Home / Verpakkingsmachines Blog / Wat is het beste verpakkingsmateriaal?

Wat is het beste verpakkingsmateriaal?

Wat is het beste verpakkingsmateriaal?

Als je veelvuldig pakketten verstuurd, zal je net zo vaak te maken krijgen met verpakkingsmateriaal. Het is immers essentieel om jouw product veilig naar de klant te kunnen versturen. Maar, wat is nu eigenlijk het beste verpakkingsmateriaal? En hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming zich door middel van je verpakkingsmateriaal kan onderscheiden? Je leest er alles over in dit artikel!

Functioneel

De voornaamste functie van verpakkingsmateriaal is logischerwijs dat het ervoor zorgt dat je jouw product schadeloos bij de klant af kunt leveren. Het beschermt het product tijdens opslag, transport en levering. Toch komt het regelmatig voor dat pakketten alsnog beschadigd bij de klant aankomen; met de mogelijkheid dat de betreffende klant door ontevredenheid naar de concurrent vertrekt. Om te voorkomen dat je wordt afgerekend op je verpakkingsmateriaal, is het aan te raden om hier niet op te besparen. Verstuur je producten in stevige kartonnen verpakkingen en voorkom verdrukking door gebruik te maken van opvulmateriaal. 

Persoonlijk

Verpakkingsmateriaal kan tevens een marketingfunctie vervullen. De verpakking is dikwijls het eerste fysieke contact dat de klant met jouw onderneming zal hebben. Oftewel: het moment om een goede en hopelijk blijvende indruk bij de klant achter te laten. Dit doe je het beste door het verpakkingsmateriaal te personaliseren en daardoor te onderscheiden van andere ondernemers. Zorg er in ieder geval voor dat de naam van jouw onderneming er duidelijk op naar voren komt, de verpakking er netjes uitziet en bij voorkeur ook nog aantrekkelijk en opvallend. Om de persoonlijke ervaring compleet te maken, kun je in het pakket zelf een (handgeschreven) kaartje toevoegen met een persoonlijke tekst erop. 

Kostenbesparend

Tenslotte kan ook het kostenplaatje van verpakkingsmateriaal niet buiten beschouwing worden gelaten. Alhoewel het niet aan te raden is om te besparen op verpakkingsmateriaal door te kiezen voor materiaal van een mindere kwaliteit, zijn er wel andere manier om de (transport)kosten enigszins te drukken. Zorg voor verpakkingsmateriaal dat zo efficiënt mogelijk aansluit op jouw product (niet te ruim, niet te krap), gebruik lichtgewicht opvulmateriaal en probeer, als het mogelijk is, het product per brievenbuspakket te versturen. Dat is aanzienlijk voordeliger dan bezorging met een pakketdienst.





Wat is het beste verpakkingsmateriaal?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap