Home / Verpakkingsmateriaal Blog / De ellende van pakbonnen en adreslabels

De ellende van pakbonnen en adreslabels

1000 bestellingen met de hand geschreven - bol.com ligt dwars

Het is bijna zover, onze duizendste order. We zijn er zeer gelukkig mee uiteraard en verheugen ons op de volgende 1000 terwijl we constant aan het zoeken zijn naar verbetering.

900 Bestellingen met minstens 1000 paar schoenveters met de hand geschreven, voorzien van een stempeltje met onze postcode op de achterflap en netjes beplakt met een Goedkope postzegel - en dan een feedback met als enige negatieve opmerking "amateuristische verpakking". En dat zat me toch niet lekker. En toch is het niet zo gemakkelijk om dat te veranderen.

Laten we eerlijk zijn, een kleine beginnende eenmanszaak, geen personeel, met 1000 pakjes in anderhalf jaar tijd, heeft tijd zat om in een paar uurtjes per dag alle bestelde veters in te pakken, te voorzien van een adres, bij het postkantoor te brengen en ook nog de administratie bij te houden. Wat doe je dan als je klant dat ziet als een afspiegeling van je zaak en amateuristisch vindt, dan zoek je naar alternatieven.

Het kostte zeker een uur om in de brei van google "Integrated Label" papier te vinden. In ieder geval om geintegreerde labels te vinden die voldoen aan onze layout. Voor onze cash flow - de kracht van de massa - maken we gebruik van Bol.com en krijgen we van Bol een standaard pakbon met het afleveradres rechtsboven. Onze webshop maakt gebruik van Virtuemart Joomla templates waarin het adres midden rechts geprint wordt en onze printer vindt het prettig om de eerste centimeter van het papier ongebruikt te laten.

Twee weken later. Een spoedcursus CSS (autodidact) verder, ligt het trotse resultaat uit onze webshop op de printer. Een pakbon met het adres in groter lettertype rechtsboven geprint. Past precies op een overgebleven integrated label format (een halve doos resultaat uitonze eerdere business via ebay). Dat ruikt naar meer en aangezien bol.com voor het lenen van hun webruimte circa 30% van de totaalopbrengst van onze artikelen opstrijkt is de volgende stap een telefoontje naar bol zakelijk. Nee meneer, de pakbonnen zijn zoals ze zijn en kunnen niet aangepast worden.

Een week later heb ik na veel zoeken, na passen en meten, twee dozen A4 met dubbele integrated labels in de gang staan. Als Moses niet naar de berg komt .... Er zijn opnieuw bijna 100 pakjes met veters verzonden, gelukkig al deels geprint en de rest van bol.com handgeschreven en ik verheug me op het feit dat de bol labels voor elke schoenveter die nu verkocht wordt gelabeld en minder amateuristisch bij onze klant mag arriveren.

De printer ratelt, de schoenveters liggen klaar op kleur, lengte en bestemming, de bonnen komen 1 voor 1 uit de printer ----- en het adres is amper leesbaar. In lettergrootte 24 komt het logo van bol prominent op de sticker met in lettertype 8 daaronder het adres. Pfff Amateuristischer kan niet. Bedankt bol.

Vandaag maak ik een word template. Netjes ruimte gemaakt voor de labelvakken, de tekstvakken handingemeten en de adressen van de pdf met de hand ingecopieerd. Terug naar 30 jaar geleden. Geen csv output, geen word layout, een PDF met kleine lettertjes --- maar we zullen het voor elkaar krijgen, er zal niemand meer zijn die onze verpakking amateuristisch vindt want we hebben plaklabels :-)

Doosje integrated labels kopen? Advies bij het aanpassen van een .css template pakbon, een word template of het printen van een label? Schroom niet om te reageren op dit bericht.

Kun je ons helpen? Bol > eigen label - dan heel graag

En wil je het huidige resultaat zien? Koop een leuk paar gekleurde schoenveters bij ons en laat je verrassen door de verpakking - tot ziens in onze shop

www.schoenveter.shop - www.veter.shop - www.veters.shop - www.schoenveters.shop

 





De ellende van pakbonnen en adreslabels

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

29-03-2019 - Etiketten voor jouw bedrijf: dit zijn de voordelen
In de logistieke sector is automatisch etiketteren de gewoonste zaak van de wereld. En ook producerende bedrijven voorzien soms duizenden producten per uur van een etiket. Maar wist je dat kleinere on
Lees meer

04-01-2018 - Gepakt.nl zorgt voor presentatie en kwaliteit
Iedereen is gebaat bij een goede en verzorgde levering, zowel de verzender als de ontvanger van een pakket. Het is immers van belang dat producten onbeschadigd afgeleverd worden. Bovendien is de prese
Lees meer

26-01-2017 - 5 Geheimen voor het kiezen van de juiste verpakking
U wilt een eigen en unieke verpakking voor uw boeket, plant, etc. Waar moet u aan denken en wat zijn de mogelijkheden eigenlijk? We hebben voor u een aantal aandachtspunten op een rij gezet en onthull
Lees meer

14-01-2017 - Snel een verhuizing regelen? Pas deze tips toe!
Staat u op het punt om naar uw nieuwe woning te verhuizen? Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij een verhuizing. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het schoonmaken en inpakken va
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap