en kwaliteit
Iedereen is gebaat bij een goede en verzorgde levering, zowel de verzender als de ontvanger van een pakket. Het is immers van belang dat producten onbeschadigd afgeleverd worden. Bovendien is de prese
Lees meer

26-01-2017 - De ellende van pakbonnen en adreslabels
Het is bijna zover, onze duizendste order. We zijn er zeer gelukkig mee uiteraard en verheugen ons op de volgende 1000 terwijl we constant aan het zoeken zijn naar verbetering. 900 Bestellingen met m
Lees meer

26-01-2017 - 5 Geheimen voor het kiezen van de juiste verpakking
U wilt een eigen en unieke verpakking voor uw boeket, plant, etc. Waar moet u aan denken en wat zijn de mogelijkheden eigenlijk? We hebben voor u een aantal aandachtspunten op een rij gezet en onthull
Lees meer

14-01-2017 - Snel een verhuizing regelen? Pas deze tips toe!
Staat u op het punt om naar uw nieuwe woning te verhuizen? Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij een verhuizing. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het schoonmaken en inpakken va
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap